Crosst.hr

Koalicija – Damir Bajs i Stranka umirovljenika

2017 1 strankaumirovljenika su 12

Potpisan koalicijski sporazum između Stranke umirovljenika (SU) i kandidata za župana BBŽ Damira Bajsa

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u novu 2017. godinu ušao je radno te nastavio s potpisivanjem sporazuma uoči lokalnih izbora, koji će se održati za nekoliko mjeseci. U srijedu 4. siječnja u Hotelu Central u Bjelovaru potpisan je koalicijski sporazum sa Strankom umirovljenika i njenim državnim i županijskim vodstvom.

Predsjednik Stranke umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Held pozdravio je nazočne, i objasnio kako je Stranka umirovljenika odlučila pružiti podršku županu Bajsu na predstojećim izborima jer je kroz dosadašnji mandat pokazao razumijevanje i osjetljivost prema ovoj ugroženoj skupini građana.
– Osnovan je Odbor za umirovljenike u koji su uključeni predstavnici svih političkih stranaka s umirovljeničkim predznakom i predstavnici Matice sindikata koji se svakodnevno brinu za dobrobit umirovljenika naše županije. Također je kroz programe Županije osigurana i dosta velika novčana pomoć umirovljeničkim udrugama. Jedna smo od rijetkih županija koja je zadržala program Pomoć u kući, a uz to nerijetko smo naišli na razumijevanje kad je bilo potrebno pružiti i jednokratnu pomoć pojedinim ugroženim umirovljenicima. Cijenimo njegovu brigu i solidarnost, i nadam se da će tako ostati i u slijedećem mandatu, objasnio je Željko Held, predsjednik SU BBŽ.

– Stranka smo koja uvijek ide samostalno na izbore međutim zbog dosadašnje dobre politike i suradnje sa županom Bajsom odlučili smo ući u koaliciju na lokalnim izborima. Naš predsjednik županijske organizacije Željko Held je iz prve ruke mogao svjedočiti tome, i stoga sam u ime stranke danas ovdje da pružim podršku prilikom potpisivanja ovog koalicijskog sporazuma, kratko je poručio predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić.

Župan Damir Bajs podsjetio je kako je s njegovim dolaskom na mandat obećana promjena odnosa nabolje s umirovljeničkom populacijom, što je tijekom proteklih četiri godine nastojao u što većoj mjeri i ostvariti.
– To je populacija koja je brojna i koja traži skrb društvene zajednice. Svaki peti stanovnik naše županije ima iznad 65 godina. Umirovljenika ima i mlađih, i u situaciji kad država minimalno podupire tu populaciju kroz različite socijalne programe, na Županiji je da bude aktualna u tom dijelu. Gospodin Held je nizom aktivnosti i osobnim naporima napravio iskorak tamo gdje je trebalo, i napravili smo temelj dobre suradnje. Sa 17.000 kuna godišnje izdvajanja smo podigli na bitno višu razinu. Financirali smo umirovljeničke udruge kroz različite programe u sklopu kojih su udruge odlučivale na što će novac biti potrošen, što je rezultiralo i većim članstvom i brojnijim aktivnostima umirovljenika, ali smo ujedno i poslali poruku da nitko ne smije biti ostavljen postrani, svi moramo biti zajedno, i osjetiti skrb zajednice o nama, rekao je Damir Bajs, te dodao kako će program i kandidature u potpunosti predstaviti krajem siječnja ili početkom veljače, gdje će sa okupljenim umirovljeničkim strankama koje su mu pružile podršku predstaviti dopunjen program i planove za naredno mandatno razdoblje jer smatra da se može napraviti i više.

– Program za umirovljenike nije jedino što smo napravili za vrijeme ovog mandata. Napravljen je ukupni zaokret u ukupnoj politici, stavili smo našu županiju na kartu Hrvatske, i po svim pokazateljima nismo više među zadnjima u državi nego pri sredini, a ponekad i pri vrhu ljestvice. Trendovi porasta prihoda, dobiti, ulaganja u gospodarstvo, smanjenja nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti u gospodarstvu značajni su i dobri pokazatelji, i to je ono što želimo nastaviti kako bismo našu županiju doveli na mjesto koje zaslužuje, a to je među prvih deset županija Hrvatske, poručio je Bajs.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.