02. kolovoza 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Gradonačelnik Hrebak: Osiguran novi prostor za 13 start-up tvrtki – IT zajednica u Bjelovaru bit će stup bjelovarskog gospodarstva

GRAD BJELOVAR 4 1

Grad Bjelovar posebnu pažnju posvećuje malim start – up tvrtkama, ali i perspektivnim brzorastućim tvrtkama koje imaju daljnju tendenciju rasta, a samim time i zapošljavanja novih djelatnika.

Upravo zbog velikog interesa trvtki za radnim prostorom, kojima Grad Bjelovar pomaže i financijski u smještaju putem Tehnološkoga parka, Tehnološki park morao je preseliti na drugu adresu.

Tehnološki park trenutno zbrinjava 13 tvrtki smještenih na čak četiri bjelovarske adrese te 15 virtualnih tvrtki koje su registrirane na adresi Tehnološkoga parka, no svoj posao obavljaju s drugog mjesta.

U četvrtak 11. ožujka, novi prostor Tehnološkog parka obišao je gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim zamjenikom Igorom Brajdićem.

Prijašnju lokaciju Tehnološkog parka, Grad Bjelovar je ustupio Državnom arhivu Bjelovar i Konzervatorskom odjelu. Sukladno zakonu arhivu smo morali osigurati smještaj, no iskreno on više nije biti bio adekvatan malim poduzetnicima i IT zajednici koja je u našem gradu sve veća. Prostor iznad DM-a pruža sve ono što tvrtkama treba. Grad Bjelovar za potrebe Tehnološkog parka godišnje izdvaja 840 tisuća kuna, pola iznosa se odnosi na razne subvencije za poduzetnike, a ostatak odlazi na zakup prostora. S obzirom da imamo izuzetno dobru suradnju sa našim Veleučilištem u Bjelovaru i dekanicom Puharić, vjerujem da je daljnji razvoj IT sektora u Bjelovaru zajamčen. Trvtke su prije nekoliko godina zapošljavale svega nekoliko osoba, a sada neke imaju i više od 20 zaposlenih. Te tvrtke više nisu start – upovi, već renomirane tvrtke koje se razvijaju i čvrsto stoje na svojim nogama. Netko će možda reći da Grad Bjelovar previše izdvaja za IT sektor, no svi moramo biti svjesni da se na taj način otvaraju nova, izuzetno dobro plaćena radna mjesta. Kroz slijedećih pet, šest godina IT zajednica u Bjelovaru će biti svojevrsni stup bjelovarskog gospodarstva i mi tu priliku ne smijemo propustiti, poručio je gradonačelnik Hrebak. 

Konferenciji za medije prisustvovala je i Zrinka Puharić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru iz kojega iz godine u godinu „izlazi“ sve veći broj diplomiranih stručnjaka koji se direktno zapošljavaju upravo u IT sektoru. 

Veleučilište u Bjelovaru je zajedno sa Gradom Bjelovarom osnivač Tehnološkog parka. U interesu nam je privlačiti renomirano firme kako bismo s njima poboljšali sporazume i ugovore te našim studentima omogućili što bolju praksu, odnosno zapošljavanje. Možda najzanimljivije je računalstvo, naš najmlađi smjer kojeg trenutno pohađa 164 studenta. Najveći pritisak za upis na računalstvo dolazi upravo s područja Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije. Sva naša tri smjera imaju zapošljivost veću od 90 posto. Iz prve generacija studenata računalstva diplomiralo je devetero studenata, jedna studentica je nastavila studij, dok ih osam radi u odličnim firmama, rekla je dekanica.

Tvrtka  Combis d.o.o. za usluge integracija informatičkih tehnologija u Bjelovaru djeluje posljednih godinu dana.

Tvrtka Combis ima više od 400 zaposlenih djelatnika i 100 milijuna eura prihoda. U Bjelovaru smo otvorili ured u  jeku prvog vala korona krize i zbog toga nismo požalili. Ovdje smo naišli na vrlo povoljnu poduzetničku klimu i izuzetno kvalitetne ljude koji rade za nas. Trenutno imamo petero zaposlenih stučnjaka, no majeravamo se dalje razvijati i rasti, što znači i nova zapošljavanja IT stručnjaka. Dodatni potencijal vidimo kroz suradnju s Veleučilištem u Bjelovaru na kojem neki naši djelatnici povremeno predaju, istaknuo je voditelj Zoran Božićević.

Obrt Palmgraph bavi se grafičkim dizajnom i promidžbom i u vlasništvu je mladog Bjelovarčanina Luke Šipraka.  

Odlučio sam ostati u Bjelovaru i otvoriti svoj obrt iz razloga što mi Bjelovar, zajedno sa Tehnološkim parkom nudi povoljne uvjete za rad i razvoj poduzetničkog pothvata. Bavimo se izradom vizualnih identiteta za poduzeća, Google oglašavanjem te oglašavanjem na društvenim mrežama. Također, razvili smo prvu hrvatsku aplikaciju za on-line cjenike. Aplikacija je razvijena tijekom početka pandemije prošle godine i aktivna diljem Hrvatske. S obzirom da su epidemiološke mjere onemogućavale držanje cjenika na stolovima, došli smo na ideju on-line cjenika. Aplikacija je nastala kroz četiri tjedna. Trenutno u obrtu radim samo ja, no uskoro ćemo otvarati četiri radne pozicije, pojašnjava mladi poduzetnik.

Fina se unazad nekoliko godina okrenula otvaranju razvojnih centara, prvenstveno zbog odlične suradnje s raznim veleučilištima te školama u lokalnoj sredini. Veleučilištu u Bjelovaru smo omogućili donaciju za razvoj računalstva. Zasada imamo četiri djelatnika i nadamo se da će se taj broj povećavati. Planiramo omogućiti stipendije, studentski rad i obavljanje prakse, poručio je Ivica Prekratić iz Fine. 

Povećanjem površine Tehnološkog parka dobivena je mogućnost smještaja 13 tvrtki. Grad Bjelovar za start-up tvrtke u prvoj godini pokriva 100 posto troškova, u drugoj 75 posto, trećoj 50 posto te četvrtoj 25 posto, dok za scale-up trvtke pokriva 50 posto troškova zakupa.

Dubravko Martinić iz zagrebačke tvrtke Serengeti otkriva kako u tvrtci radi oko 150 djelatnika, dok ih je u Bjelovaru 22, uskoro 23. Šest djelatnika pristiglo je sa Veleučilišta u Bjelovaru, a uskoro će im se pridružiti i sedmi.

Trenutno je ovdje zaposleno 62 djelatnika, s mogučnošću zapošljavanja još 47 osoba. Konstantno zaprimamo nove upite, interes postoji i mislimo da na ovaj način radimo jako dobru stvar. Razvoj IT zajednice svakako je jedan od prioriteta Grada Bjelovara, rekla je Sonja Novak, prokuratistica Tehnološkog parka.

 • GRAD BJELOVAR (1)
 • GRAD BJELOVAR (4)
 • GRAD BJELOVAR (5)
 • GRAD BJELOVAR (6)
 • GRAD BJELOVAR (7)
 • GRAD BJELOVAR (9)
 • GRAD BJELOVAR (10)
 • GRAD BJELOVAR (11)

 

 

 

 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.