Crosst.hr

Grad Čazma subvencionira edukaciju poljoprivrednika

edukacija za poljoprivrednike

Grad Čazma nastavlja subvencionirati edukaciju mladih poljoprivrednika za stjecanje zvanja poljoprivredni gospodarstvenik

I ove godine Grad Čazma subvencionira edukaciju mladih poljoprivrednika za stjecanje zvanja poljoprivredni gospodarstvenik. Iznos subvencije je 1000 kuna po polazniku. Edukacije provodi Pučko otvoreno učilište Marinković iz Garešnice, certificirano za provedbu takvih edukacija. Ukupno je predviđeno u Proračunu Grada Čazme 20.000 kuna za tu namjenu.

Edukacija je nužna za prijavu na mjeru 6.1.1. Programa ruralnog razvoja kojom mladi poljoprivrednici mogu ostvariti bespovratna sredstva u iznosu do 50.000 eura.

Grad Čazma je i lani sufinancirao ovakvu edukaciju, a ove godine i edukaciju za uporabu prskalica i pesticida te pomogao pri osnivanju Zadruge „Plodovi Moslavine“. Ukupno je ove godine za subvencije u poljoprivredi na području Grada Čazme iz Gradskog proračuna osigurano 100.000 kuna.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.