Crosst.hr

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u petak je bio politički sajam

2016 09 sajamslike 257

Veliki broj političara iskoristio otvorenje Bjelovarskog jesenskog sajma kako bi se posljednjeg dana kampanje pokazali biračima

Čitava svita političara; od onih koji još rade u tehničkoj vladi do onih koji žele u novi saziv sabora, pa čak i oni koji nisu na novim izbornim listama u petak je iskoristio otvorenje 24. Međunarodnog bjelovarskog stočarskog i gospodarskog sajma kako bi bili viđeni, te kako bi uputili posljednje političke poruke prije sutrašnje izborne šutnje.

Tako je tehnički ministar poljoprivrede Davor Romić iskoristio priliku da pohvali svoje kratko ministrovanje.
– Na početku svog mandata, gotovo odmah otišao sam u Brisel i razgovarao sa sva tri povjerenika. Mi smo država članica EU i tako se trebamo ponašati. Ministar mora biti na svakom sastanku Europske komisije, on mora utjecati na odluke. Ja ću reći ću da sam utjecao na dvije bitne u ovom trenutku. Europska komisija je htjela svih petsto milijuna eura dati za smanjenje proizvodnje mlijeka u EU. Tada sam tražio posebnu točku i vrlo sam precizno prikazo situaciju u RH. Situacija u Hrvatskoj je posljedica stanja na zajedničkom tržištu. Zato smo dobili jedan i pol milijun eura potpore za taj osjetljivi sektor. Dodali smo još jedan i pol milijun eura iz nacionalne omotnice i u ovoj godini mljekari će dobiti tri milijuna eura potpore . Ja znam da to nije dovoljno i zato radim niz drugi mjera za ovaj sektor, rekao je između ostalog ministar Romić.
Što se tiče izbora, Romić je rekao da očekuje da će izborni prag preći više od 15 kandidata Mosta, a kad je riječ o koaliciji s HDZ-om, Romić je naglasio da o tome nisu razgovarali.

Novi predsjednik HDZ-a i kandidat za premijera Andrej Plenković govorio je o poljoprivrednom zemljištu.
– Trebamo tražiti kvalitetnije izvore financiranja, pogotovo mladim poljoprivrednicima. Na taj način bi Hrvatska koja ima stvarno bogatstvo poljoprivredne zemlje bila konkurentna, rekao je Plenković prilikom obilaska Bjelovarskog sajma u Gudovcu.
Na pitanje u vezi sučeljavanja sa Zoranom Milanovićem, Plenković je izjavio da ne zna hoće li doći jer je Milanović bio neodređen u vezi s tim. O kampanji je rekao da su programi HDZ-a usmjereni na otvaranje novih radnih mjesta.

Osim Plenkovića na Jesenskom sajmu u Gudovcu našli su se i drugi političari, od Milana Bandića, Daria Hrebaka do velike svite SDP-ovaca koju je predvodio Gordan Maras. Rastrčali se tako tako političari na sajmu, ljubazni i darežljivi za koji glas više.

Što reći o poljoprivrednom sajmu, kada je sve prštalo od političara. Sajmeni prostor služio je kao veliki štand za njihove promidžbene i propagandne materijale. Nema boljeg mjesta od velikog sajma da pokažete sebe i svoju veličinu. To su dobro iskoristili kandidati velikih stranaka sa punim džepovima. Što od svega toga ima mali čovjek,
razmislite dobro prije nego zaokružite jednu od ovih stranaka ili ovih kandidata ????

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.