Crosst.hr

INTERVJU Gordan Jandroković: HDZ je ozbiljna i odgovorna politička opcija koju Hrvatska treba u ovim vremenima

2020 6 22 gordan jandroković 1

HDZ-ov kandidat na nadolazećim parlamentarnim izborima i nositelj izborne liste u II. Izbornoj jedinici Godran Jandroković predizbornu kampanju započeo je u Bjelovaru. Znakovito rekavši kako kampanju počinje iz svog rodnog grada, Jandroković je napomenuo kako lista HDZ-a nosi ljude koji su kompetentni nastaviti svoj dobar rad i kako su jedini oni spremni nositi se sa izazovima koji čekaju Hrvatsku i pomoći krajevima iz kojih dolaze.

Što vaš program nosi za ovaj kraj?

Bjelovar sam izabrao za početak svoje kampanje kao svoj rodni grad i grad u kojem sam se politički formirao i proveo pola svog života. Simbolično smo posjetili uspješne proizvođače koji se i u ovim teškim vremenima nakon korona-krize uspješno bore za tržišnu poziciju, zapošljavaju velik broj ljudi, i došli smo im pružiti podršku jer oni stvaraju novu vrijednost, omogućuju da država funkcionira i da možemo isplaćivati plaće i za naše zdravstvene djelatnike, civilne službe, vatrogasce i policiju, sve one koji su nam bili potrebni i veoma uspješni za vrijeme ove krize.

Program Hrvatske demokratske zajednice temelji se na želji da Hrvatska bude sigurna zemlja. Vjerujemo da smo u ovih nekoliko posljednjih mjeseci pokazali da Hrvatsku znamo voditi i u kriznim vremenima. Zaštitili smo zdravlje i živote naših građana i prvim mjerama pomogli smo gospodarstvu. Temeljem toga tražimo podršku građana za drugi mandat. Pred nama su izazovna vremena. Vjerujemo da neće biti eskalacije što se tiče zdravstvene situacije, ali što se tiče ekonomije i gospodarstva, tu će sasvim sigurno biti izazova i kod nas kao i u cijelom svijetu. Zato Hrvatska treba lidere koji su se dokazali kao uspješni. Hrvatska će sada birati između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića, dakle između sigurnosti, ozbiljnosti i odgovornosti, i druge opcije koja je pomalo i neozbiljna i neodgovorna. To bi bio eksperiment za koji nismo sigurni kako bi se završio, a vremena nisu lagana.

Kakva gospodarska situacija čeka Hrvatsku zapravo, i zašto je bitno da do jeseni imamo Vladu?

Ne očekujem gospodarski kolaps ali svakako očekujemo izazovnu jesen. Kada vidimo da je jedan SAD izgubio 40 milijuna radnih mjesta, kada znamo da probleme imaju i mnogi naši tradicionalni trgovački partneri poput Njemačke, Italije, Austrije, jasno je da svugdje imamo problema, a u tako složenim gospodarskim okolnostima mi pokušavamo zaštititi gospodarstvo, sačuvati radna mjesta i isplaćivati plaće. To nam je prioritet, i neće biti lako. Potrebna je suradnja svih u javnom i privatnom sektoru. Ovaj pothvat od svih nas traži da smo ozbiljni i odgovorni.

Iako mnogi politiku žele predstaviti kao šaljiv i zabavan posao, ona takva nije. Da je tako imali bismo puno veći broj bolesnih i umrlih osoba tijekom ove krize. Imali smo odgovorne ljude koji su upravljali državom, kao što je premijer Plenković te ministri Beroš, Božinović i Marić. Oni su se ozbiljno uhvatili posla tijekom ove krize i realno ne vidim alternativu HDZ-u jer vremena koja su pred nama doista traže ozbiljnost i odgovornost a ne avanturizam i eksperimentiranje.

Puno se priča o tome kako ništa nije napravljeno za našu županiju. Kako to komentirate?

