20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

KAMPIRAJTE NA BILOGORI U POZNATOM IZLETIŠTU VINIA

2016 07 vinia2016 118

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šapić je 4. srpnja na svom domaćinstvu – Vinia u Puričanima otvorilo prvi mali kamp u našoj županiji.

Turistička sezona ušla je u vrhunac, a pozitivan rast govori o sve većoj potražnji, i sve široj i raznolikoj ponudi. Što se tiče Bjelovarsko-bilogorske županije, ona je upravo obogaćena za Kamp u seoskom domaćinstvu. Naime, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šapić je 4. srpnja na svom domaćinstvu „Vinia“ u Puričanima otvorilo prvi mali kamp u našoj županiji.

-Na ideju smo došli kad nas je posjetio kamper koji je nakon dvanaestosatnog putovanja zamolio da stane na našoj parceli, i prokomentirao kako je nevjerojatno da u ovom dijelu Hrvatske ne postoji kamp sve do obale. Odlučili smo analizirati situaciju, i zaključili da u okolnim zemljama poput Italije i Austrije gotovo svako selo koje ima ponudu odsjedanja na svom imanju ima i mali kamp kao sastavni dio ponude. To je način života velikog broja ljudi. Planirali smo to pokrenuti prošle godine međutim pripreme su potrajale sve do sad, kako bismo uspjeli posložiti sve potrebne uvjete od sanitarnog čvora do pripreme kamp parcele. Napravili smo četiri kamp parcele i jednu parcelu za šator, i to je zapravo testiranje da vidimo kako će to ići, a ako će potražnja rasti imamo mogućnost proširiti ponudu na 20 kamp mjesta – rekao je Saša Šapić, vlasnik OPG Šapić i poznatog izletišta „Vinia“.

Otvaranje kampa znači da postoji interes za turističku ponudu naše županije, i da nam nedostaje i ovakvih smještajnih kapaciteta. Obitelj Šapić je tako postala primjer spajanja različitih sadržaja.
-Porast broja noćenja počevši od samog gospodarstva „Vinia“, pokazuje jasan rast i razvoj destinacijskog turizma na našem prostoru. Obitelj Šapić sudjelovala je s nama na svim domaćim i inozemnim prezentacijama, surađujemo odlično i stvaramo ponudu u agroturizmu. Ovo mjesto i gosti iz cijele Europe svjedoče tome da smo dobri domaćini. Nadamo se otvaranju novih kampova po županiji, i to možda već do jeseni – napomenula je Jasna Vaniček Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Otvaranju kampa nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je zahvalio domaćinu na inovativnosti i gostima na dolasku na otvorenje. Istaknuo je kako živimo u vremenu u kojem kada govorimo o turizmu više ne mislimo samo na obalu.
-Mislim da možemo ponuditi puno toga, i brojke pokazuju kako smo na ispravnom putu. To je rezultat rada privatnog i javnog sektora. Posljedično smo došli do toga da smo uvršteni u agencijske aranžmane, što je veoma bitno. U tom kontekstu pohvaljujem i rad obitelji Šapić koja iz godine u godinu broji rekordan rast noćenja na svom domaćinstvu. Oni daju primjer ukupnosti toga što se sve može napraviti. Izletište, ponuda tradicionalne hrane našeg kraja, dobro vino, noćenje, i sada mogućnost kampiranja. Nadam se da će ovo proširenje ponude biti veoma uspješno i želim im sreću u daljnjem poslovanju – poručio je župan Damir Bajs.

Gradonačelnik Antun Korušec rekao je kako se i Grad Bjelovar veseli svakom novom iskoraku i poduzetničkoj ideji, te smatra kako dosadašnji uspjeh izletišta i domaćinstva „Vinia“ treba još povećati i podržati suradnjom županijske i gradske turističke zajednice.
-Kontinentalni turizam se značajno razvija proteklih godina, što je vidljivo i kod obitelji Šapić i kod ostalih gospodarstvenika. Međutim, razvoj nije nikad dovoljan da bi netko mogao biti sam u njemu, nego se potrebno umrežavati i razvijati suradnju, te osmišljavati nove programe u okviru svog domaćinstva kako bismo privukli što više stranih gostiju – zaključio je gradonačelnik Antun Korušec.

Uz stručna mišljenja vodstva Grada i Županije uvijek je korisno dobiti i povratnu informaciju samih turista odnosno korisnika ponuđenih kapaciteta.

Svoje mišljenje o kampu na seoskom domaćinstvu dao je Hrvoje Horvat, kamper koji često posjećuje obalu, ali kampira i na kontinentu, i kako kaže već od djetinjstva.
-Kampiranje u ovom našem kraju veoma je zanimljivo pogotovo kamperima koji dolaze izvan granica Hrvatske. Naime, postoje klubovi koji znaju organizirano raditi ture po kontinentalnim dijelovima nekih zemalja, i zbog toga je šteta što u našem kraju nema još poneki kamp, primjerice oko Daruvarskih toplica ili novih bazena u Velikom Grđevcu. Bilo kome tko dolazi zanimljivi su kampovi na manjim OPG-ima zato što kampiranje doista nije vezano samo uz more i obalu. Mislim da je ovo dobra ideja i da će opstati.

Slične objave