Crosst.hr

HSU i Damir Bajs potpisali Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima iduće godine

2016 12 hsu bajs 42

Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima između Hrvatske stranke umirovljenika-HSU i Damira Bajsa, kandidata za župana Bjelovarsko – bilogorske županije

U prostorijama hotela Central, u petak 16. prosinca, potpisan je Sporazum između HSU ( Hrvatske stranke umirovljenika ) i Damira Bajsa , o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Predsjednik HSU-a BBŽ-a Zlatko Barila, u svojem obraćanju je pozdravio se okupljene među kojima su uz predsjednike općinskih organizacija HSU bili i predsjednik županijske Matice umirovljenika Ivan Prekrat, predsjednica županijske podružnice Sindikata umirovljenika Ana Široki i Rade Jovičić predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ.

– Sporazum kojeg ćemo danas potpisati, kao HSU i kandidat za župana za slijedeće mandatno razdoblje, aktualni župan Damir Bajs, dobio je potporu ne samo od strane od glavnog odbora HSU nego i od strane Matice umirovljenika i Sindikata. Potpora za ovaj Sporazum je iskazana također i od druge dvije stranke s umirovljeničkim predznakom koje djeluju na području Županije. Time možemo reći da će potpisani sporazum imati potporu svih predstavnika umirovljenika na području Županije. Ako se pitate zašto je naš kandidati gospodin Bajs, prvenstveno bi istaknuo višegodišnju kvalitetnu suradnju. Mi smo iz davanja od samo 12 tisuća kuna od strane prijašnjih županijskih administracije, došli do razine od 500 tisuća kuna godišnje kroz programe samo-pomoći umirovljeničkim udrugama u zadnje tri godine. Tu je naravno i program “Pomoć u kući” i drugi programi o kojima će biti riječ drugom prilikom. To je sve nama kao predstavnicima umirovljenika ulilo povjerenje u sadašnju županijsku administraciju i to je jedan od temelja davanja podrške gospodinu Bajsu u utrci za njegov slijedeći mandat, rekao je Zlatko Barila na konferenciji za novinare povodom potpisivanja Sporazuma.

Na konferenciji je dotaknuta i inicijativa županijskih vlasti i partnera za vraćanje i uređenje zdravstvenih ustanova na terenu u općinama Županije, što bi uvelike olakšalo dostupnost primarne zdravstvene zaštite i diglo njezinu kvalitetu za sve njezine stanovnike , osobito one treće životne dobi. Također je istaknuto da su svi planovi i programi od primarne važnosti bitno popravili gospodarsku sliku na županijskoj razini, gdje su napravljeni veliki pomaci naprijed.

O svemu tome govorio je Zlatko Barila koji je posebno naglasio, da je za sve tozaslužan sadašnji župan Damir Bajs.

Na konferenciji je govorio i Damir Bajs, koji je na početku pozdravio sve, a nakon toga istaknuo: „Kada govorimo o izborima, viđenja sam da predizborna kampanja počinje s prvim danom mandata. U skladu s tim za sve nas koji smo u politici i na funkcijama izborno razdoblje je izravni pokazatelj kako smo radili i kakvu ocjenu građani su nam spremni dati. Stoga kad je riječ o izborima, tu je naravno i predizborni sporazum o zajedničkom nastupu i meni je posebno zadovoljstvo što će danas biti potpisan prvi takve prirode s Hrvatskom strankom umirovljenika. Zahvalio bi se HSU-u na potporu na zadnjim izborima, na zajedničkom nastupu i listi, ali i na zajedničkom radu kroz ove 3 i pol godine; jer da bi se bilo što napravilo važno je imati pouzdane partnere s vizijom i znanjem. Mi smo u prijašnjoj kampanji, dali naglasak na gospodarstvo i zapošljavanje, i sada nakon 3 i pol godine možemo reći da je gospodarstvo u razvoju i da je naša županija po trendu rasta među najboljima u Hrvatskoj, iza svega toga glavni cilj je ostanak ljudi na našem području. Uz partnerstvo i suradnju s našim partnerima iz HSU-a temeljena je i promjena politike i odnosa županijskih vlasti prema našim sugrađanima treće životne dobi. Možemo reći da smo naša obećanja izvršili kroz potporu umirovljeničkim udrugama, ali i drugima. Pola milijuna kuna za umirovljeničku populaciju svrstavaju nas na prvo mjesto od županija po relativnom izdvajanju za umirovljenike i druga smo županija po apsolutnom iznosu iza Grada Zagreba. Sve je to dalo rezultate, što se vidi u aktivnostima naših udruga umirovljenika i poboljšanom statusu umirovljeničke populacije. Obećanje o Odboru za umirovljenike pri Županijskoj skupštini je ispunjeno, tu je i stručni suradnik to jest suradnica koja radi na pitanju umirovljeničkih prava; time je glas umirovljenika i službeno zastupljeni u županijskim tijelima. Tu su naravno i programi “Pomoći u kući ” ili programi sufinancirani sredstvima Europske unije, kao što je “Pletenica života”. Naravno prostora za daljnji rad i poboljšanje još uvijek ima, te nas čeka još puno rada u sferama gospodarstva, poljoprivrede, zapošljavanja i pitanja umirovljenika jer ne treba zaboraviti da je svaki peti sugrađanin na području naše županije pripadnik treće životne dobi iznad 65 godine, od čega većinu čine umirovljenici”, rekao je Damir Bajs i zahvalio se na potpori i predsjedniku HSU Silavanu Hrelji, na podršci potpisivanja Sporazuma.

Na konferenciji je rečeno da će službena objava kandidature biti u siječnju, gdje će Damir Bajs zajedno sa svojim partnerima izložiti svoj plan i program.
1194792363943759.1073742781.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.