19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

1,5 milijuna kuna za uređenje prostora i nabavku opreme za Dom zdravlja u Grubišnom Polju

pgpDSC 1372

Obnova Doma zdravlja u Grubišnom Polju

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u sklopu radnog posjeta gradu Grubišnom Polju obišao je i prostorije tamošnjeg Doma zdravlja koji uskoro kreće u temeljitu obnovu. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je europski projekt „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“ vrijedan ukupno 10 milijuna kuna, od čega 85% sredstava daje Europska unija. Riječ je o odobrenim i predviđenim sredstvima upravo za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u sklopu EU projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite.

U sklopu projekta 1,5 milijuna kuna predviđeno je za obnovu Doma zdravlja u Grubišnom Polju i to obnovu same zgrade, ali i opremanje ambulanti. Naime, želja je Bjelovarsko-bilogorske županije maksimalno podići standard liječenja kod liječnika primarne zdravstvene zaštite i nakon obnova manjih ambulanti na red dolaze Domovi zdravlja u županijskih gradovima.

U skladu s tim u Domu zdravlja u Grubišnom Polju uložit će se:
a) 60 tisuća kuna u tehničku i projektu dokumentaciju
b) 700 tisuća kuna u infrastrukturne radove koji obuhvaćaju pristupne rampe na ulazima za invalide, ugradnju automatskih kliznih vrata na ulazu, uređenje sanitarnih čvorova za invalide, izmjenu unutarnje stolarije, izmjenu postojećih dotrajalih podova, sanaciju stubišta, uređenje sanitarnih čvorova, ugradnju led rasvjete, postavljanje info sustava za pacijente u vidu taouch-panela namijenjenih svima a prvenstveno slabo pokretnim, slijepim i gluhim osobama, te druge prateće radove
c) 400 tisuća kuna uložit će se u nabavu nove medicinske opreme od čega je važno istaknuti da polovica tog iznosa od 200 tisuća kuna ide za kupnju novog ginekološkog ultrazvuka
d) 360 tisuća kuna uložit će dodatno Bjelovarsko-bilogorska županija preko svog Doma zdravlja u ostale potrebne radove

Time će se grubišnopoljski Dom zdravlja poravnati sa standardom današnjeg liječenja, a tamošnjim pacijentima pružit će se i nove usluge kako ne bi morali putovati u udaljenije gradove.


Opremanje Tima T 1 u Grubišnom Polju

Bjelovarsko-bilogorska županija među rijetkima je županijama u Hrvatskoj u kojoj su sukladno Mreži hitne medicine Republike Hrvatske predviđeni timovi T 1 hitne medicine u svim županijskim gradovima. Tako je i na području grada Grubišnog Polja uz tim T 2 koji trenutno i radi predviđen i tim T 1.

Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije do sada je proveo tri natječaja putem kojih je tražio 5 liječnika koji bi radili u predviđenom timu T 1. Međutim, na natječaje se liječnici nisu javljali i u nedostatku liječnika tim T 1 nije mogao zaživjeti. Sama Županija osnivač Zavoda za hitnu medicinu BBŽ pokušat će ponuditi liječnicima dodatne pogodnosti kako bi ih se privuklo na rad u Grubišno Polje. Treba spomenuti kako mi nismo izuzetak i kako općenito nedostaje liječnika u Hrvatskoj, a upravo dodatnim pogodnostima, primjerice osiguranjem stambenog pitanja, moguće je privući liječnike za rad u određenoj sredini.

Dok tim T 1 ne zaživi u Grubišnom Polju poslove hitne pomoći obavljat će kao i do sada tim T 2 koji radi 365 dana u godini 24 sata + dežurstvo svaki dan od 19:00 do 07:00, te subote i nedjelje blagdane 24 sata (dr.med. i medicinska sestra su iz ordinacije Opće medicine Grubišno Polje)

Krenula obnova prometnice u Dapčevačkim Brđanima

Bjelovarsko-bilogorska županija je nakon gotovo 4 godine pauze lani krenula s programom cestogradnje na svom području, a ove 2017. godine očekuje se obnova preko 20 kilometara prometnica vrijednih oko 20 milijuna kuna. Za dobar dio dionica već su potpisani Sporazumi sa Županijskom upravom za ceste po modelu financiranja 50-50, a među njima je i obnova dionice ceste u Dapčevačkim Brđanima.

