11. svibnja 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Gradski aktualni sat o vlasništvu Doma kulture, otklanjanju azbesta, zastavama po gradu, nazivu manifestacije, školama, cestama, projektima te kreditnom zaduženju grada

2017 vijeće 47

Održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara na kojoj je  popularni Aktualni sat ponovno produžen, jer se za sjednicu prijavilo 17 vijećnika s pitanjima, a nakon pitanja slijedili su odgovori pročelnika, zamjenika gradonačelnika i gradonačelnika. Iako je vijećnik Bruno Zadro (HSLS) dobronamjerno upozorio da se radi o pitanjima čiji su odgovori već poznati javnosti, točnije o tome se već nekoliko puta pisalo i govorilo. Unatoč tome, održan je aktualni sat gdje je većinu pitanja i prijedloga postavio HDZ.

Tako je vijećnik Ivan Škalički (HDZ) pitao za školsko-sportske dvorane, točnije za slobodne termine kojih nema, jer većina termina je zauzeta od strane rekreativaca.

 


Škalički je dao i prijedlog:

– Što se tiče rezerviranja tih termina, godinama se povlače isti ljudi-rekreativci koji su rezervirali svoje termine. To je apsolutno nelogično. Moj prijedlog je, ako se ove godine ne može ništa napraviti, da se od iduće godine uvede on-line naručivanje, odnosno rezerviranje termina i prvenstveno u nekom periodu gdje bi sportski klubovi, točnije djeca imala prednost, a ostatak termina za rekreativce.

Drugo pitanje postavio je vijećnik Boris Abramović (HDZ) vezano za rješavanje imovinsko pravnih odnosa Doma kulture, te adaptacije i uređenje istog.

 

 


Vijećnica Višnja Biljan (HDZ) osvrnula se na raspuštanje Školskog odbora I. osnovne škole Bjelovar u ožujku ove godine. Evo što je vijećnica citirala i što ju je zanimalo.

 


Slobodan Žganjer (HDZ) postavio je dva pitanja. Prvo se odnosilo na uređenje Barutane, točnije kada će krenuti uređenje, jer ovako izgleda da donosimo odluke na papiru, a ništa ne radimo na tome, rekao je Žganjer i postavio drugo pitanje:

– Kada će biti završen Društveni dom u Gornjim Plavnicama? Po nekim mojim saznanjima neće, a ne znam iz kojih razloga, jer novci su bili osigurani u proračunu za 2017.

Žganjer je dao i prijedlog, a riječ je o rasvjeti od Zvijeraca prema obilaznici i plavničkim vinogradima, točnije kroz šumu, naglasivši da je ljudima neugodno prolaziti kroz tamnu šumu.

 

Dva pitanja postavio je i vijećnik Ivan Renić (HDZ).

 

 


Vijećnik Nenad Martinovski (HDZ) postavio je pitanje vezano za područje MO Hrgovljani.

– Stanovnici Hrgovljana pitaju, postoji li neka mogućnost da se na križanju Hrgovljana i Križevačke ceste postavi kružni tok ili semafor koji  pali crveno prilikom brze vožnje, jer su velike gužve posebno u jutarnjim satima kada ljudi odlaze na posao.

Pitanje je postavio i Ante Topalović (HDZ), uputio ga je direktorici Turističke zajednice Grada Bjelovara, Ani Kelek.

 

 


Topalović je dao i prijedlog za Bjelovarski doručak.

 

 


Pitanje je postavila i vijećnica Mirjana Horvatić (Damir Bajs NL).

 

 


Sabina Oltra (Damir Bajs NL) postavila je pitanje gradonačelniku vezano za projekte koji se financiraju iz strukturnih fondova Europske unije.

 

 


Željko Paun (Damir Bajs NL) postavio je dva pitanja.

 

 


Nenad Mrzlečki (HDZ) postavio je pitanje vezano za apliciranje natječaja na Fondove EU, odnosno je li Grad Bjelovar sufinancirao projektnu dokumentaciju poduzetnicima za prijavu na natječaje i ako nije, postoji li mogućnost da se to uvede?

