Crosst.hr

Hrebak predstavio svoj program u Bjelovaru

2016 08 Hrebak predizborna kampanja Bjelovar 3

Dario Hrebak, saborski zastupnik HSLS-a i kandidat koalicijske liste HDZ-a i HSLS-a za II. izbornu jedinicu, u četvrtak 18. kolovoza na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru u sklopu svoje kandidature predstavio je pred okupljenim novinarima svoj program za Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Znamo kako je ovaj tjedan i službeno započela predizborna kampanja, a s obzirom na činjenicu da će građani i na ovim izborima uz stranačke liste imati mogućnost preferencijalnog glasanja, svaki od kandidata na listi vodi svojevrsnu personalnu kampanju. U vidu toga je i Dario Hrebak, saborski zastupnik HSLS-a i kandidat koalicijske liste HDZ-a i HSLS-a za II. izbornu jedinicu, u četvrtak 18. kolovoza na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru u sklopu svoje kandidature predstavio pred okupljenim novinarima svoj program za Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Za vrijeme sada prethodnog mandata, Dario Hrebak proglašen je jednim od najaktivnijih saborskih zastupnika. Zalagao se, prije svega, za goruća pitanja infrastrukture, odnosno neriješena prometna pitanja koja već godinama čekaju rješavanje.

– Nisam odustajao od rješavanja pitanja cestovnog čvorišta u Cugovcu, koje je na kraju i otvoreno, a tu je i pitanje projekta naše brze ceste o kojem političari ne žele govoriti. Od njega sasvim sigurno neću odustati, bez obzira na to da li time dobivam ili gubim poene. Poslao sam upit nadležnim institucijama, te dobio odgovor od HAC-a kako će za ovaj projekt biti potrebno otprilike tri godine. Kao što sam ranije napominjao, priliku za rješavanje ovog projekta vidim u suradnji s predstavnicima iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije, jer je ova cesta zajednički interes naših gradova – rekao je Dario Hrebak.

S obzirom na navedeni interes i jak virovitički lobi, Hrebak vjeruje kako bi se ovaj projekt doista mogao ostvariti u planiranom razdoblju. O tome je, kako kaže, razgovarao i sa ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislavom Tolušićem, te obojica vjeruju kako je početak radova i ostvarenje plana sve bliže.

Što se tiče predstavnika Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, Hrebak je poentirao kako o građanima ovog kraja ovisi hoćemo li istoga i dobiti.
– Nedavno su glasove birača na predstojećim izborima u našem gradu zatražili političari iz Zagreba, Metkovića, Senja, predstavnici Narodne koalicije i brojni drugi. U šest mjeseci mojega rada u Saboru niti jednog političara nisam čuo da spominje ime grada Bjelovara. Ne moram naglašavati da gubitkom saborskog zastupnika postoji opasnost da se grad politički marginalizira, odnosno da se zaustave svi važni bjelovarski projekti – poručio je Dario Hrebak, rekavši kako niti jedna druga politička stranka na predstojećim izborima u svome sastavu nema niti jednog Bjelovarčanina.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.