Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Gradonačelnik Dario Hrebak: Grad Bjelovar je prijavio 83 milijuna kuna vrijednih projekata, a cilj je prijaviti preko 100 milijuna kuna do kraja godine

2017 9 grabjelovarprojekti 21

Gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak budućnost grada vidi u EU projektima. U nekoliko mjeseci odrađeni su mnogi projekti, mnogi su napisani i prijavljeni na natječaje. Za neke projekte je već stigao pozitivan odgovor, dok se mnogi očekuju. Kako Grad stoji na tom polju, što se sve prijavilo na EU fondove i kojim se smjerom želi ići, na konferenciji za novinare rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak zajedno sa svojim suradnicima koji rade na prijavljivanju projekata na EU i nacionalne fondove, a riječ je o mladim i aktivnim ljudima, Andrei Posarić, Ivani Bekavac, Zdravku Pavecu i Antoniu Dinjaru.

2017 9 grabjelovarprojekti 6

– Idemo vrlo agresivno prema Europskim fondovima, jer mislim da sredstva iz Europskih fondova mogu nadopuniti gradski proračun, rekao je Hrebak i dodao da na projektima radi mlada ekipa i da je posebno zadovoljan njihovim radom te pristupom prema poslu.

Što se tiče konkretnih podataka vezanih za projekte, gradonačelnik je potvrdio da Grad Bjelovar s današnjim danom ima prijavljenih oko 83 milijuna kuna vrijednih projekata.

– Cilj do kraja godine je dosta ambiciozan jer želimo da brojka prijavljenih projekata bude preko 100 milijuna kuna. U zadnjih pet mjeseci, uspjeli smo ostvariti, odnosno realizirati projekt „Asistenti u nastavi“u iznosu od 7,2 milijuna kuna gdje je učešće Grada Bjelovara oko 8 posto. Projekt vezan za uređenje fasade u II. osnovnoj školi i na glavnoj zgradi Dječjeg vrtića je prošao sve faze i sada čekamo potpisivanje ugovora. Dakle, obnavljat će se cijela zgrada II. osnovne škole putem energetske obnove, napravit će se i neki unutarnji popravci te cjelokupno uređenje glavne zgrade Dječjeg vrtića Bjelovar na Matoševom trgu. U suradnji s Općinom Veliko Trojstvo, planiramo prijaviti projekt „Sanacija odlagališta Grginac“ u vrijednosti 10 milijuna kuna, od čega 9,5 milijuna kuna pokriva Fond i Europska unija, a 500 tisuća kuna Grad Bjelovar. S obzirom da nema takvih mjesta-odlagališta, mogu reći da smo dobili zeleno svijetlo, da je projekt dobar i da će biti realiziran. Tu je i projekt „Program zaželi“ koji je prošao prvu fazu kao i projekt Bjelovarsko-bilogorske županije. Što se tiče tog projekta bili smo jedan od prvih gradova koji se prijavio, a to se pokazalo dobrim jer tko je prvi taj ima prioritet iz razloga što je natječaj obustavljen zbog velikog broja zainteresiranih. Tu očekujemo maksimalni iznos potpore od 10 milijuna kuna. Osim navedenog, tu je i projekt za cestu Stare Plavnice s kojim smo ušli u završnu fazu i za kojeg ćemo dobiti 100%-tan iznos bespovratnih sredstava iz Ministarstva poljoprivrede prema Mjeri 7.2, a ukupnost projekta je 5,2 milijuna kuna. Kao što sam rekao, projekt je u obradi, u završnoj fazi i nadamo se  pozitivnom odgovoru, rekao je Hrebak i dodao da je 34,5 milijuna kuna vrijednost planiranih sredstava koje trebaju dobiti, a ukoliko se ostvari projekt ceste Stare Plavnice, onda će to biti 40 milijuna kuna koje će doći u Grad Bjelovar.

– Mislim da je to za svaku pohvalu, i za to su zaslužni ljudi koji su danas sa mnom. Stoga je i ova tiskovna konferencija, da predstavim ove ljude i da kažem da se može, naglasio je Hrebak i dodao da se vrlo radikalno pristupa Europskim fondovima, da se maksimalno radi, ali do te mjere da moraju uzimati i konzultante koji dodatno rade jer ne bi mogli sve projekte sami odraditi. Želim da Grad Bjelovar ima puno projekata jer projekti su naša sadašnjost i vrijeme je da se Grad Bjelovar orijentira u tom smjeru, ponovio je gradonačelnik i nastavio o apliciranim projektima.

