16. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

HORKUD Golub najavio bogati program Društva povodom 129 godina rada

18

Niz nastupa i gostovanja

Na konferenciji za novinare predstavnici HORKUD Goluba najavili su veliki broj nastupa u 2016. godini, u kojoj obilježavaju svoju 129. obljetnicu postojanja.
– Golub je nešto što postoji od 1887. godine i ove godine obilježavamo 129 godina rada i svog upornog postojanja. Borili smo se sa raznim režimima kroz stoljeća. Golub kao institucija Grada Bjelovara ima oko 40 ili 50 nastupa. Rujan mjesec obilježit ćemo nastupom povodom našeg 129 rođendana i povodom 260. obljetnice Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. Nakon toga imamo niz nastupa, odlazimo u Split, u Petrovaradin gdje ćemo nastupiti kod Društva Ban Josip Jelačić s kojim smo prije par godina započeli suradnju. Tamo ćemo se predstaviti Hrvatima i svima koji će biti zainteresirani za naš koncert u Novom Sadu. Do kraja godine imamo nastup i za Hrvatsku gospodarsku komoru. Tradicija su naši koncerti kojih je u 12. mjesecu puno, a jedan od njih je tradicionalni koncert u katedrali na Štefanje, rekao je Hrvoje Pokos, predsjednik Društva HORKUD Golub.

Hrvoje Pokos istaknuo je Dubravka Kovačevića kojeg je nazvao dobrom dušom golubovog folklora, a u novije vrijeme voditeljem sekcije za barokne plesove.
Pohvalio ga je kao osobu na koju se može svatko osloniti i koja odrađuje i hrpu poslova za društvo.

Pokos je također pozvao građane svih dobi, a posebno mlade da se priključe radu Goluba. On je rekao da je jedino entuzijazam „to“ što nosi oko sto članova Goluba.
-Uglavnom su starije dobne skupine. Zadnjih godina morali smo ugasiti mali zbor i male tamburaše. Smatrali smo da je bolje da djeca osim što rade da se trebaju i družiti. Tako smo ih preusmjerili u druga kulturno-umjetnička društva – rekao je Pokos.

Posebno zanimljiva manifestacija je Fašnik u gradu Bjelovaru. Tu manifestaciju najavio je Dubravko Kovačević istaknuvši da će za fašnik po treći put održati audiciju pod maskama.
– Nastojat ćemo to popularizirati kako bi bilo što više posjećeno.

Slične objave