Riječ je o dionici dugoj 1200 metara i vrijednoj 575.249,76 kuna. Radovi na obnovi ceste u Dapčevačkim Brđanima trebali bi završiti najkasnije do 1. svibnja ove godine. Paralelno s Dapčevačkim Brđanima uskoro kreću u obnovu i druge dionice cesta na našem području, a podsjetimo do sada su sklopljeni Sporazumi za obnovu gotovo 17 kilometara prometnica vrijednih 15 milijuna kuna.

– Gužva je u prometu zimi i ljeti. Ovaj put je uvijek bio problematičan i sada se rješava to da ne bude blata, prašine, rade se i odvodni kanali tako da mislim da će sada biti bolje, rekao je Marijan Blažević, predsjednik MO Dapčevački Brđani.

– Mi imamo suglasnost za formiranje još jednog tima hitne medicinske pomoći. Da bi stvorili preduvjete za njegovo formiranje, potrebne su infrastrukturne investicije, a Županija je pripremila te investicije. Zahvaljujem se Županiji i Domu zdravlja koji su to kandidirali i stvorili uvjete za bolji rad, ne samo infrastrukturnim, već i s opremanjem medicinskim aparatima što će podići kvalitetu i interes doktora da rade u manjim sredinama.“, rekao je gradonačelnik Grada Grubišno Polje Zlatko Mađeruh, te nastavio. „Svaka makadam cesta u kojoj ima života i gdje je solidan cestovni promet stvara probleme ljudima koji tamo žive. Nisu to uvjeti dostojni svih građana. Ovo je jedina makadam cesta koja je u naselju i zato se želim zahvaliti županu i ŽUC-u što su ovaj prijedlog prihvatili da završimo i ovu cestu koja će biti gotova za desetak dana. Također, dogovorili smo sa ŽUC-om da će još dvije kritične županijske ceste asfaltirati. To je dio koji stalno krpamo, prema -Maloj Peratovici sa glavne ceste Raskoš u dužini 1 km, te dio makadam prometnice koja povezuje Gornju Rašinicu s državnom cestom za Viroviticu. Ta cesta je prioritetna jer bi se tamo trebala vršiti eksploatacija i skladištenje plina, pojasnio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

– Što se tiče hitne medicinske pomoći, ovime bi trebalo svih 5 gradova imati tim T1, a to znači da uz vozača i bolničara imamo doktora u vozilu. To nam je odobreno, ali unatoč raspisanom natječaju u Grubišnom Polju za liječnike, nismo ga mogli dobiti ni nakon 3 raspisa natječaja. Mi razmišljamo da zajedno s Gradom uvedemo dodatne pogodnosti, poput doplate za stanovanje u Grubišnom Polju i time omogućiti novi standard za ovaj dio županije. Također, Županija je dobila 10 milijuna kuna sredstava vezano uz potpore EU što je sad prijavljeno, a jedan dio je išao prema Domu zdravlja u Grubišnom Polju. Investicijom vrijednom 1,5 milijuna kuna želimo da primarna zdravstvena zaštita bude primjerena današnjem vremenu. Obnovit ćemo sve ordinacije, neovisno radi li tamo liječnik u koncesiji, zubar ili liječnik opće medicine, kako bi omogućili da standard bude jednak svim građanima naše županije.“, izjavio je župan Bajs, te se nadovezao na stanje asfaltiranje prometnice u Dapčevačkim Brđanima. „U programu kojeg provodimo pola-pola s Gradom, asfaltirat će se dvije ceste, dok će jednu cestu financirati ŽUC. Dapčevački Brđani su prvi odabrani i cesta će biti kompletno gotova za deset dana. Prioritet nam je da tko god živi na županijskoj cesti, a nema asfalt, ima prioritet. Asfaltiranjem ceste u Dapčevačkim Brđanima dvadesetak domaćinstava dobit će novu cestu i vjerujem da smo time riješili problem koji je mučio sve ovdašnje stanovnike, istaknuo je župan Damir Bajs.

 • pgpDSC_1396
 • pgpDSC_1375
 • 1-1
 • 5-1
 • 4-1
 • 3-1
 • pgpDSC_1372

 

 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.