Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Humanitarni koncert – Djeca pomažu siromašnima

Sarajevo Caritas 10

Tradicionalno i ove godine u organizaciji Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i Caritasovog – Dječjeg vrtića Sveta Obitelj Sarajevo, održan je 3. 6. 2016. godine humanitarni koncert – Djeca pomažu siromašnima.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama Lidijom Novosel, Jasnom Višnjević, Đurđom Adlešič koja je kao gradonačelnica i započela ovu suradnju nazočili su na humanitarnom koncertu u Stupu – Sarajevo.

Delegaciju Grada Bjelovara dočekali su Dr. sc. vlč. Mirko Šimić – ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Mr. sc. s. Kata Ostojić – ravnateljica vrtića Sveta obitelj sa suradnicima.

Na radnom sastanku pridružio se i predsjednik CVN uzoriti Vinko kardinal Puljić gdje se je razgovaralo o suradnji između Grada Bjelovara i Caritasa te novim projektima koji se planiraju.

Uz bogat kulturno umjetnički program nastupili su mnogi izvođači.

Ovim koncertom željelo se je kod djece i javnosti podići svijest o siromaštvu te pružiti ruku podrške ljudima u nevolji jer taj humanitarni rad iziskuje puno truda i rada, otvoreno srce i mnoga financijska sredstva. Financijska pomoć u visini 23.000,00 kuna uplaćena je na ŽR. Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Četrdesetak djece dječjeg vrtića “Sveta obitelj“ iz Sarajeva ljetovat će (bez plaćanja) u odmaralištu Grada Bjelovara u Novom Vinodolskom.

Ovim putem zahvaljujemo svim našim gospodarstvenicima, obrtnicima, svim ljudima dobre volje koji su se odazvali i pridružili ovoj humanitarnoj akciji.

Izvor informacija: bjelovar.hr

Pročitajte još