Crosst.hr

Gradu Bjelovaru i gradonačelniku Korušecu priznanje Savjeta za nacionalne manjine

PRIZNANJA

Priznanja su uručena na 10. večeri nacionalnih manjina u Bjelovaru

Na 10. večeri nacionalnih manjina koja se u Bjelovaru održala 26. studenoga 2016., Grad Bjelovar te osobno gradonačelnik Antun Korušec dobili su posebna priznanja Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Uručena su za izniman doprinos u promicanju i afirmaciji manjinske kulture i tradicije u našoj zemlji. U ime Savjeta uručio ih je njegov predstojnik Aleksandar Tolnauer. Da je riječ o prestižnim priznanjima potvrdio je sam Tolnauer istaknuvši kako Savjet za nacionalne manjine, kao autonomno tijelo osnovano na temelju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji je donio Hrvatski sabor, ne dijeli priznanja tek tako. Od 2002. godine, kada su osnovani, dodijeljeno je tek 38 priznanja. Toj brojci sada se pridružuju još tri priznanja koja su otišla u Bjelovar. Uz gradonačelnika Korušeca i Grad Bjelovar, dobila ga je i Miruška Lončar, predsjednica Češke obeci Bjelovar koja već desetljeće organizira Večer nacionalnih manjina.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.