Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Javna tribina ministra hrvatskih branitelja s braniteljima Bjelovarsko-bilogorske županije

2016 06 ministartomo 200

Ministar je izrazio želju da ovakav sastanak bude razmjena mišljenja i stavova o tome što se radi u Ministarstvu branitelja

Povodom radnog posjeta Bjelovaru, ministar branitelja Tomo Medved održao je 10. lipnja u velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije i Javnu tribinu ministra i branitelja. U ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bjelovar, i u ime Županije, ministra su dočekali i pozdravili Željko Dragašević te župan Damir Bajs.

-Zahvalio bih ministru Medvedu što je iskoristio ovo vrijeme da bude s nama, a uz podjelu odličja na koje smo ponosni, jedna od stvari koju je obavio je sastanak s braniteljskim udrugama s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovo je jedan otvoreni razgovor, i prilika da budete upoznati sa svim što će se događati u ministarstvu – rekao je župan Damir Bajs i predao riječ ministru Tomi Medvedu.

Ministar Medved zahvalio je nazočnima na dolasku, i rekao, kako je zamolio jedan ovakav sastanak sa ciljem razmjene mišljenja i stavova o tome što se radi u Ministarstvu branitelja.
-Znamo da je odnos ministarstva prema braniteljima ranije bio neodgovarajući što je rezultiralo prosvjedom, ali nisam imao spoznaju o tome koliko se stvari nije riješavalo, i koliko su se time kumulativno gomilali problemi. Jedno od takvih pitanja je izuzimanje iz problematike branitelja koji nisu ranjavani. Potom je donesen fiksan rok, do kad se može tražiti status hrvatskog branitelja, a još interesantnije, postoji i rok do kad je moguće prijaviti da ste oboljeli zbog Domovinskog rata – istaknuo je ministar Medved te upozorio na činjenicu da su materijalna prava koja se vežu uz branitelje danas definirana u 281 zakonu, iz čega proizlazi da je nemoguće odregulirati svoj status na pravi način.
O tim i brojnim drugim pitanjima raspravljalo se upravo na ovoj tribini, gdje je ministar odgovarao na pitanja o tome što ministarstvo planira poduzeti po tom pitanju.

Zbog promjene satnice, ministar Medved nije stigao u pratnji obići neke branitelje-poduzetnike, ali je zato većinu dana proveo u druženju i razgovoru s braniteljima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pročitajte još