20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Koprivnički Renesansni festival ponovno TOP događanje u Hrvatskoj

sv433

Ovogodišnji Renesansni festival održava se od 25-do 28. kolovoza

Koprivnički Renesansni festival ponovno je uvršten u TOP događanja u Hrvatskoj, što je nesumnjivo veliko priznanje manifestaciji u organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice. Kao i prošle godine uz priznanje, Hrvatska turistička zajednica dodijelila je Renesansnom festivalu i 200 000 kn što će omogućiti zadržavanje visoke kvalitete sadržaja koje nudi ova manifestacija.

– Ponovno uvrštavanje Renesansnog festivala u top događanja u Hrvatskoj potvrda je da doista imamo pravi turistički proizvod prepoznat na nacionalnoj razini. Iako nemamo dvorce, more i neke druge komparativne prednosti važne turistima, uspjeli smo stvoriti manifestaciju koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja i to ne samo iz Hrvatske nego i susjednih zemalja. Uspjeti po drugi puta ući među najbolje manifestacije u državi nije samo priznanje za našu Turističku zajednicu i njenog čelnog čovjeka Renata Labazana koji je autor cijelog projekta, nego i grad Koprivnicu. Jer Renesansni festival je manifestacija koja ima i veliko gospodarstvo značenje za grad i cilj nam je da stvorimo uvjete da se dio sadržaja odvija tijekom cijele godine- istakao je na konferenciji za medije predsjednik Vijeća TZ grada i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.
g
Na konferenciji je bilo i riječi o programu ovogodišnjeg Renesansnog festivala koji se održava od 25-do 28. kolovoza, a čija je glavna tema srednjevjekovna glazba. Uz grupu Furunkulus iz Njemačke, popularnu u europskim razmjenima koja će po prvi puta nastupiti na ovim prostorima, na festivalu će sudjelovati i brojni mladi glazbenici, udruge i glazbene skupine. Dolazak su najavile i viteške skupine iz desetak zemalja, pa će na festivalu gostovati više od 1000 kostimiranih sudionika. Očekuje se i obogaćivanje gastro ponude pa će posjetitelji moći uživati u jelima od fazana, vepra, divljeg zeca, pečenom volu i guskama,te specijalitetima s koprivama.

Slične objave