Crosst.hr

Gradonačelnik Antun Korušec otvorio Dječju izložbu – Od utvrde do grada

2016 09 likradionice 205

Izložba je otvorena u Gradskom muzeju Bjelovar do 25. rujna 2016. godine.

Povodom 260 godina Grada Bjelovara u Gradskom muzeju Bjelovar, u galeriji Nasta Rojc otvorena je izložba dječjih radova koja su nastala tijekom srpnja i kolovoza na likovnoj radionici koju je za djecu organizirao Gradski muzej Bjelovar.

Kroz organizirane radionice sudjelovalo je 44 djece koja su uz stručno vodstvo upoznala crtačke tehnike olovaka, ugljena, pastela kao i ostale likovne elemente. Cilj radionice je bio da djeca na njihov prilagođen način kroz crteže upoznaju grad Bjelovar. Osam tjedana koliko je trajala ova radionica nastalo je stotinjak zanimljivih i vrijednih radova.

Prema riječima stručnog vodstva Gradskog muzeja Bjelovar, likovni odgoj je bitna sastavnica u učenju i razvoju mladih, radi podrške u razvoju kreativnosti djeteta. Zaista, tu kreativnost djeca su pokazala s prekrasnim radovima koja su oduševila sve posjetitelje koji su došli na otvorenje izložbe „Od utvrde do Grada: 260 godina Bjelovara“.

Djecu, roditelje, predstavnike Grada Bjelovara i sve dobrodošle drage goste prigodom otvorenja ove izuzetno zanimljive izložbe pozdravio je Milan Pavlović, ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar.
-Oni koji su nas večeras okupili to su naši mali kreativci koji su cijeli sedmi i osmi mjesec vrijedno radili na svojim crtežima u kojima ćemo mi zasigurno uživati.

Izložbu je otvorio bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec istaknuvši da Gradski muzej Bjelovar organizira sjajne izložbe, a jedna od njih je i ova Dječja izložba posvećena 260. obljetnici grada Bjelovara pod nazivom „Od utvrde do grada“.
-Izložba je bila temelj ove likovne radionice i bit će otvorena od 25. rujna. Pozivam sve Bjelovarčanke, Bjelovarčane i goste koji dođu u Bjelovar da posjete ovu izložbu i uživaju u prekrasnim crtežima naših bjelovarskih mališana.

Na otvorenju izložbe nastupila je lutkarska skupina OŠ Nova Rača pod vodstvom voditeljice Anite Malek i Kvartet saksofona Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar (Ema Milenković, Ozren Mendaš, Bruno Bišćan, Jakov Jurković) pod vodstvom profesora Viktora Ključarića.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.