Crosst.hr

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar partner je Forumu za slobodu odgoja

2016 12 trgovačkaškolabj 2

Projekt Foruma za slobodu odgoja: Da sam ja netko

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar partner je Forumu za slobodu odgoja u provedbi projekta „Da sam ja netko – osnaživanje učenika strukovnih škola za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici“. Projekt je odobren za financiranje od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Provodi se kroz pet radnih paketa, a prvi paket održan je u prosincu.

Forumova stručnjakinja Višnja Pavlović provela je istraživanje s učenicima kroz fokus grupu. Istraživanje je bilo usmjereno na osobne vizije učenika. Istraživala su se njihova mišljenja o glavnim problemima generacije, mogućnostima te rješenjima i idejama vezanim uz ovu problematiku. Propitivalo ih se i o okruženjima mladih: škole, obitelji te lokalne zajednice. Učenici su pozvani otvoreno reći što smatraju presudnim za svoje aktiviranje u školskoj i lokalnoj zajednici. Njihova perspektiva će pomoći da se već utvrđeni sadržaj edukacije prilagodi konkretnim potrebama i predloženim idejama mladih te pomognu u provedbi daljnjih aktivnosti. U ožujku slijedi provedba edukacijskog seminara za učenike „Aktivno građanstvo, dijalog i volontiranje za mlade“, zatim planiranje i provedba 4 volonterska projekta kojima je cilj promovirati solidarnost i volontiranje među mladima, a kroz podršku ranjivim skupinama u lokalnoj zajednici. Na kraju je predviđeno održavanje okruglog stola „Mladi mladima – zašto je važno sudjelovati?“ u organizaciji Foruma za slobodu odgoja.

Naša škola zaista je počašćena što ima priliku sudjelovati u ovom hvalevrijednom projektu Foruma za slobodu odgoja i s nestrpljenjem očekujemo trodnevnu edukaciju u ožujku u kojoj će sudjelovati 20 učenika, a koja će imati tri glavna područja: osobni rast i razvoj, aktivno građanstvo i volontiranje.

Školska koordinatorica: Ornela Malogorski

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.