Crosst.hr

Gradonačelnik Hrebak s koalicijskim partnerima: Ispunjeno sve što je obećano u izbornom programu – želimo više i radimo na tome

2020 2 18 hrebak koalicija 7

Gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim zamjenicima i koalicijskim partnerima, HDZ-om, HSS-om i ABB-om održao je danas konferenciju za medije u kojoj su izvijestili javnost o učinjenom do sada u ovom mandatu, a pri tom su se osvrnuli i na gradsku oporbu.

2020 2 18 hrebak koalicija 5

Gradonačelnik i koalicija iznimno su zadovoljni funkcioniranjem gradske vlasti i razvoja Grada u protekle dvije i pol godine. Ističu kako je puno obećanoga ispunjeno te da su ostvareni mnogi projekti na dobrobit građana Grada Bjelovara, dok se neki još planiraju.

Otkako je naša koalicijska vlast preuzela upravljanje Gradom, u zadnje 4 godine preko 140 milijuna kuna vrijednih europskih projekata je odobreno. Od toga nekih 26 milijuna kuna Grad treba sufinancirati. Što se tiče navodno nezavršenih projekata, ja ne znam koji su to projekti; do sad smo obnovili sve vrtiće na području Bjelovara. Samo u vrtićki sustav smo investirali preko 35 milijuna kuna u zadnje dvije godine. Većina škola na području Grada je također obnovljena ili obnova traje. Ostalo je još svega nekoliko škola koje planiramo obnoviti ili započeti obnovu do kraja mandata. Isto tako, započet ćemo dio uređenja infrastrukture vezano za izgradnju 6. osnovne škole. Što se tiče stadiona – on se gradi, a što se tiče nekih nedovršenih projekata, mogli bismo pričati o tome koliko magistralnih cjevovoda je zakopano širom naše županije. Mogli bismo pričati i o sportskim dvoranama, megalomanskim projektima u švicarcima koji su našu županiju dosta opteretili, dvoranama kao što su Velika Pisanica ili Hercegovac gdje su se, barem u jednom dijelu, čuvali krumpiri, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj konferenciji poručivši kako je ispunjeno sve što je obećano u izbornom programu.

Hrebak je komentirao i zonu Veliku Korenovo.

– Što se tiče zone Veliko Korenovo, čekamo natječaje za taj projekt, kao što čekamo natječaje za Mali svemir koji je spreman, ali još uvijek nadležno ministarstvo to još nije raspisalo od 2014. godine. Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća će se osnovati tvrtka vezana uz geotermalnu energiju za upravljanje novim toplicama. Mi nećemo zaposliti direktore, tajnice itd., već će nadležni pročelnik biti na čelu te firme dok se ona ne počne razvijati. Postoji još jedna bušotina na području Grada Bjelovara čiji je potencijal vezan za termalnu energiju, za toplanu. Postoje potencijalni investitori za tu bušotinu, stoga je tvrtka bitna. Cilj je da krajem ove godine ili početkom sljedeće imamo izvođača radova za bjelovarske toplice, poručio je Hrebak napomenuvši još kako je Grad Bjelovar trenutno 7 milijuna kuna u plusu, dok im država duguje oko 8 milijuna kuna za sve napravljene projekte. Što se tiče kreditne zaduženosti, Grad je u ovom trenutku u najmanjoj mogućoj zaduženosti, a do 2023. će isteći svi krediti.

Kad smo preuzeli Grad, 130 milijuna kuna bila je reorganizacija proračuna, sljedeće godine bila je 148 milijuna kuna, prošle godine bila je 180 milijuna kuna. Uvjeravam vas da će ova 2020. godina biti najbolja u povijesti Grada i da će realizacija biti preko 200 milijuna kuna, najavio je gradonačelnik.

2020 2 18 hrebak koalicija 12

Stvar koja je ključna u projektu toplica, ali i svih većih projekata na području Grada jest napraviti otplatni plan po godinama, prije bilo kakvog zaduženja, kako bismo vidjeli realnost njihove otplate. Druga stvar jest koliki će biti trošak bazena. Kroz programe, nadam se da bi se ti bazeni mogli staviti na pozitivnu nulu, zajedno uz posjetitelje, i to je ono u što mi prije bilo kakve investicije moramo biti sigurni. Trenutna gospodarska situacija u državi i Bjelovaru dosta je bolja nego što je bila na početku mandata, financije stoje neusporedivo bolje, značajno su otvoreni europski fondovi i Vlada nam je olakšala ostvarivanje rezultata koje ostvarujemo. To je otvorilo mogućnost većih investicija i to treba iskoristiti, rekao je Ante Topalović (HDZ) predsjednik Gradskog vijeća i koalicijski partner, koji se potom dotaknuo i oporbe.

Možda se ne treba puno obazirati na prozivke oporbe jer oni očito vrlo površno pripremaju tiskovne konferencije pa možda ne razmišljaju o stvarima koje treba unaprijediti, kao što su meniji u bjelovarskim školama, poručio je Topalović.

2020 2 18 hrebak koalicija 14

Pored smanjenja cijena vrtića, išli smo i na dodatno smanjenje cijena vrtića mladim obiteljima. Isto tako, predložili smo da za djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima Grad preuzme financiranje i da oni imaju prednost pri upisu u vrtić. To su mjere koje su poželjne s obzirom na demografsku sliku. Osim toga, povećavali smo standard svim građanima obnovom domova, komunalnom infrastrukturom, napomenula je Zdenka Henc predsjednica koalicijske stranke ABB.

2020 2 18 hrebak koalicija 17

Uz sve planove radimo uvijek studije. Pokazali smo da smo skoro sve iz našeg programa i ostvarili, sad krećemo s drugim projektima za koje ćemo također napraviti dobre studije. Zašto nešto nije u cijelosti realizirano? Postoje slučajevi da su se uvjeti kod određenih natječaja promijenili ili bili u najavi, ali na kraju nisu ostvareni. Zato imamo dobre druge projekte poput „Zaželi“ za 308 korisnika. Tu su i jednosmjerne nastave i vrtići. Isto tako, gradski kulturni život dižemo na višu razinu i sve dobre projekte od prijašnje vlasti nadograđujemo i uvodimo nove, poručila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec (HSS).Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.