Crosst.hr

Kada je riječ o apliciranju projekata vijećnici Grada Bjelovara jednoglasno donose odluke

2016 11 projektplavnice 17

U roku od 15 minuta uz obrazloženje Odluke vijećnici su jednoglasno odlučili

U Gradu Bjelovaru održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara na kojoj se po hitnom postupku našla jedna točka dnevnog reda, a riječ je o donošenju Odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja u rekonstrukciju nerazvrstane ceste Staroplavnička ulica u naselju Stare Plavnice.

Vanja Posavac, predsjednica Gradskog vijeća obrazložila je razlog donošenja ove odluke po hitnom postupku. Tako je istaknula da je hitnost postupka uvjetovana objavljenim natječajem Ministarstva poljoprivrede o provedbi Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., koji je objavljen u Narodnim novinama 3. studenog 2016. godine i kojim su promijenjene propozicije i uvjeti natječaja. Iz navedenog razloga potrebno je staviti van snage Odluku o sudjelovanju Grada Bjelovara u natječaju za potporu rekonstrukcije nerazvrstanih cesta u naselju Plavnice Stare KLASA:340-03/15-01/16, URBROJ:2103/01-02-16-8 koju je donijelo Gradsko Vijeće Grada Bjelovara 21. lipnja 2016. godine i donijeti novu Odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja u rekonstrukciju nerazvrstane ceste Staroplavnička ulica u naselju Stare Plavnice u hitnom postupku.

Više o razlogu donošenja ove odluke po hitnom postupku obrazložila je i Andrea Posarić, viši stručni suradnik za poduzetništvo, provedbu programa Europske unije i međunarodnu suradnju, te zamjenica koordinatora za EU projekte.
– Ministarstvo poljoprivrede u kolovozu, 2016. godine donijelo je izmjene pravilnika o promjeni Mjere 07 pri čemu se promijenio i sam sadržaj odluke predstavničkog tijela. Mogućnost prijave projekta otvorila se 4. studenog, 2016. i Grad Bjelovar je pripremio svu potrebnu dokumentaciju za prijavu projekta – Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Staroplavnička ulica u naselju Stare Plavnice. Ukupna vrijednost projekta je 5 milijuna i 248 tisuća kuna i nedostaje jedino Odluka s prilogom Gradskog vijeća Grada Bjelovara. Hitnost donošenja ove odluke je ograničenost sredstava za provedbu navedene mjere, što iznosi približno 50 do 60 projekata na razini države ako se uzme u obzir maksimalni iznos mogućnosti prijave projekta od milijun eura. Po donošenju odluke Gradskog vijeća, Grad Bjelovar će prijaviti projekt u ovom tjednu, a s obzirom da se otvaranje natječaja čeka već godinu dana i s obzirom na vrijednost ulaganja i važnost za lokalno stanovništvo Starih Plavnica nadam se da će Gradsko vijeće prihvatiti i donijeti odluku o suglasnosti provedbe ovog projekta, istaknula je Andrea Posarić, viša stručna suradnica u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Bjelovara.

Odluka je jednoglasno prihvaćena i tako je Gradsko vijeće s ovom točkom dnevnog reda uz obrazloženja trajalo svega 15 minuta.

Koliko je važna ova Odluka rekao je i gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec.
– Grad Bjelovar već duže vremena ima pripremljenu svu dokumentaciju. Ovo je zapravo već treća odluka Gradskog vijeća za Mjeru 7.2.2 i to iz razloga što su državna tijela i nadležna tijela Ministarstva mijenjala uvjete apliciranja projekta na navedeni natječaj. Na razini države Hrvatske, radi se samo u toj mjeri 7.2.2. oko 173 milijuna kuna, i to nije veliki iznos. Nadamo se da onaj tko ima kompletnu dokumentaciju i tko prvi prijavi sa svim potrebnim elementima i prilozima koji idu uz natječaj, da će njegova aplikacija biti pozitivno ocjenjena i da će dobiti zatražena sredstva. Ovdje se radi o Staroplavničkoj cesti – naselje Stare Plavnice te produžetak Cankareve ulice koju Grad Bjelovar zajedno sa svojom Komunalnim poduzećem u cijelosti sam financira. Uređenjem Staroplavničke ceste dobit ćemo vrlo modernu prometnicu, rekao je gradonačelnik i dodao da se ovim projektom mogla kandidirati samo jedna cesta.
Autor: Branka Sobodić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.