Crosst.hr

Koalicijski sporazum s Damirom Bajsom potpisao i HDSS

2017 3 bajsmartan 45

Predsjednik HDSS-a Ivan Martan: Nakon četiri godine Damira Bajsa na čelu županije rezultati su vidljivi, i vjerujem da će u tom smjeru i nastaviti raditi, te da će građani Bjelovarsko-bilogorske županije biti još zadovoljniji i da će rezultati biti još bolji

Aktualni župan i kandidat za župana na lokalnim izborima Damir Bajs nastavlja sa sastavljanjem svoje velike koalicijske slagalice. U utorak 7. ožujka Bajs je u maloj sali hotela Central u Bjelovaru potpisao Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima sa Hrvatskom demokratskom seljačkom strankom, odnosno njenim predsjednikom Ivanom Martanom. Javnost su ujedno izvijestili o zajedničkim planovima i programima koji ih vežu u cilju razvoja Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Za mene je ovo nastavak jedne već postojeće suradnje. Naime, prije četiri godine potpisali smo ugovor s HDSS-om i već tada sam dobio podršku za kandidaturu za župana. Suradnja tijekom ovog mandata je bila izvrsna i vijećnici HDSS-a bili su izuzetno aktivni. Ono što stranka posebno zastupa i na što daje naglasak je poljoprivreda, ali i širi okvir. Ovim Sporazumom ćemo usvojiti sve predizborne aktivnosti na području županije, i sukladno tome mogu reći da očekujem dobar rezultat temeljen na već postojećim rezultatima. Uz sav izborni program i stvari koje smatram bitnima, moram reći da bih kao župan naglasak stavio na gospodarstvo, gdje od 2014. godine bilježimo rast, i iz krize smo izašli prije nego ostatak Hrvatske. Prihodi, dobit i ulaganja naših tvrtki potvrđuju da smo županija s najviše ulaganja u gospodarstvo. To nas dovodi do činjenice da imamo rekordno smanjenje nezaposlenosti, i to preko 30% u proteklih nekoliko godina, jednako kao i rast broja zaposlenih u gospodarstvu. To nam daje okvir za pozitivnu kampanju ali i budućnost našeg kraja, rekao je župan Bajs, te napomenuo kako s državne strane očekujemo i rješavanje velikih projekata, među kojima je pruga Sveti Ivan Žabno – Gradec, brza cesta, bolnica, te brojni projekti u školstvu.

Predsjednik HDSS-a Ivan Martan iskoristio je prigodu prilikom obraćanja da čestita Damir Bajsu na osnivanju nove stranke i zaželio mu puno uspjeha, uz vjeru da će njihova suradnja biti vrhunska kao i dosad.
Meni kao predsjedniku HDSS-a bilo je zadovoljstvo surađivati s ljudima koji vode ovu Županiju. Ispunili su preko 90% onog programa koji smo dogovorili pred četiri godine. S tim smo jako zadovoljni, iako vjerujemo da se može i bolje. Ja vjerujem da će stari župan Damir Bajs biti i novi župan, i da će mu dosad skupljeno iskustvo pomoći da još bolje obavlja svoju dužnost. Nakon četiri godine na čelu županije rezultati su vidljivi, i vjerujem da će u tom smjeru i nastaviti raditi, te da će građani Bjelovarsko-bilogorske županije biti još zadovoljniji i da će rezultati biti još bolji. Na osnovu novog programa koji sam vidio i koji smo odlučili podržati mogu reći da bi tako doista trebalo i biti. Prioriteti se daju općem dobru, nema demagogije, i županija se vodi i vodit će se transparentno, rekao je predsjednik HDSS-a Ivan Martan izrazivši još jednom zadovoljstvo ovim partnerstvom.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.