16. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

HSLS BBŽ podržao Marka Marušića za župana, predstavio svoje kandidate te program za koji će se zalagati

2021 04 03 hsls 13

U subotu 3. travnja HSLS Bjelovarsko – bilogorske županije predstavio je listu kandidata za Županijsku skupštinu koju će predvoditi gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak te kandidate za načelnike općina Veliko Trojstvo, Šandrovac,  Zrinski Topolovac i Veliki Grđevac. Uz Darija Hrebaka, predsjednika HSLS-a, predstavljanju su nazočili predsjednik ŽO HSLS-a Bjelovar koji je ujedno i zamjenik gradonačelnika grada Bjelovara, Igor Brajdić te načelnici koji će kao nezavisni kandidati biti na spomenutoj listi.        

                       2021 04 03 hsls 3

HSLS i nezavisni načelnici općina Bjelovarsko – bilogorske županije izlaze samostalno na lokalne izbore. Biti ćemo lista koja će nuditi rješenja, biti ćemo za, a ne protiv. Kampanju ćemo voditi na pozitivan način. Razlog zato u izbore idemo na ovaj način je da nas župan, tko god on bude, čuje bolje i jasnije. U Bjelovaru smo već prepoznati po određenim rješenjima, a tim putem želimo nastaviti i dalje. Također, brojna rješenja s područja naših općina želimo pretočiti u kvalitetne i jasne zajedničke odluke. S budućim županom želimo zajedno sjesti za stol i u budućnosti sve ono što smo dobro napravili, preslikati na županijsku razinu. U fokusu našeg programa biti će ono što je davno zaboravljeno, a to su poljoprivreda i turizam. Mislim da je naš turizam dobar, no na tom se području mogu napraviti značajni pomaci. Na našim listama će se nalaziti poljoprivredni proizvođači koji jako dobro znaju što je u našoj poljoprivredi dobro, a što moramo mijenjati. Mnogi govore da će Bjelovar graditi svoje toplice kako bi uništio Daruvarske toplice. Upravo suprotno. Nama Bjelovar i Daruvar trebaju kao dva najveća županijska grada koja će zajedno surađivati, graditi i raditi. Ta dva grada ja vidim kao glavne nositelje turizma u našem kraju. Po pitanju poljoprivrede, projekte „Bilogorska košara“ i „Bjelovarski doručak“ želimo proširiti i u druge gradove, općine, ali i Opću bolnicu Bjelovar. Naša završna poruka su digitalizacija i transparentnost po kojima smo se dokazali i pokazali. Želimo da naša Županija bude prva transparentna u Hrvatskoj. Također, cilj nam je na području Bjelovarsko – bilogorske županije izgraditi jednu hladnjaču na području Bjelovarskog sajma, modernizirati pet tržnica po načelu da ih Županija i gradovi sufinanciraju, kako bi tržnice bile spremne prihvatiti proizvode lokalnih OPG-ova, rekao je Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a te dodao kako stranka podržava Marka Marušića za župana Bjelovarsko – bilogorske županije.

Svoju kandidaturu obrazložio je Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica.

Nekada sam bio dio političke stranke, no to više nisam, niti namjeravam ulaziti u članstvo. Odlučio sam prihvatiti poziv za sudjelovanje na listi za Županijsku skupštinu ponajviše iz razloga što želim pomoći razvoju gospodarstva i poljoprivrede. Već 20 godina obnašam funkciju načelnika i mislim da na temelju toga imam dovoljno iskustva. Zahvaljujući radu vlastitog OPG-a znam koji su nedostaci na području cijele Hrvatske, rekao je načelnik Pali.

Mi ćemo se ujediniti i poduzeti aktivnosti kako bi se čuo naš glas. Naše općine u Županijskoj skupštini do sada nisu imale nikoga tko bi ih predstavljao i pomogao da dobiju određene projekte i programe. Sada nam se ukazala prilika da neke stvari ostvarimo, poručio je Josip Stjepanović, načelnik Općine Dežanovac.

Svi naši poljoprivrednici su vrijedni ljudi koji srčano rade svoj posao, no koliko god oni bili vrijedni i pošteni, nikada neće stvoriti dovoljno vrijednosti koje će pokriti nesposobnost pojedinih loših političara. Svaki natječaj za poslove koje raspisuje Županija treba biti adekvatan im kvalitetno pripremljen. Što same poljoprivrede tiče, postoje manja gospodarstva kojima su tržnice odličan poticaj za njihovu proizvodnju. Izgradnja hladnjače će pomoći da se proizvodnja razvija, da ona bude još bolja. U konačnici, cilj je putem trgovačkih lanaca stići do krajnjih kupaca. Također, jedan od najvažnijih elemenata je razvoj turizma, koji se odlično može spojiti upravo s poljoprivredom i njezinom proizvodnjom, ističe Mario Puškarić, jedan od najvećih poljoprivrednika u Hrvatskoj.

Bjelovarsko-bilogorska županija je tradicionalno poljoprivredni kraj i upravo uz gospodarstvo, poljoprivreda treba biti motor pokretač naše županije. Zbog toga ćemo predstaviti tri programa za koja ćemo se zalagati putem Županijske skupštine. Jedan od njih je izgradnja hladnjače koja će omogućiti konkurentnost poljoprivrednih proizvođača na uvoznu robu. Drugi program je naš poznati Bjelovarski doručak koji bi trebao biti u našoj bolnici i svim školama i vrtićima na području cijele županije. Treći program je modernizacija tržnica u svih peta gradova BBŽ-a, te besplatni školski obrok za sve učenike, naravno s domaćom hranom naših proizvođača, poručio je Igor Brajdić te dodao da je važno djecu od malih nogu upoznati s proizvodnjom domaće hrane organizirajući vrtove u vrtićima i školama.

Osim rada u vrtovima, djeca bi trebala saditi drveće, odnosno svake godine, svako dijete bi trebalo zasaditi jedno stablo.

 • 2021_04_03_hsls_3
 • 2021_04_03_hsls_13

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.