Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Gradonačelnik Hrebak sa suradnicima predstavio bogat i zanimljiv program povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja

22 000219

Od 20. rujna do 7. listopada u Bjelovaru se održava proslava i obilježavanje Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, u povodu čega je Grad Bjelovar kao glavni organizator osmislio bogat prigodni program. Prvog dana obilježavanja, u srijedu 20. rujna u Domu kulture održan je glazbeno – scenski prikaz „Bitka za Vukovar“, u organizaciji HVIDRE Bjelovar. Na konferenciji za novinare, više o ovogodišnjoj proslavi i nekim izmjenama u načinu obilježavanja, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

2017 9 dangrada 38

– Kad sam postao gradonačelnik, obećao sam da ću veliku pozornost posvetiti našim braniteljima. Plod naše suradnje je potpuno drugačiji program vezan za obilježavanje Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja. Ponosan sam što su skoro sve prijedloge i ideje dali sami branitelji. Cilj i poruka tog dijela programa je „da se ne zaboravi“. U petak 29. rujna imamo taktičko-tehnički zbor, izložbu „Stalni postav Domovinskog rata“, polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulim braniteljima, vojno-akrobatsku ceremoniju, obraćanje uzvanika Mimohoda pobjednika, Mimohod pobjednika „Barutana 91“, komemoraciju poginulim hrvatskim braniteljima, polaganje vijenaca, svetu misu za sve hrvatske branitelje, svečanu Sjednicu Gradskog vijeća Grada Bjelovara i ostalo. Primijetili smo da je u Mimohodu pobjednika iz godine u godinu sve manji broj ljudi. Želimo mu vratiti stari sjaj i dostojanstvo, stoga smo promijenili vrijeme održavanja. Više nije u popodnevnim, već u jutarnjim satima. Želimo da sve institucije koje to mogu, svojim djelatnicima omoguće da se priključe mimohodu. Na svečanoj Sjednici Gradskog vijeća očekujemo veliki broj gostiju. Očekujemo ministra Pavića i veliki broj državnih tajnika i pomoćnika ministara. Iako je obilježavanje posvećeno najviše braniteljima, ove godine zaista imamo sadržaj za sve dobne skupine. Od zabavnih sadržaja tu su koncerti u petak, nastupaju Pravila igre i Crvena jabuka te u subotu kada gostuju Najbolji hrvatski tamburaši. Ne bih sve sadržaje navodio, ali smatram da smo za svakoga nešto pripremili i odabrali. Meni povodom svečanog domjenka bit će „Bjelovarski doručak“, a u subotu se vraća legendarni „Majburger“, uz neke novitete poput bjelovarskog pomfrita i craft pive. Vjerujem da će ovaj dio građanima biti zanimljiv, istaknuo je gradonačelnik.

2017 9 dangrada 52

– Odbor za branitelje jednoglasno je donio odluku da se Mimohod ove godine organizira u drugačijem obliku, uz podršku svih udruga koje su proizašle iz Domovinskog rata. Ove godine ćemo imati jedno jedinstvo i nadam se jedan veličanstven Mimohod pobjednika. Sve građane Bjelovara pozivam da nam se pridruže u što većem broju, rekao je Igor Crnomarić na čiju se izjavu nadovezao i predsjednik HVIDR-e Željko Dragašević. Rekao je kako održavanje mimohoda u jutarnjim satima do sada nije bilo moguće, jer takav prijedlog dosadašnja vlast nije podržavala. Na sudjelovanje u mimohodu pozvao je sve bjelovarske branitelje, Bjelovarčane i Bjelovarčanke, mlade i starije, kako bi mimohod bio veličanstven.

U sklopu obilježavanja Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, od 28. do 30. rujna na gradskom korzu održava se i Sajam meda – Pčelari gradu Bjelovaru u čemu glavnu ulogu ima Pčelarska udruga Bilogora – Bjelovar.

2017 9 dangrada 56

– U ime svih pčelara zahvaljujem Gradu Bjelovaru što nam je dozvolio da budemo sudionici ovog velikog događaja. Ovo je naša deseta po redu manifestacija Pčelari gradu Bjelovaru. Na ovaj ćemo način pokušati okupiti što veći broj pčelara u centru grada koji će ponuditi svoje proizvode kao što su propolis, pelud, pčelinji vosak, med i ostalo, a bit će prezentirani i pčelarski radovi kako bismo građanima pokazali kako naš rad izgleda. Učenici trećeg razreda osnovnih škola, njih oko 300 bit će prisutno na predavanjima o pčelarstvu, nakon čega će obići sajam, kušati med, medenjake i vidjeti što sve pčelari i kako rade. Mislim da je to veliki korak naprijed u edukaciji djece. Edukacija „Proizvodnja matične mliječi i njezina primjena u medicini“ je namijenjena za starije posjetitelje, a predavači su Ljerka i Ivan Kolar. Predavanje će biti vrlo korisno za one koji žele čuti kako mogu poboljšati svoje stanje i zdravlje, rekao je Vladimir Maturanec, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Bjelovarsko bilogorske županije.

2017 9 dangrada 66

– U početku smo mislili da će proslava trajati jedan vikend, odnosno tri dana. No, kako velik broj naših sugrađana sudjeluje u radu udruga i nekih organizacija, počeli su nam se javljati sa svojim idejama i željom za sudjelovanjem. Tako smo trodnevno događanje razvukli na veći broj dana. Drago mi je što će program obuhvatiti sve uzraste. Za najmlađe imamo lutkarske predstave, a za starije nastup „Bjelovarskih slavuja“. Brojni su edukativni sadržaji i predavanja. Od tema meda, povijesti, Domovinskog rata, do odgoja i obrazovanja. Pripremljena je i izložba o 130 godina postojanja bjelovarskog HORKUD-a Golub. Uz sve ono što je spomenuto do sada, mislim da je program zaista bogat i zanimljiv, rekla je zamjenica gradonačelnica Valna Bastijančić Erjavec.

Na konferenciji je također potvrđeno da će koncerti u slučaju kiše biti održani u Školsko sportskoj dvorani.

PROGRAM POVODOM DANA GRADA BJELOVARA I DANA BJELOVARSKIH BRANITELJA

 

 

 

 

 • 408
 • 442
 • 2017_9_dangrada_27
 • 2017_9_dangrada_52
 • 2017_9_dangrada_55
 • 2017_9_dangrada_56
 • 2017_9_dangrada_16
 • 2017_9_dangrada_66
 • 2017_9_dangrada_9

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.