02. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Irena Paulus – Glazbom kroz film

Filmski razgovori – Glazbom kroz film

U sklopu 11. DOKUarta u srijedu 12. listopada na Studijskom odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar održani su filmski razgovori pod nazivom – Glazbom kroz film. Da glazba nije obična podloga i pratnja filmskoj slici govorila je Irena Paulus, diplomirana muzikologinja s doktoratom iz filmske glazbe.

O glazbi kroz film, Irena Paulus je istaknula da ju je oduvijek zanimala veza glazbe i slike i da je već na početku studija muzikologije otkrila da je zanima glazba kroz film.
-Napravila sam seminar o glazbi u filmu Psiho – Alfreda Hitchcocka, i to je bio moj prvi seminar o glazbi u filmu i bome sam se gadno namučila. Seminar je jako dobro prošao, dobila sam i rektorovu nagradu i zahvalna sam profesoru koji nam je dao slobodu da sami izaberemo temu, koja je bila i moje otkriće, i koja me nije popustila ni danas. Uvijek se tu nađe nešto novo i zanimljivo, rekla je Irena Paulus i nastavila o ulozi glazbe u filmu, po čemu se razlikuje korištenje i skladanje glazbe za crtani, igrani i dokumentarni film te kako i gdje u cijeloj ovoj priči stoji hrvatska filmska glazba.

Bili su ovo zanimljivi glazbeno-filmski razgovori za sve one koji su željeli saznati više. Pitanja su imala i prave odgovore, jer tko bi bolje odgovorio od Irene Paulus.

Povezani članci

newsend_hgk