2017 9 grabjelovarprojekti 15

– Imamo 83 milijuna kuna apliciranih projekata. Ovo što sam do sada govorio su planirana sredstva od 40 milijuna kuna koje trebamo realizirati do kraja godine. Od ovih 83 milijuna kuna dodatnih projekata, neki projekti su napisani i za vrijeme bivše vlasti i tu trebamo biti korektni rekao je Hrebak i nastavio da je to projekt „Crna žuna“ koji je jako dobar, vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna, od toga 80 posto pokriva EU.

– Projekt „54+“ je nastao prije dva mjeseca, sami smo ga osmislili i napravili. To je projekt ozvučenja Centralnog gradskog parka za manifestacije koje imaju namjeru probuditi aktivnost kod populacije starije od 54 godine. Projekt je vrijedan milijun kuna bespovratnih sredstava. Ono što ćemo sigurno dobiti u ovih 40 milijuna kuna planiranih sredstava je projekt za tople obroke za socijalno ugroženu djecu u pet bjelovarskih osnovnih škola, a riječ je o 637 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

2017 9 grabjelovarprojekti 44

Nakon svih navedenih projekata, gradonačelnik Dario Hrebak je rekao da su ovaj tjedan prijavili sedam projekata.

–  Bili smo pod malim pritiskom ovaj tjedan. Prijavljena su tri projekta Udruge Budem, projekt „City for you“ koji je napravio naš tima i projekt bjelovarske Udruge Burza. Projekti su do milijun kuna bespovratnih sredstava i planiramo da će proći, rekao je Hrebak i dodao da te projekte nisu stavili u 40 milijuna kuna planiranih sredstava do kraja godine.

– Išli smo na to da građanima kažemo što je realno, što može proći i ono što smo prijavili, pojasnio je gradonačelnik i najavio nove projekte, renovaciju starog Zatvora i zgrade kod kružnog toka na ulasku u Bjelovar, točnije na Trgu Hrvatskih branitelja. Zgrada je u državnom vlasništvu i Grad Bjelovar se ponudio u dogovoru s Ministarstvom državne imovine da obnovimo pročelje zgrade. Osobno mi je kao gradonačelniku bitno da ulaz u grad Bjelovar izgleda lijepo, a ne da gledate oronule zgrade na lijevoj i desnoj strani kod kružnog toka. Mislim da je to bitno zbog vizure grada i stoga planiramo ići u obnovu te zgrade. Sada, prvo moramo povući sredstva za projektnu dokumentaciju za ove projekte, a onda slijedi rad i prijava projekta. Što se tiče starog Zatvora, u dogovoru s Ministarstvom kulture, Konzervatorskim uredom ovdje u Bjelovaru i Državnim arhivom planiramo u vrlo skoroj budućnosti aplicirati projekt prema Fondu, vezano za kompletnu renovaciju starog Zatvora čija bi buduća namjena trebala biti da bude centar Državnog arhiva ovdje u Bjelovaru, rekao je Hrebak i dodao da danas prijavljuju za sufinanciranje projektne dokumentacije u iznosu od 500 tisuća kuna.

2017 9 grabjelovarprojekti 24

Hrebak je iznio i projekte koje planiraju aplicirati krajem 2017. godine. Riječ je o uređenju doma u Gudovcu, odnosno energetskoj obnovi fasade.

– Završni projekt, na koji sam osobno ponosan i koji je kruna našeg rada je „Program Life“. Projekt je radio naš tim u suradnji s privatnim konzultantom i aplikaciju projekta poslali smo u Bruxelles. Kao što znate, projekt planiramo napraviti u Velikom Korenovu, dobili smo podršku Gradskog vijeća i vrijednost projekta je 35 milijuna kuna, od toga 64 posto sufinancira Europska unija. Ono što građane sigurno zanima, mi tamo planiramo napraviti pokazni primjer cjeloživotnog obrazovanja vezan za obnovljive izvore energije. Plan je da se izgradi jedan mali bazen 14×8 metara, prvi eko i antialergijski bazen u Hrvatskoj. Osim toga, bit će i jedno malo jezero od tisuću kvadrata za zaštitu ptica i lokalne flore i faune. Ovo je samo jedna uvertira koja kasnije može uroditi sportsko-rekreacijskim kompleksom, a možda danas, sutra i toplicama. Međutim, za početak ćemo biti zadovoljni i ovime. Ako to prođe onda su nam sva vrata otvorena, rekao je gradonačelnik i dodao da je projekt velik i da sigurno ima svoju budućnost jer su već dobili milijun kuna koje su sufinancirale Hrvatske vode.

 Na kraju je gradonačelnik pohvalio i bjelovarski Komunalac koji je putem projekta povukao 200 milijuna kuna, od kojih 10 milijuna kuna daje Grad Bjelovar, 10 milijuna kuna sam Komunalac, a ostalih 180 milijuna kuna kroz četiri godine koliko traje projekt doći će na područje ovog grada. 

