Crosst.hr

Hrebak mještanima Trojstvenog Markovca: U mom mandatu imat ćete sve asfaltirane ceste i osnovnu komunalnu infrastrukturu

2019 mo trojstveni markovac 17

U mjesnom odboru Trojstveni Markovac, u ponedjeljak, 14. siječnja održana javna tribina o komunalnoj infrastrukturi.

Na tribini su govorili Branko Hrg, zamjenik predsjednika HDS-a i saborski zastupnik Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda te Zdenko Kramarić, predsjednik OHDS-a Bjelovar, a tribini je prisustvovao i gradonačelnik Dario Hrebak.

Najviše se raspravljalo o vrlo važnom problemu Trojstvenog Markovca, odnosno o nedostatku kanalizacije na tom području, ali dotaknuli su se i drugih tema.

Predsjednik OHDS-a Bjelovar Zdenko Kramarić rekao je kako ova tribina sazvana kako bi se riješio najveći problem koji tišti građane Markovca, a to je kanalizacija.

Vezano za taj problem, gradonačelnik Dario Hrebak je rekao:

– Nalazimo se u razdoblju uoči izbora za mjesne odbore; kažu da mjesni odbori nisu bitni, ali ja osobno smatram da jesu. Grad Bjelovar je postigao puno toga što se tiče europskih fondova; u godinu i pol dana smo uspjeli doći sa začelja liste među prvih 10 najuspješnijih gradova po povlačenju sredstava iz europskih fondova. Od energetskih obnova do raznih drugih sadržaja, u prošloj godini smo prijavili 136 milijuna kuna projekata, u 2017. je povučeno oko 40, a ove godine blizu 44 milijuna kuna, a ono što je najbitnije; od tih 136 milijuna kuna koje smo u 2018. prijavili, tek sad nam dolaze neki projekti, stoga vjerujem da će se ta cifra popeti. Sutra idem u Zadar na potpisivanje najvećeg projekta u prošloj godini koji nam je odobren, sutra ćemo službeno potpisati s Ministarstvom demografije, iz europskog socijalnog fonda 13, 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za popodnevnu smjenu u svim dječjim vrtićima. Tu ćemo zaposliti 56 ljudi, a 20% od tog iznosa će ići za interijer vrtića; na igračke, stolce, stolove, na sve ono što našim vrtićima treba. Smanjili smo cijene vrtića sa 750 na 500 kuna, sada idemo i na smanjenje prireza. Ono što je osnovno; vrtići, predškolski odgoj, obrazovanje i najbitnije, gospodarstvo. Bez gospodarstva, bez boljih plaća i više radnih mjesta nema boljitka. Mi danas zapošljavamo 600 ljudi više u gradu Bjelovaru nego što je to bio slučaj prije nekoliko godina, istaknuo je gradonačelnik te dodao:

2019 mo trojstveni markovac 14

– Danas smo ovdje upravo zbog toga što idemo po mjesnim odborima, razgovaramo s ljudima. Ja sam rekao da nema šanse da se u ovome mandatu dogodi da ćemo imati ijednu cestu koja neće biti asfaltirana, dakle osnovna komunalna infrastruktura. Vodovod je praktički na 99%, zahvaljujući našem Komunalcu, koji neovisno o vlastima koje su bile u Bjelovaru radi izvrstan posao. Što se tiče kanalizacije, tu je malo veći problem, ali nadam se super suradnji s Hrvatskim vodama, ali i Hrvatskim cestama. Mogu reći da smo dobili službenu obavijest od Hrvatskih voda da se u planu za 2019. godinu nalazi i izgradnja kanalizacije u Trojstvenom Markovcu, Križevačkoj cesti i Ulici Ivana Cankara.

Očekuje nas potpisivanje ugovora za aglomeraciju, najvažniji projekt u zadnjih 20 godina u Bjelovaru; preko 200 milijuna kuna ulaganja u vodnu i komunalnu infrastrukturu. To nema veze s ovim projektom kanalizacije u Trojstvenom Markovcu, on se financira direktno od Hrvatskih voda, nacionalnim sredstvima i sredstvima Grada Bjelovara, ali s nekih skoro 90% će se sufinancirati izgradnja kanalizacije na području grada, Bjelovar- Gudovac- Rovišće, to je velika aglomeracija kojom bi s nekih 40% kanalizaciju podigli na preko 70%. To bi bio veliki napredak za grad, praktički je sve gotovo. Moram naglasiti zašto vjerujem u ovaj projekt u Trojstvenom Markovcu; kao prvo, on je u planu za 2019. godinu, a druga stvar je da smo doista u zadnju godinu i pol imali izvrsnu suradnju s Hrvatskim vodama. Drago mi je da su ove godine uzeli u obzir i ovaj projekt vezan uz kanalizaciju u Trojstvenom Markovcu. Novca ima, ja bih se usudio reći da ga nikad nije bilo ovoliko, pa čak ni u 2006., za koju kažu da je bila najbolja godina. Grad Bjelovar je ove godine imao preko 20 milijuna kuna više potrošenih, realiziranih nego u 2017. godini. Novca nije nikad bilo više, ali projekata počinje biti sve više, međutim onaj koji ima spreman projekt taj ima velike šanse da taj projekt i izrealizira. Od 1.4. otvaramo brzu cestu do Farkaševca, ova cesta je praktički napravljena od Gudovca do Farkaševca; Bjelovar će biti bliži Zagrebu 10 minuta, rekao je Hrebak mještanima mjesnog odbora Trojstveni Markovac.

