Crosst.hr

Gradu Bjelovaru odobrena sredstva za 14 projekata: Uz Grad još pet općina dobilo je sredstva za projekte

2019 bjelovarinfo PROJEKTIGRAD 4 12 2019 23

Za četrnaest projekata energetske obnove za koje je dobiveno sufinanciranje iz fondova Europske unije, Grad Bjelovar tražio je dodatno sufinanciranje prijavivši se na Javni poziv za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ministarstvo je tako Gradu za te projekte odobrilo ukupno 10.169.041,78 kn.

Uz Bjelovar, još pet okolnih općina dobilo je sufinanciranje za svoje projekte. Riječ je o općinama Rovišće, Veliko Trojstvo, Kapela, Šandrovac i Štefanje.

2019 bjelovarinfo PROJEKTIGRAD 4 12 2019 7

Tako je Državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja Velimir Žunac, jutros prilikom potpisivanja ugovora s čelnicima jedinica lokalne samouprave, naglasio da upravo našoj županiji pripada svaka sedma kuna iz natječaja RH.

Ovaj dio koji danas potpisujemo je umanjenje njihove vlastite komponente, odnosno vlastitih sredstava koje bi inače morali izdvojiti iz svojih lokalnih, općinskih i gradskih proračuna, i to im je velika pomoć jer njihovo finalno učešće u samim projektima se značajno smanjuje, kazao je Žunac napomenuvši da je u ovogodišnjem javnom pozivu osigurano ukupno 300 milijuna kuna za sve prijavitelje u RH.

Drago mi je da je najviše ugovora u ovogodišnjem natječaju iz cijele RH potpisano upravo iz Bjelovarsko-bilogorske županije, ukupno njih 55. Radi se o više od  44 milijuna kuna, što znači da je svaka 7. kuna iz natječaja RH završila u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, poručio je državni tajnik.

2019 bjelovarinfo PROJEKTIGRAD 4 12 2019 10

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak istaknuo je da je ova prilika odličan vjetar u leđa novim gradskim projektima.

Ukupno je to 10 milijuna kuna za projekte koji vrlo vjerojatno premašuju 100 milijuna kuna. Dakle, mi smo sad dobili ova sredstva i onu našu kunu kojom povlačimo 5 kuna, sad još pomaže Ministarstvo regionalnog razvoja da izvučemo. Dakle, na tih 10 milijuna kuna ide preko 100 milijuna kuna vrijednih projekata, rekao je Hrebak pojasnivši:

S tih 10 milijuna kuna mi sad zatvaramo kredite koje smo podigli da bismo tu svoju kunu dodatno osnažili. Tad se otvara prostor za neke nove projekte, kazao je bjelovarski gradonačelnik.

Gradu su tako odobrena sredstva za ovih 14 projekata:

 1. Energetska obnova zgrade 1. OŠ, 2,7 milijuna kuna;
 2. Energetska obnova zgrade 5. OŠ, 1, 1 milijun kuna;
 3. Energetska obnova Doma kulture, 2,8 milijuna kuna;
 4. Energetska obnova Društvenog doma Zvijerci, 277 tisuća kuna;
 5. Energetska obnova dječjeg vrtića Radničko naselje, 224 tisuće kuna;
 6. Energetska obnova zgrade PŠ Nove Plavnice, 352 tisuće kuna;
 7. Energetska obnova zgrade PŠ Ciglena, 212 tisuća kuna;
 8. Energetska obnova zgrade PŠ Gornje Plavnice, 262 tisuće kuna;
 9. Energetska obnova zgrade PŠ Gudovac, 245 tisuća kuna;
 10. Energetska obnova zgrade PŠ Kokinac, 157 tisuća kuna;
 11. Energetska obnova zgrade PŠ Obrovnica, 116 tisuća kuna;
 12. Energetska obnova zgrade PŠ Ždralovi 456 tisuća kuna;
 13. Izgradnja reciklažnog dvorišta u Bjelovaru, 1 milijun i 141 tisuća kuna;
 14. Energetska obnova zgrade PŠ Veliko Korenovo, 194 tisuće kuna.

Sami ovi objekti znače da smo mi u ove 2 i pol godine obnovili sve vrtiće na području grada i da smo obnovili, ili ćemo obnoviti, preko 70 posto škola, a do kraja mandata ćemo obnoviti apsolutno sve škole na području Grada Bjelovara jer do kraja godine očekujemo novi natječaj Fonda za zaštitu okoliša, gdje ćemo prijaviti novih 14 projekata vrijednih preko 50 milijuna kuna, naglasio je Hrebak.

Što se pak općina tiče, Veliko Trojstvo je na ovom Javnom pozivu ostvarilo sredstva za projekt izgradnje vrtića i rekonstrukciju osnovne škole, vrijednog 14 milijuna kuna, te za projekt sanacije smetlišta u Grgincu.  

S ovim danas mi smo financijsku konstrukciju zatvorili do kraja i to će sve skupa općinu Veliko Trojstvo u ovom trenutku koštati samo 500 tisuća kuna na ovaj iznos od 14 milijuna kuna, rekao je načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić, koji je potom zahvalio Gradu Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te svima koji su sudjelovali na projektu.

Uoči potpisivanja ugovora okupljenima se je obratio i načelnik Općine Rovišće, Slavko Prišćan.

Naglasio bih da je za općinu Rovišće iznimno važnih ovih milijun kuna koje smo dobili kao, kako mi to zovemo, „sufinanciranje financiranja“. U pitanju je Centar kulture Rovišće koji uljepšava samo mjesto, koji daje priliku mladima da žive kao i u nekim većim gradovima, koji nam daje priliku nekoga ugostiti, imati kulturno umjetničke susrete, kina i slično – tako da je to iznimno važno, rekao je Prišćan koji je priliku iskoristio i kako bi ukazao na podršku Vlade prema ruralnim područjima.

–  Želim spomenuti koliko je ova Vlada u zadnje vrijeme pomogla ruralnom području. Na cijelom području Hrvatske, bez obzira na stranačku pripadnost, novci se slijevaju u lokalnu samoupravu, istaknuo je načelnik Rovišća. • 2019_bjelovarinfo_PROJEKTIGRAD_4_12_2019_7
 • 2019_bjelovarinfo_PROJEKTIGRAD_4_12_2019_11
 • 2019_bjelovarinfo_PROJEKTIGRAD_4_12_2019_19
 • 2019_bjelovarinfo_PROJEKTIGRAD_4_12_2019_23
 • 2019_bjelovarinfo_PROJEKTIGRAD_4_12_2019_25
 • 2019_bjelovarinfo_PROJEKTIGRAD_4_12_2019_26
 • 2019_bjelovarinfo_PROJEKTIGRAD_4_12_2019_27
 • 2019_bjelovarinfo_PROJEKTIGRAD_4_12_2019_31

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.