Crosst.hr

Gradu Bjelovaru povodom Dana grada čestitala djeca iz Dječjih vrtića

2016 09 gradzupanija 18

Uz mali glazbeni nastup djeca su čelnicima Grada uručila veliku čestitku njihovih ruku djelo

Uoči Dana Grada Bjelovara i 260. obljetnice grada, u utorak, u posjet gradonačelniku i njegovim suradnicima došla su djeca Gradskog dječjeg vrtića Bjelovar i Dječjeg vrtića Osmjeh Bjelovar. Gradonačelniku i njegovim suradnicima donijeli su veliku čestitku. Gradonačelnik je zahvalio djeci na dolasku i rekao da se 29. rujna slavi Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja u spomen na 29. rujan 1991. godine kada je Grad Bjelovar oslobođen od neprijateljske vojske.

– Taj dan djeco, slavimo kao Dan grada i Dan branitelja. Ove godine su sve aktivnosti još značajnije i još važnije jer je 260. obljetnica utemeljenja Grada Bjelovara. Nema ljepše, nema bolje, nema ugodnije rođendanske čestitke nego kada djeca predškolske dobi i osnovnoškolska djeca čestitaju Dan grada čelnicima grada, a to znači i građanima grada Bjelovara. To je najradosnija, najveselija čestitka koja se duboko ureže u naše sjećanje, u naše emocije – rekao je Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik i dodao da uz Gradski dječji vrtić imamo još četiri privatna vrtića i tri obrta za dadilje u kojima je smiješteno 986 djece.

Gradonačelnik je također rekao da ima i stotinjak slobodnih mjesta u vrtićima. Djeca su pripremila i mali glazbeni nastup, te predala gradonačelniku veliku čestitku, a gradonačelnik je ravnateljicama vrtića predao bukete cvijeća.

Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika rekla je djeci da se od 3. do 10. desetog listopada održava Dječji tjedan, te slijedi akcija pisanja poruka djece odraslima. Također je nabrojala sve festivale namijenjene djeci koji slijede u gradu.

Djeca su dobila i malu slikovnicu s popisom udruga i sportskih klubova u koje se mogu upisati.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.