06. prosinca 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Kandidat za župana Damir Bajs poručio: Sinergijom i zajedništvom možemo ravnomjerno razvijati našu županiju

2021 05 24 bjelovar 27

U glavnom bjelovarskom parku, u ponedjeljak 24. svibnja održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali aktualni župan Damir Bajs, kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije s koalicijskim partnerima. Tema je bila drugi krug izbora na koje žitelji Bjelovarsko – bilogorske županije ponovno izlaze u nedjelju 30. svibnja.

2021 05 24 bjelovar 57
Damir Bajs, aktualni župan i kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije s koalicijskim partnerima

– Mi smo pobjednici u prvom krugu, a tako će biti i slijedeću nedjelju. U ovom trenutku čekamo sučeljavanje jedan na jedan i mislim da je ono vrlo bitno za sve žitelje naše županije. Dvaput se nismo mogli naći, no nadam se da će se to napokon dogoditi. Putem razgovora i repliciranja mi moramo predstaviti svoje programe i vizije razvoja Bjelovarsko – bilogorske županije. Sasvim je jasno da je naša županija bila zadnja u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz Europske unije, a sada smo treći po vođenju županijskih projekata. Isto je bilo i sa ulaganjem u školstvo te zdravstvo. Imamo više od 50 novoobnovljenih županijskih škola, nove objekte i nove gradnje. Devet od deset učenika na nastavu će ići upravo u takve objekte i time ćemo omogućiti jednosmjensku nastavu. Redovito smo ulagali u naše ambulante, zdravstvene djelatnike, domove zdravlja, medicinsku opremu. Bjelovarsko – bilogorska županija pretekla je prosjek Hrvatske u razvoju gospodarstva. Vidljivo je povećanje broja zaposlenih, kako u gospodarstvu, tako i u obrtništvu, uz rekordni pad nezaposlenih. Jedna smo od osam županija koje su tijekom pandemije povećale broj zaposlenih. Bjelovar ima najveći investicijski ciklus ikada u povijesti, a to se dogodilo zahvaljujući županijskim projektima. Uskoro ćemo imati dovršenu novu zgradu Opće bolnice Bjelovar, novoizgrađenu Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog i Centar kompetencije pri Medicinskoj školi Bjelovar. To nisu budući projekti, već oni koji se trenutno događaju. Dakle, dokazali smo da znamo, možemo i hoćemo. Želim da stanovnici Bjelovarsko – bilogorske županije u nedjelju izađu na izbore i zaokruže broj jedan, jer jedino tako možemo nastaviti graditi grad i županiju u sinergiji i zajedništvu, poručio je župan Damir Bajs. 

Koordinator ŽO HSS-a Bjelovarsko – bilogorske županije ovom se prilikom osvrnuo na konkurenciju iz redova HDZ-a. 

2021 05 24 bjelovar 43
Dalibor Jurina, koordinator ŽO HSS-a Bjelovarsko – bilogorske županije

– HSS je nakon dva mandata lutanja napokon na pobjedničkoj strani. Pobijedili smo u prvom krugu u kojem je naš župan ostvario bolji rezultat od svog protukandidata, imamo većinu u Županijskoj skupštini, a imamo i vijećnike u Gradskom vijeću Grada Bjelovara te u još nekim gradovima. Od konkurencije svakodnevno čujemo hrpu laži i neistina. Malo po malo, mi prestižemo HDZ-ove županije. Bolji smo od svih slavonskih županija, koje godinama vodi upravo HDZ. Županijski projekti, programi i rezultati su vidljivi, zbog čega je ova koalicija pobjednička, rekao je Dalibor Jurina. 

Predsjednica stranke Demokrati BBŽ izrazila je nezadovoljstvo zbog razni napada na župana Bajsa, kao i kritiziranja njegove politike i načina rada. 

2021 05 24 bjelovar 42
Bojana Hribljan, predsjednica stranke Demokrati BBŽ

– U posljednje vrijeme me najviše ljute neargumentirani, neobjektivni napadi na župana Bajsa. Kao županova zamjenica jako dobro znam koliko smo tijekom posljednje četiri godine uporno i marljivo radili. Brojni sastanci, lobiranja, odlasci u Zagreb i konzultacije samo su mali korak prema velikim projektima koje smo realizirali ili koji su pred završetkom,. Ukoliko želimo da naša županija bude županija slobodnog mišljenja, župan mora biti Damir Bajs, rekla je Bojana Hribljan.

U Hrvatskoj narodnoj stranci vjeruju kako će Bjelovarsko – bilogorske županija u nedjelju 30. svibnja imati novog starog župana.

2021 05 24 bjelovar 39
Jasna Višnjević, predsjednica HNS-LD Podružnica Bjelovar

– HNS već u trećem mandatu podržava župana Bajsa i s njim izlazi na izbore. Kroz dva mandata smo sudjelovali u radu Županijske skupštine i radili na brojnim vrijednim projektima, počevši od onog najvećeg, izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Župan Bajs je iz samoizolacije pobijedio u prvom krugu, a čvrsto vjerujem da će tako biti i u drugom krugu. Želimo da radimo kao jedna velika koalicija, poručila je Jasna Višnjević

Predsjednik županijskog HSU-a smatra kako je Damir Bajs jedini župan koji će podržati, razumjeti i pomoći umirovljenicima s bjelovarsko – bilogorskog područja. 

2021 05 24 bjelovar 41
Zlatko Barila, predsjednik HSU-a Bjelovarsko-bilogorske županije

– Ono što nismo postigli na državnom nivou, napravili smo u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Sadašnji i budući župan, itekako razumije probleme i potrebe umirovljenika. Ono što nije napravila Vlada RH, radi upravo župan Bajs. On ne može povećati mirovine, no umirovljenicima može olakšati određena životna područja. Za slijedeći mandat imamo još bogatiji program i veće ideje za sve umirovljenike. Mi nemamo vremena čekati 30 godina da HDZ završi prijeko potrebnu zgradu bolnice, ističe Zlatko Barila. 


 • 2021_05_24_bjelovar_6
 • 2021_05_24_bjelovar_18
 • 2021_05_24_bjelovar_27
 • 2021_05_24_bjelovar_35
 • 2021_05_24_bjelovar_39
 • 2021_05_24_bjelovar_41
 • 2021_05_24_bjelovar_42
 • 2021_05_24_bjelovar_43
 • 2021_05_24_bjelovar_57

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.