Što se pak ulice Vijenac tiče, gradonačelnik je rekao kako je projekt pripremljen, građevinska dozvola i sve potrebno je spremno.

Pročelnik Ivica Markovinović je pobliže pojasnio koji su planovi za tu ulicu:

Vijenac je u sklopu aglomeracije, izgraditi će se kanalizacija te je pripremljeno i uređenje ceste, također graditi će se i biciklistička ruta. Sve je pripremljeno, s ugovorom o aglomerciji, kad se potpiše ugovor s izvođačem radova, radovi mogu početi.

Davor Vukmirić, zamjenika generalnog direktor Hrvatskih voda rekao je i što se planira s prometnicom u Lugu:  

– Gradnjom obilaznice stekli su se uvjeti za uređenjem prometnice u Lugu; ta ulica je također dio projekta Hrvatskih voda za uređenje kanalizacije te je pripremljen projekt i ceste i odvodnje. Prvo će se napraviti most koji će voditi s istočne obilaznice, a proširiti će se i cijela cesta od Novoseljana na dalje.

SDP-ov Nenad Nekvapil, sadašnji predsjednik mjesnog odbora Trojstveni Markovac rekao je kako ne vidi na koji način bi neki od navedenih radova mogli završiti u tekućoj godini.

– Trenutačno je napravljena jedino projektna dokumentacija i građevinska dozvola za ulice Ferde Gasmana i Ivana Pernara, sve drugo po izjavi direktora Komunalca, će se raditi paralelno u okviru aglomeracije i to nikako ne može doći u 2019. godini.  Spojiti će se Đurđevačka cesta i Borisa Pandopula, to se nalazi u proračunu, ali ovo što se tiče nekih drugih stvari nikako ne može i neće ići. Također, ovo što se tiče samih problema oko Istočne zaobilaznice; ona definitivno je važna, ali su važni i kružni tokovi koji se trebaju proširiti i trebaju se napraviti uvjeti jer je problem, istaknuo je Nekvapil.  

Odgovorio mu je pročelnik Ivica Markovinović:

– U proračunu Grada se ni ne vode gradnja opskrbe i odvodnje, nego u proračunu Komunalca, a ugovor o aglomeraciji sada ide na potpisivanje i natječaj za izvođenje. Sve ove ulice koje sam rekao, a to je i Vijenac-ona je u aglomeraciji, a te ostale male ulice nalaze se u ovogodišnjem programu Hrvatskih voda. S obilaznicom nema nikakvih problema, a bit će i kružnih tokova.

Na ovaj problem nadovezao se i gradonačelnik Hrebak:

– Za sve je potrebna građevinska dozvola, jer bez građevinske dozvole ne možemo raditi. Imamo sve jer Hrvatske vode ne odobravaju projekte bez građevinske dozvole- zna se kako se dodjeljuju projekti. Druga stvar, nema muljanja jer je to Europska Unija- mi dobijemo po prstima za čas. Dakle, Aglomeracija; projekt na kojem se radi zadnje 2 godine je rješavanje dijela problema kanalizacije u Trojstvenom Markovcu, i taj cjelokupni projekt će trajati 3 godine. Prva faza je izgradnja kanalizacije, a druga faza koja također traje oko 2 do 3 godine će biti rješavanje pročiščivaća vode.  Što se energetskih obnova tiče, zanimljivo je da je sve eksplodiralo baš u ovih zadnjih godinu i pol dana; da smo sa začelja liste, po službenim podacima Ministarstva financija, došli među 10 najuspješnijih gradova.

Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda:

– Želim potvrditi dvije radosne vijesti koje su već spomenute, jedna je vezana uz odvodnju ovoga mjesta, a druga uz to da aglomeracija Bjelovar više ni po čemu nije upitna. Mi imamo sjajnu suradnju s Bjelovarom, što se vidi po proteklim godinama i onome što je napravljeno, ali i planiranih je nekih 9 milijuna kuna za ovu godinu, za projekte koji dolaze, kao i za projekt aglomeracije koji nikad nije bio na ovom području.

Branko Hrg, zamjenik predsjednika HDS-a i saborskog zastupnika:

– Jedna od prvih inicijativa koja je bila kad smo Zdenko i ja započeli ovu našu priču, rekao mi je da u Trojstvenom Markovcu nema kanalizacije, zatim je dogovorio sastanak kod gradonačelnika gdje smo pogledali u kojoj je fazi ta dokumentacija. Naime, ona još nije bila gotova već je završena u zadnjim mjesecima prošle godine; Komunalac je proslijedio tu dokumentaciju u Hrvatske vode, a one su je uvrstile u program projekata. Čovjek koji je to sve pokrenuo je Zdenko Kramarić, i ja mu na tome zahvaljujem.

Prije godinu dana i intenzivno polovicom prošle godine smo napravili analizu aglomeracija-možda u nekim situacijama nije baš sve napravljeno; otkrilo se je da ima 10 aglomeracija na području Hrvatske i da sve nije bilo spremno. Svih 10 je spašeno i svih 10 idu u izgradnju.

 • 2019_mo_trojstveni_markovac_1
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_3
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_9
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_10
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_14
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_17
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_20
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_25
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_27
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_29
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_31
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_33
 • 2019_mo_trojstveni_markovac_35

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.