– Ovim projektom izmijenit će se jedan veliki dio naše kanalizacijske i vodovodne mreže, i to je za svaku pohvalu jer bilo koji milijun kuna da dođe na područje grada, to je generator za nova radna mjesta, naglasio je Hrebak.

2017 9 grabjelovarprojekti 21

Hrebak je također istaknuo da je dolaskom na mjesto gradonačelnika obećao da će aktivno krenuti u povlačenje sredstava iz EU fondova, i to je pokrenuo, ali s naglaskom da povlačenje sredstava iziskuje i početna sredstva u gradskom proračunu.

Ovo neće biti lako. Ovo će biti veliki udarac za likvidnost gradskog proračuna, i stoga ćemo ići u kredit u kunama na godinu dana s 2 posto kamate za projekte koji će nam proći. Trebat će nam sigurno 6-7 milijuna kuna vlastitog novca, a možda i više ako prođe projekt “Program life“, pojasnio je Hrebak koji nije zaboravio ni građane i njihovo mišljenje o zaduživanju Grada, naglasivši da će građani pristati na kamatu od 2 posto na godinu ako se radi o povlačenju preko 50 milijuna kuna gotovih novaca u grad Bjelovar.

– Ovo nije jednostavno, bit će teško, moramo paziti na svaku kunu i to je veliki udarac za gradski proračun, zaključio je Hrebak na konferenciji za novinare na kojoj je najavio veliki broj projekata i pohvalio djelatnike tima koji su prema njegovim riječima u potpunosti pokrili europskim novcem svoje četiri plaće.

2017 9 grabjelovarprojekti 26

Andrea Posarić iz gradskog tima za projekte rekla je da će danas prijaviti četiri projekta i to prema Ministarstvu regionalnog razvoja, ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna.

– Projekti se odnose na sanaciju vlage u II. osnovnoj školi (područnoj), na sanaciju fasade u V. osnovnoj školi te dogradnja III. osnovne škole, odnosno Područne škole u Gudovcu. Do kraja godine, Grad će aplicirati još nekoliko projekata, a neki od njih bit će vezani i za energetsku obnovu zgrada, kazala je Andrea Posarić.

2017 9 grabjelovarprojekti 31

 

O projektima obrazovanja u Gradu Bjelovaru brine Zdravko Pavec koji je ujedno i voditelj  programa „Pomoćnika u nastavi“.

– Kao tim odlično surađujemo, a to je najbitnije za provedbu projekata i pravdanju sredstava koje smo dobili. Takvim tempom nastavit ćemo i dalje, a ovim većim brojem projekata osigurat ćemo još veći priljev sredstava u proračun Grada Bjelovara.

2017 9 grabjelovarprojekti 37

U pisanju i provedbi projekata sudjeluje i Ivana Bekavac. Ona je također istaknula neke od projekata, kao što je izgradnja projekta fekalne kanalizacije u Radničkom naselju koji je pri kraju i koji je sufinanciran od Ministarstva regionalnog razvoja, te projekt u svrhu izgradnje reciklažnog dvorišta gdje očekuju potpisivanje ugovora od strane Fonda za energetsku učinkovitost, odnosno sredstva za izradu projektne dokumentacije.

– Ostvarili smo sredstva po tom Javnom pozivu i očekujemo potpisivanje ugovora. Kad se izradi projektna dokumentacija i ishoduje građevinska dozvola, imamo i preduvjete za prijavu na Kohezijski fond za izgradnju još jednog reciklažnog dvorišta. Osim tih projekata, tu je i projekt izgradnje Društvenog doma u naselju Kupinovac koji je u postupku evaluacije kao i pješačko-biciklistička staza s oborinskom odvodnjom Lepirac-Gornje Plavnice. Projekti su prijavljeni u svibnju ove godine i očekujemo rezultate, rekla je Ivana Bekavac.

2017 9 grabjelovarprojekti 39

Antonio Dinjar je novi član Gradskog tima za izradu projekata koji je do sada radio u Upravnom odjelu za financije.

– Radio sam na projektima na provedbi nacionalnih EU projekata ispred Upravnog odjela za financije. Istaknuo bi provedbu projekata i naglasio da je to iznimno zahtjevan i bitan dio koji uključuje ne samo službenike već i veliku angažiranost izvođača i dobavljača, te izvoditelja radova i nadzora, a s ciljem da projekt bude proveden onako kako je prijavljen, naglasio je Antonio Dinjar.

Prema riječima gradonačelnika i djelatnika tima za projekte, Grad Bjelovar ima vrlo ambiciozan cilj, a to je preko 100 milijuna kuna vrijednosti projekata i ako se ostvari barem 50 milijuna kuna, to je veliki iznos koji će za 40 posto povećati proračun Grada Bjelovara koji je 120 milijuna kuna.

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.