To je podvala naših političkih partnera, ali naprosto nije istina. U ovom mandatu dovršena je toliko dugo očekivana pruga prema Zagrebu. Očekujem da će se tek u idućem razdoblju vidjeti koliko je to bitno. Brojni će studenti moći živjeti u Bjelovaru i ići studirati u Zagreb. Puno će zaposlenih moći veoma jednostavno cirkulirati između radnog mjesta u Zagrebu i života ovdje. Također, u mandatu ove Vlade dovršena je brza cesta prema Farkaševcu, a ovih dana nastavljena je i njena gradnja odnosno gradnja dionice prema Brezi. To je dodatnih pet kilometara i očekujemo skoro njeno spajanje. Započela je i gradnja nove županijske bolnice. O tom projektu priča se već dvadeset godina, ali gradnja je započela za vrijeme našeg mandata. Radimo i veteranski centar u Daruvaru, što je investicija preko 90 milijuna kuna. Tijekom korona-krize isplaćeno je plaća u vrijednosti 75 milijuna kuna za radnike u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, što je izravna pomoć države. Svi oni koji kažu da Vlada ne radi za ovaj kraj jednostavno ne govore istinu. Ja ne spadam u one političare koji će upirati prstom u drugoga govoreći kako je on kriv, već ću pokušati napraviti sve što je moguće, pa čak i s nekom drugom političkom opcijom, da privedemo kraju projekte koji su važni za naše građane.

Dakle, ako građani izaberu Vas obećajete da ćete dovršiti projekte?

Mi smo se dokazali u ovome mandatu. Iza nas stoje rezultati. Tri i pol godine Hrvatska je rasla po stopi od 3%. I kompanije koje smo posjetili u Bjelovaru svjedoče tome i govore o bitnom napretku u odnosu na razdoblje od prije 3 do 4 godine. Onda nam se dogodila ova situacija s koronavirusom, dakle nevjerojatna situacija, neviđena u ovoj generaciji, i Vlada je poduzela takve mjere da smo među najuspješnijim državama u svijetu kada je u pitanju borba protiv oboljenja. Tome smo pridodali snažne ekonomske mjere. Dakle, ozbiljni smo ljudi, možemo stati iza onoga što smo radili. Na tim postignućima tražimo slijedeći mandat. Vjerujem da će građani prepoznati sve ono što smo napravili, i da će uspjet razdvojiti što su neargumentirani napadi naših protivnika što je istina.

U današnje vrijeme interneta i brzih medija puno toga što je izrečeno u javnom prostoru nije istinito. Oporba koristi tu priliku da nekoga optuži i smatraju da su time već napravili pola posla. Naša je zadaća u slijedeća dva tjedna točno kroz brojke, argumentirano iznijeti što smo učinili dosad i što planiramo činiti naredne četiri godine. Moram naglasiti, s obzirom na to da nas optužuju cijelo vrijeme za korupciju, da u Hrvatskoj nitko nije zaštićen, i svatko tko je kršio Zakon i eventualno koristio svoju političku poziciju da bi sebi priskrbio neku korist mora doći pod udar Zakona i institucije se moraju njime baviti.

Iako živite u Zagrebu srce Vas sigurno uvijek vuče u Bjelovar. Kako ste ovdje proživjeli svoju mladost?

Ovdje sam odrastao, tu su mi roditelji. Bjelovar je duboko u meni. Često dolazim k roditeljima, ovdje imam jako puno prijatelja i vežu me brojna sjećanja na djetinjstvo i mladost. Ta sjećanja čovjeku ostanu zauvijek i obilježe ga. Lijepa me sjećanja vežu za brojne stvari, primjerice i za rukomet. Pola života proveo sam tu, pola u Zagrebu. Jako mi je teško kad me pitaju jesam li Zagrepčanin ili Bjelovarčanin. Ponosan sam i na jedno i na drugo. Svakako uvijek kada je politika u pitanju Bjelovar ima posebno mjesto i sve ono što je vezano za Bjelovar ja sa svoje strane učinim najbolje kako bih pomogao.

Vaš poziv Bjelovarčankama i Bjelovarčanima na izbore bi bio…?

Izbori su uvijek važni jer određuju budućnost za naredne četiri godine. Posebno je bitno da imamo ljude koji su kompetentni, koji su ozbiljni i odgovorni. U Gradu Bjelovaru izvrsno surađujemo s gradonačelnikom Hrebakom. On je na trećem mjestu na našoj listi u ovoj izbornoj jedinici, i posebno cijenimo njegovo uspješno upravljanje gradom, pri čemu posebice naglašavam taj projekt transparentnosti proračuna. To je dodana vrijednost koju je on donio u našoj suradnji i vjerujem da će on zaživjeti i puno šire u Hrvatskoj.

Dakle, Bjelovarčanke i Bjelovarčane pozivam da izađu na izbore, i da izaberu ljude za koje misle da su najkvalitetniji i da izaberu onu političku opciju koja će im u kriznim, zahtjevnim vremenima jamčiti ozbiljnost i odgovornost, i dobro upravljanje. Moje je čvrsto uvjerenje da je to baš Hrvatska demokratska zajednica.Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.