Crosst.hr

Grad Čazma uložio 50 tisuća kuna u obnovu vatrogasnih domova u Bojani i Gornjem Dragancu

2016 11 cazmaaa 13

Obnovljena stolarija u vatrogasnim domovima

Domovi gdje su vatrogasci domaćini, uvijek su domovi o kojima netko brine. Gdje nema vatrogasaca u selu, tu je uvijek i zajednička imovina u pitanju, no gdje su vatrogasci, tu stvari bitno bolje stoje, a gdje ima inicijative, Grad uvijek rado pomaže, smatra gradonačelnik Dinko Pirak.

Najnovije ulaganje u vatrogasne domove, nakon spremišta u Vagovini, je u Bojani i Gornjem Dragancu gdje je, o trošku Gradskog proračuna, a uz pomoć i doprinos članova Vatrogasne zajednice Grada Čazme, zamijenjena stolarija. U navedenu je obnovu uloženo oko 50 tisuća kuna.

Tim je povodom gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak sa suradnicima obišao Vatrogasne domove u Bojani i Gornjem Dragancu u četvrtak, 10. studenog.

Nakon obilaska, gradonačelnik Pirak je rekao da je Grad Čazma u 2016. završio legalizaciju svih domova.
– Utrošeno je oko 200 tisuća kuna, dodatnih 300 tisuća uloženo je u projektnu dokumentaciju za sve vatrogasne domove na području Čazme kako bi se moglo kandidirati na neke od fondova EU, a sve sa ciljem da obnovimo domove, rekao je gradonačelnik i dodao da je još 200 tisuća kuna uloženo u razne interventne mjere na određenim domovima.

Gradonačelnik je također istaknuo da svi domovi zahtijevaju gotovo iste radove, od zamjene stolarije, krovišta, podova, fasada, pa sve do namještaja.

Koliko su vatrogasni domovi važni za ova mjesta, potvrdili su Zlatko Hrdoman, predsjednik DVD-a Bojana i Milan Herendić, predsjednik DVD-a Gornji Draganec.

Oni su istaknuli da se sva događanja od krstitka, rođendana, proslava, skupština, pa do karmina organiziraju u vatrogasnom domu.
– Dom koriste udruge, ali i stranke, i sve se odvija ovdje u domu, rekli su predsjednici DVD-a Bojana i Gornjeg Draganca.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.