Crosst.hr

Grad Bjelovar završio provedbu projekta – Izrada projektne dokumentacije za Dječji vrtić Bjelovar

P1650257

Završena provedba projekta – Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Bjelovar

Grad Bjelovar je završio provedbu projekta „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Bjelovar“, odobren u okviru natječaja 4c1.1. Pilot projekt Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja čija je provedba započela 1. lipnja 2016. godine. Vrijednost odobrenih sredstava iznosila je 41.875,00 kuna s PDV-om, dok je vrijednost projektne dokumentacije provedbom bagatelne nabave ugovorena na 41,375,00 kuna s PDV-om, od čega se 85% financiralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukupna projektirana vrijednost energetske obnove Dječjeg vrtića Bjelovar na adresi Trg A. G. Matoša u Bjelovaru, iznosi 2.804.815,65 kuna s PDV-om. Ostvarenje cilja na razini Operativnog programa Konkurentnost i kohezija dokazuje se izračunom doprinosa smanjenja prosječne energije potrebne za grijanje/hlađenje u zgradama javnog sektora te iznosi 149,08 kWh/m2.

Ostvareni su i pokazatelji na razini poziva 4c1.1., odnosno projektom je predviđena ugradnja solarnih sustava za pripremu PTV-a, što predstavlja doprinos u povećanju korištenja obnovljivih izvora energije te izrađen glavni projekt energetske obnove. Po provedbi predviđenih mjera energetske učinkovitosti, izračunat je doprinos smanjenja, odnosno uštede emisije CO2 u iznosu od 46,39% na godišnjoj razini u objektu Dječjeg vrtića Bjelovar na adresi Trg A.G.Matoša u Bjelovaru.

Izradom Glavnog projekta racionalne uporabe energije i toplinske zaštite – obnove i zamjene dijelova vanjske toplinske ovojnice zgrade – energetske obnove postojećeg dječjeg vrtića, Glavnog strojarskog projekta energetske obnove postojećeg dječjeg vrtića – rekonstrukcija kotlovnice i ugradnja solarnih sustava pripreme PTV-a te Glavnog projekta modernizacije sustava rasvjete i instalacije sustava za zaštitu od djelovanja munje, završava provedba projekta s danom 1. rujnom 2016. godine.

Izvor informacije: bjelovar.hr

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.