Crosst.hr

Jandroković najavio: Ante Topalović kandidat za gradonačelnika a Miro Totgergeli za župana

2017 2 HDZ JANDOKOVIC MIRO ANET2017 15

HDZ: Podrška HSS i HSLS na razini Bjelovarsko-bilogorske županije daje pobjedničku koaliciju

Kako bi se pripremili za predstojeće lokalne izbore na području Bjelovarsko-bilogorske županije, HDZ se okupio u Hotelu Central s glavnim tajnikom i potpredsjednikom Hrvatskog Sabora Gordanom Jandrokovićem.
Po svemu sudeći osim razgovora za lokalne izbore, Jandroković je došao i službeno obznaniti kandidate. Tako je nagađanje o kandidatu za gradonačelnika Grada Bjelovara iz redova HDZ-a, Jandroković riješio predstavljajući Antu Topalovića za gradonačelnika i Miru Totgergelija za župana.

Što se tiče suradnje HDZ-a na području Bjelovarsko-bilogorske županije, Jandroković je istaknuo da je dogovorena suradnja s HSS-om i HSLS-om i da je vrh stranke to pozdravio.
– Smatramo da se radi o dobroj i pobjedničkoj koaliciji koja ima veliki potencijal, naglasio je Jandroković u Bjelovaru.

Kako se izborna kampanja zahuktava, očigledno je da će i najavljenom kandidatu za gradonačelnika Anti Topaloviću trebati koalicija. Topalović se slaže s tim, ali ističe da je na prvom mjestu program koji će biti na vrijeme objavljen, ali je ipak ponovio ono što je već mjesecima unazad govorio.
– Bolji standard sugrađana, besplatni udžbenici, manje cijene vrtića, bolje gospodarstvo i novi investitori. To je mali dio od velikog programa na kojem je radilo više od 100 ljudi, rekao je Topalović i najavio da će u budećem razdoblju predstavljati segmente programa, a onda cijeli program.

Što se tiče programa, Topalović ističe da je program praktički gotov, ali ga stilski dotjeruju.
– Program je definitivno skup mjera i projekata koji će sigurno napraviti veliku razliku između Bjelovara danas i Bjelovara u budućnosti. To će prvenstveno biti europski novci koji su do sada izostajali, naglasio je Topalović.

Kad je riječ o koaliciji, Topalović kaže da sve ovisi o dogovoru, pogledima i stavovima. Tako navodi da se s kolegom Hrebakom slagao u puno stvari u Gradskom vijeću, ali je bilo i onih u kojima se nisu složili i nada se da će u budućnosti zasigurno surađivati, a hoće li to biti u vlasti ili ne, to će vrijeme pokazati.

Topalović je potvrdio i sigurni ulazak u drugi krug, naglasivši da HDZ sa svojim članstvom i svojim vodstvom te dosadašnjim rezultatima ima sva prava da računa i na drugi krug.

Hoće li HDZ ići sam na izbore ili će imati podršku, Topalović je rekao da pregovaraju s HSS-om, ali da su razgovarali i sa HSLS-om.
– Ne znam hoćemo li se dogovoriti, to ćemo vidjeti, sada je na prvom mjestu program, ali s dogovorima nastavljamo iako možemo na izbore sami sa svojih 2 tisuće članova, a opet bi sigurno voljeli da s nekim strankama koaliramo.

Dok Topalović stilski dotjeruje program, Miro Totgergeli uz sebe ima HSS i HSLS.

Nakon četiri godine ponovno nastupa u ulozi kandidata za župana na lokalnim izborima u svibnju mjesecu 2017. O svojoj kandidaturi i programu koji će uskoro biti objavljen, novi-stari kandidat za župana Miro Totgergeli kaže da se razgovara nakon potpisivanja sporazuma.
– Razgovaramo s našim koalicijskim partnerima oko svih detalja u svim općinama i gradovima. Kada sve detaljno dogovorimo onda ćemo i vas na vrijeme izvijestiti. Ovo je koalicija koja politički gledano ima potencijala u ovoj županiji. U ovom trenutku od 18 općina, koalicija ima 14 svojih načelnika i 3 gradonačelnika. Sigurno postoji potencijal i vjerujem da ćemo na ovim izborima pobijediti, uvjerljivo je rekao Miro Totgergeli.

Na pitanje novinara o kandidaturi na prošlim izborima za župana Bjelovarsko-bilogorske županije i sukobljavanju s Damirom Bajsom, te ispadanju u prvom krugu, Totgergeli odgovara da je prošlo puno vremena i da je između toga već dva puta bio na izborima za saborskog zastupnika.
– Prvi puta sam bio na 8. mjestu i ušao sam u Sabor kao zamjenski saborski zastupnik, a na drugim izborima bio sam 5. i izborio sam svoj mandat u Saboru. Ako pogledamo kad smo se zadnji put sukobili na nekim izborima današnji aktualni župan i ja, onda su to izbori 2015. godine za Sabor, kada je Damir Bajs bio nositelj liste za II. izbornu jedinicu, a ja na listi HDZ-a i tada sam značajno dobio preferencijalnih glasova nego što je njegova cijela lista dobila.

Osim vjere u sigurnu pobjedu, Miro Totgergeli je prokomentirao i natječaj za izgradnju Opće bolnice Bjelovar te zašto se bjelovarska bolnica nije našla na popisu dodjele europskih sredstava.
– Natječaj za bolnice je raspisan u srpnju 2016. godine i u kolovozu sam upozorio da treba prilagoditi dokumentaciju. U ovom trenutku imam informaciju da se bjelovarska bolnica još uvijek nije prijavila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Desetak bolnica se prijavilo i zato su danas potpisali ugovor i ja apeliram na Županiju i Opću bolnicu Bjelovar da što prije odrade dokumentaciju i da se prijave na natječaj, kazao je Totgergeli i dodao da je Vlada stavila Opću bolnicu Bjelovar među potencijalne korisnike i da se treba što prije prijaviti.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.