Nenad Nekvapil (SDP) postavio je dva pitanja i jedan prijedlog, tražio je dozvolu za još jedan prijedlog, ali nije dobio.

 

 


Mario Holiček (HSLS) postavio je dva pitanja, prvo je bilo za stanovnike Križevačke ceste, točnije za voćnjak koji se nalazi na Križevačkoj cesti, a drugo je bilo vezano za Gradski stadion, hoće li se graditi ili ne?

Jasna Višjević (HNS) postavila je dva pitanja.

 

 


Dva pitanja postavio je i Davorin Posavac (Nezavisni vijećnik).

 

 


Igor Crnomarić (Nezavisni vijećnik) postavio je dva pitanja i dao jedan prijedlog.

 

 


Od ukupno 17 vijećnika koji su postavili pitanja, zadnja je bila vijećnica Zlatka Pemper (HSLS).

 

 

 


 

 

ODGOVORI NA PITANJA VIJEĆNIKA

 

 

2017 vijeće 93

Na pitanja vezana za Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora, odgovorio je pročelnik Ivica Markovinović.

 


Pročelnik Milan Mateković odgovorio je na pitanja vezana UO za društvene djelatnosti.

 


Sonja Novak, pročelnica za gospodarstvo u Gradu Bjelovaru odgovorila je na pitanje vezano za Dom kulture u Bjelovaru i druga koja su vezana za njezin resor.

 


Mirela Bašić, pročelnica UO za financije i javne prihode u Gradu Bjelovaru odgovorila je na pitanje Jasne Višnjević, vezano za gradsku blagajnu.

 


Na pitanja vijećnika odgovorio je i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

 


Kao što slijedi, na većinu pitanja odgovorio je gradonačelnik Dario Hrebak.

 


Na pitanje vijećnika Topalovića o manifestaciji Božić u Bjelovaru ili Advent u Bjelovaru, gradonačelnik je rekao:

 


Na prijedlog vezan za Bjelovarski doručak, Hrebak se složio.

 

 


Na pitanje vijećnice Sabine Oltra, vezano za projekte i projektnu dokumentaciju, gradonačelnik je odgovorio:

 

 


Na pitanje vijećnika Nenada Nekvapila, vezano za cestu prema Purićanima i vezano za gradski proračun, točnije pomoć sugrađanima, Hrebak je rekao:

 


Na pitanje vijećnika Holičeka, vezano za nogometni stadion, gradonačelnik je odgovorio:

 


2017 vijeće 113

Na pitanje vijećnika Davorina Posavca, vezano za kreditno zaduženje Grada Bjelovara, gradonačelnik je odgovorio:

 


Na pitanje vijećnika Igora Crnomarića, vezano za dvoranu Sokolane i vezano za zastave u gradu, Hrebak je rekao:

 


Gradonačelnik je odgovorio i na pitanje vijećnice Zlatke Pemper, vezano za djecu s poteškoćama u razvoju.

 

 

 

 


 • 2017_vijeće_13
 • 2017_vijeće_16
 • 2017_vijeće_18
 • 2017_vijeće_27
 • 2017_vijeće_53
 • 2017_vijeće_54
 • 2017_vijeće_56
 • 2017_vijeće_63
 • 2017_vijeće_68
 • 2017_vijeće_69
 • 2017_vijeće_72
 • 2017_vijeće_76
 • 2017_vijeće_77
 • 2017_vijeće_83
 • 2017_vijeće_85
 • 2017_vijeće_88
 • 2017_vijeće_89
 • 2017_vijeće_91
 • 2017_vijeće_93
 • 2017_vijeće_96
 • 2017_vijeće_98
 • 2017_vijeće_102
 • 2017_vijeće_108
 • 2017_vijeće_110
 • 2017_vijeće_112
 • 2017_vijeće_113

 

 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.