Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Grad Čazma nabavio je sportsku opremu za Područnu školu u Gornjem Dragancu

DSCN5540

Nova sportska oprema za draganečke osnovnoškolce

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak posjetio je učenike OŠ Čazma, Područne škole u Gornjem Dragancu, za vrijeme tjelesnog odgoja koji se održava u prenamijenjenom društvenom domu u Dragancu, a koji, među ostalim, služi i kao sportska dvorana za osnovnoškolce.Grad Čazma nabavio je sportsku opremu za učenike, a uređuje se i sam dom, odnosno zamjenjuje stolarija.

„Još prije koju godinu smo predložili osnivaču OŠ Čazma, bjelovarsko-bilogorskoj županiji da idemo iskoristiti seoske domove za preuređenje u školske dvorane. Mislim da se ova naša inicijativa pokazala jako dobrom, iako nismo naišli na razumijevanje Županije u tom smislu, da nam pomognu u uređenju tih dvorana. Dakle, uređujemo ih sami. Nova sportska dvorana u Dragancu je dobar primjer kako seoski dom može postati multifunkcionalan. Sale koje se koriste za neka društvena zbivanja u ovom slučaju mogu itekako biti od koristi učenicima za odvijanje tjelesnog odgoja. Mi smo temeljem inicijative i daljnjeg opremanja nabavili sprave za ovu dvoranu u vrijednosti 16.000,00 kuna. Vidimo da to djecu jako veseli, a i učitelji pozdravljaju ovaj primjer. Imamo nekoliko područnih škola koje mogu na isti način iskoristiti seoske domove koji danas baš i nemaju neku posebnu namjenu. Nekada je to bilo drugačije, domovi su imali veliku ulogu u društvenom životu sela, ali danas vrijeme i ritam života traži nešto drugo. Ali, zasigurno preuređenje sala u sportske dvorane može biti i te kako korisno, kako za školu tako i za opstanak područnih škola.“- rekao je gradonačelnik Pirak.

Inače, dvoranu u Dragancu koristi i stolnoteniski klub Čazma već duži niz godina, koji je prema riječima gradonačelnika Piraka svojom brigom o dvorani zajedno s Gradom napravio jedan interesantan projekt koji je zanimljiv i drugim općinama i gradovima koji u njemu vide dobar način korištenja domava u školske i sportske svrhe. Uređenje dvorane nije još gotovo jer Pirak je najavio i promjenu stolarije.

„Mogu najaviti da sljedeći tjedan dolazi na ovu dvoranu nova plastična stolarija i zaštita prozora od udaraca loptom ili drugih sportskih rekvizita. Nastojat ćemo i dalje urađivati ovu dvoranu, no posao nas čeka i dalje. Grabovnica je isto tako mogu reći dobar kandidat da se i onaj seoski dom preuredi u tako nešto, Dapci isto tako, kao i Miklouš. Na neki način moramo o tome razgovarati, vjerujem da smo na dobrom putu jer radost ove djece kaže da smo nešto dobro napravili.“ – kazao je Pirak.

Gradonačelnik Pirak danas je u Dragancu najavio i nove demografske mjere Grada Čazme. „Zaustavili smo na neki način negativni demografski trend, točnije on se polako zaustavlja, ali moram reći da u Gradu pripremamo nove stimulacije našim građanima da nam se broj djece poveća. Naime, znamo da smo među prvima uveli potpore novorođenim bebama, u smislu opremanja i da pomognemo mladim obiteljima koje imaju djecu. Za sljedeću godinu ćemo te pomoći bitno povećati čime želimo potaknuti na konkretan financijski način obitelji da imaju što više djece.“ – najavio je gradonačelnik Pirak, no koje su to konkretne mjere nije htio otkriti.

Pročitajte još