Crosst.hr

Kako će izgledati NOVI STADION u Bjelovaru vrijedan 22 milijuna kuna – Donosimo projekt u cijelosti

2020 06 12 novi stadion

U petak 12. lipnja u jutarnjim je satima u uredu bjelovarskog gradonačelnika održana vizualno – interaktivna prezentacija novog gradskog stadiona. Kompletnu priču vezanu za izgradnju nogometnog stadiona prezentirali su projektant i arhitekt iz projektantskog ureda „B -Projekt“ koji je zadužen za izradu idejnog rješenja stadiona, Hrvoje Lonjak i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Prezentaciji je prisustvovao i Momir Ljubić, predstavnik NK Bjelovar.

2020 6 12 dvorana grad 31

-Stadion će biti nešto manjih dimenzija i primjereniji potrebama grada Bjelovara sa ukupno tisuću sjedećih mjesta i 700 natkrivenih. Gledajući stajaći dio, tu zasigurno može stati još tisuću ljudi. Stadion će se graditi u određenim fazama i obuhvaćat će parkirališna mjesta, pomoćni teren koji se već radi i praktički je gotov, glavni teren, tribine, svečanu ložu, kafić. Znači, imat će sve što jedan manji multifunkcionalni stadion za drugu ligu treba imati. Ukoliko će budućnost to zahtijevati, stadion će imati pripremljen dio i za još jedne tribine. Teren sa umjetnom travom koji se trenutno završava je prvi takav na području cijele Bjelovarsko – bilogorske županije, što dovoljno govori koliko smo u nogometnom smislu još uvijek nerazvijeni, u smislu sportske infrastrukture. Vrijednost stadiona je 22 milijuna kuna i mislim da je taj iznos realan i prilagođen stanju na tržištu. Oporba nas je često prozivala jer izgradnju stadiona ne financiramo iz EU fondova. Da su neki pojedinci i mediji upućeniji, znali bi da se niti jedan stadion u Hrvatskoj nije financirao putem EU fondova, osim ako je stadion ujedno i vatrogasno spremište, multikulturalni centar i slično. Hrvatski nogometni savez izuzetno je zainteresiran za Bjelovar i gradnju stadiona i zbog toga će pomoći sa određenim financijskim iznosom koji će sigurno biti veći od milijun kuna. Financijska konstrukcija se sastoji od 14 milijuna kuna kredita i ostatka vlastitih sredstava. Neki komentiraju kako se gradi stadion, a ne škola. Rekao sam da će Bjelovar imati novi stadion, ali i školu, toplice te kazalište. Za sve imamo dovoljno novca. Stadion nije megalomanski projekat. Smatram da ga grad poput Bjelovara zaista treba imati. Oko 15. srpnja trebali bismo imati glavni projekt, zajedno sa završnim troškovnikom. On ne bi smio prelaziti 22 milijuna kuna, sa PDV-om. Nakon toga ide faza raspisivanja javne nabave, od 15. srpnja do 15. rujna. Ukoliko sve bude išlo prema planu, izgradnja bi mogla krenuti 1. listopada i trajala bi godinu dana. Svakako bih spomenuo da je NK Mladost iz Ždralova zatražio licenciranje postojećeg nogometnog stadiona u Bjelovaru, kako bi klub ispunio licence za 2. hrvatsku nogometnu ligu. Grad Bjelovar je izašao u susret i dogovorili smo licenciranje postojećeg gradskog stadiona, istaknuo je Dario Hrebak.

2020 6 12 dvorana grad 49

-Kompleks cijelog stadiona smješten je vrlo blizu postojećeg nogometnog igrališta i atletske staze. Prema propozicijama, za 2. nogometnu ligu HNS-a potrebno je zadovoljiti određene kriterije te imati glavni teren dimenzija 105 x 68 metara, jedan pomoćni teren istih dimenzija, dok drugi pomoćni teren može biti manji, recimo 60 x 40 metara. Parking će ukupno imati 129 parkirnih mjesta i biti će podijeljen na dva dijela, na parkiralište za posjetitelje i parkiralište za potrebe igrača, sudaca, novinara, invalida i drugih. Pristup zgradi i tribinama biti će vrlo jednostavan. Naglašavam kako u ovom projektu zadovoljavamo više uvjeta nego se je za 2. HNL ligu traženo, tako da nismo ajmo reći, na samom rubu minimuma. Sa sjeverozapadne strane se tribini pristupa u razini prizemlja. Zgrada same tribine imat će prizemlje i kat. Pristup namijenjen posjetiteljima imat će jedan glavni koridor, odnosno pješačku zonu od devet metara širine. Tu je i prostor za parkiranje autobusa. Cilj je da gledatelji što jednostavije mogu pristupiti stadionu, odnosno terenu. Kod takvih velikih prostora je bitno da je smjer kretanja jednostavno postavljen i naznačen. U slučaju da jedan dan dođe do potrebe proširivanja, postojat će mogućnost i za to. Pješački pristup ujedno će biti namijenjen i za interventna vozila. Osobe s invaliditetom imat će jako dobru preglednost terena, kao i posebne sanitarne čvorove. Svlačionice za igrače su veličine 55 kvadrata, imaju prostor za masažu, a tu su i prostori za trenere, suce i delegate. Svlačionice za momčad su nešto manje. Prostori su planirani prema infrastrukturnim kriterijima HNS-a. Ispod tribina postoje dodatni prostori koji će biti iskorišteni. Imamo i prostor za tehniku, a na desnoj strani tribine nalazit će se sanitarni prostori za posjetitelje. Unutar zgrade biti će i dva uredska prostora te vešeraj. U slučaju izvanrednog stanja, posjetitelji izlaze van putem rampe i putem stubišta, odnosno izlaza za nuždu koji vodi na otvoreni prostor, pojasnio je projektant Hrvoje Lonjak.

Izgradnja nogometnog stadiona odvijat će se kroz tri faze. Prva faza podrazumijeva izgradnju tribine s potpornim zidovima i armirano betonskom rampom. Druga faza obuhvaća izgradnju glavnog nogometnog igrališta sa uređenim okolišem. Treća faza se odnosi na izgradnju parkirališta.

2020 6 12 dvorana grad 50

-Ispred NK Bjelovar i Nogometne škole Bjelovar pozrdavljam ovaj hvalevrijedan projekt. Novi nogometni stadion svakako će nogometašima omogućiti bolji i kvalitetniji rad koji će nadajmo se jedan dan uspijeti izboriti 2. HNL liga. Stadion će nam biti okosnica za dobar rad, a sigurno će pomoći i drugim nogometnim klubovima u našoj županiji. U školi nogometa trenutno imamo više od 250 djece. Izgradnja nogometnog stadiona je definitvno ulaganje u budućnost, zaključio je Momir Ljubić.


 • 2020_6_12_dvorana_grad_37
 • 2020_6_12_dvorana_grad_29
 • 2020_6_12_dvorana_grad_31
 • 2020_6_12_dvorana_grad_34
 • 2020-06-12_novi_stadion

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.