Crosst.hr

Konjički maraton od Bjelovara do Pakraca okupio najveće entuzijaste

2016 08 maraton2016 11

Četiri dana jahanja u spomen na uspješne ratne operacije

Organizator maratona i ove godine je Udruga Bilogora Papuk 1991. Maraton se održava već 5. godinu u spomen na prvu uspješnu oslobodilačku akciju Domovinskoga rata izvedenu u jesen 1991. na Bilogori kada su iz tog dijela Hrvatske potisnuti okupatori.

Konjički maraton je dugačak 110 km, a pridružili su se jahači i ljubitelji konjičkog sporta.

Tako je iz Bjelovara krenulo 26 jahača prema Pakracu, a riječ je o braniteljima i članovima njihovih obitelji, te ostalim zaljubljenicima u jahanje.

Ovogodišnji maraton počeo je postrojavanjima konjanika u parku kod spomenika na Kvaternikovom trgu u Bjelovaru te polaganjem vijenca povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Zajedno sa sudionicima maratona, vijence su položili predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Maraton je počeo u četvrtak, 4. kolovoza, trajat će četiri dana, a završiti će u Pakracu i jahači će dnevno prelaziti oko 25 kilometara, uglavnom cestom.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.