Crosst.hr

HDZ odabire kandidate za gradonačelnika Grada Bjelovara

2016 10 hdz 41

Bjelovarski HDZ krenuo u prikupljanje prijedloga za za odabir kandidata za gradonačelnika Grada Bjelovara

Gradski odbor HDZ-a Bjelovar održao je u četvrtak 6. listopada tiskovnu konferenciju u svojim prostorijama na Trgu Stjepana Radića. Tema sazvane tiskovne konferencije bila je odabir kandidata HDZ-a za gradonačelnika Grada Bjelovara na predstojećim lokalnim izborima. Nazočnima se u društvu najbližih suradnika obratio predsjednik GO HDZ-a Bjelovar Ante Topalović.

Krenuvši po prvi put na ovakav način u kampanju za lokalne izbore, Topalović je skrenuo pozornost na kutiju u koju će svi članovi gradske organizacije moći ubaciti svoje prijedloge za odabir kandidata za gradonačelnika. Prikupljanje prijedloga održat će se do druge polovice listopada nakon čega će se s predloženim kandidatima vidjeti žele li uopće sudjelovati na unutarstranačkom odabiru kandidata, te potom ući i u izbor finalnog kandidata.

-Paralelno s procesom izbora kandidata ćemo izrađivati i program za lokalne izbore, a važno je što će po prvi put program sadržavati i proračun, odnosno rebalans i osnovne smjernice za daljnje godine. Želimo od početka izbjeći pitanja da li je nešto od planiranog uopće moguće ostvariti. Segmenti programa bit će predstavljeni u budućem razdoblju, pa tako i kandidati koji ulaze u uži izbor. Time želimo pokazati kako se HDZ ne sastoji od jednog čovjeka, nego od puno kvalitetnih ljudi koji žive u ovom gradu, a ne od grada, i žele mu nešto bolje te će se stoga uključiti i u izradu programa – poručio je Ante Topalović.

Na pitanje o izglednim kandidatima Topalović rekao kako uvijek postoje izgledni kandidati, ali je ponovo naglasio da svaki član može predložiti svakog člana. Najboljeg i najsposobnijeg odabrat će pak u daljnjem procesu. S tim u skladu očekuje i da će situacija u vidu konkretnih kandidata biti jasnija do kraja godine. Dodaje kako sebe nije kandidirao i ne planira, ali ne isključuje mogućnost da to netko drugi učini.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.