Crosst.hr

HDZ uz pomoć HSS i HSLS ponovno izabrao Miru Totgergelija kao kandidata za župana

2017 2 HDZ MIRO 2

Možda su četiri godine donijele puno toga kada je odluka opet pala na Miru Totgergelija.

Ako ste puno razmišljali, tko će biti kandidat za župana iz redova HDZ-a, nije bilo potrebno, HDZ je odlučio!

Tako će ponovno za župana Bjelovarsko-bilogorske županije na predstojećim lokalnim izborima u 2017., kandidat HDZ-a biti Miro Totgergeli. Odluka je donesena danas u Hercegovcu između triju stranaka, HDZ, HSLS i HSS. Sporazum o predizbornoj i poslijeizbornoj suradnji na formiranju zajedničke vlasti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te zajedničkom programu rada za mandat 2017. – 2021. potpisali su predsjednici Županijskih organizacija triju političkih
stranaka: Miro Totgergeli (HDZ), Boro Bašljan (HSS) i Slavko Došen (HSLS).

Prisjetimo se da je na prošlim izborima za župana Bjelovarsko-bilogorske županije Miro Totgergeli ispao u prvom krugu, ali možda su četiri godine donijele puno toga kada je odluka opet pala na istog kandidata.

Tako piše i u priopćenju županijskog HDZ-a, u kojem se navodi da Bjelovarsko-bilogorska županija s potencijalima koje ima, može i treba puno bolje. S tim uvjerenjem i jasnom vizijom kako to postići, Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske socijalno liberalne stranke odlučile su uspostaviti partnerski odnos i zajednički nastupiti na predstojećim lokalnim izborima. Koalicijski odnos definiran je “Nacrtom sporazuma o predizbornoj i poslijeizbornoj suradnji na formiranju zajedničke vlasti u BBŽ” koji je danas u Hercegovcu i službeno potpisan. U prostorijama Hrvatskog seljačkog doma potpise na Nacrt sporazuma stavili su predsjednici Županijskih organizacija Miro Totgergeli (HDZ), Boro Bašljan (HSS) i Slavko Došen (HSLS). Prema potpisanom sporazumu Hrvatska demokratska zajednica dat će kandidata za župana, dok će HSS i HSLS dati kandidate za njegove zamjenike. Kako je u četvrtak navečer na svojoj sjednici odlučio Županijski odbor HDZ BBŽ, kandidat za župana bit će Miro Totgergeli koji je za svoju kandidaturu dobio jednoglasnu potporu stranačkih kolega (37 glasova ZA, nitko protiv i nitko suzdržan). Osim s kandidatima za izvršnu vlast partneri su se dogovorili da će pred birače izaći i sa zajedničkom listom za Županijsku skupštinu.

Ovim sporazumom, kako su istaknuli njegovi potpisnici, otvara se mogućnost bliže suradnje i udruživanja snaga u općinama i gradovima, no o tome tek slijede konkretni razgovori. Ovom koalicijom, svi se slažu, stvara se nova snaga koja svojom pozitivnom energijom može snažnije pokrenuti ovu županiju. Svi su uvjereni da će tu snagu u ovom vremenu koje je preostalo do izbora prepoznati i građani te svojim glasom ovu koaliciju i poduprijeti.

Kao što vidite, mogućnost postoji za izabranog kandidata HDZ-a. Ono što je najvažnije, za sada imamo kandidate za župana, opet Miru Totgergelija i Damira Bajsa.

Što će biti s još jednom najjačom strankom SDP-om, hoće li iznjedriti svojeg kandidata ili će uspjeti u pregovorima, ostaje nam da čekamo i razmišljamo.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.