Crosst.hr

Grad Bjelovar održao godišnji sastanak predsjednicima bjelovarskih mjesnih odbora: Ulaganje u sve mjesne odbore je ulaganje u Grad Bjelovar

2018 mjesni odbori grad bjelovar 33

Grad Bjelovar je u četvrtak 8. studenog održao godišnji sastanak s predsjednicima bjelovarskih mjesnih odbora. Sastanak je održan u prostrijama Grada Bjelovara, a prisustvovalo mu je 38 predsjednika mjesnih odbora te gradonačelnik Dario Hrebak sa zamjenikom Igorom Brajdićem. Sastanak je organiziran kako bi gradska vlast s predstavnicima mjesnih odbora razgovarala o već realiziranim projektima, o onima koji su u tijeku u ovoj godini te o projektima koji predstoje za 2019. godinu.

Gradonačelnik je najavio kako će proračun za iduću godinu po izvršenju iznositi 20 do 30 posto više nego za 2018., isto kako je vrijedilo i ove godine u odnosu na 2017. godinu. Stoga se nada kako će se ovaj trend rasta, prvenstveno zbog europskih projekata, nastaviti i u budućnosti.

2018 mjesni odbori grad bjelovar 32

– Po prvi puta smo se otvorili građanima da oni mogu sami vidjeti na što trošimo novac, te isto tako da mogu reagirati, odnosno promijeniti naša razmišljanja. Želim da građani imaju puno veću participativnu ulogu u kreiranju gradskog proračuna, istaknuo je Hrebak.

Međutim, nije sve idilično, gradonačelnik je izrazio nezadovoljstvo birokratskim radom ministarstava za čija rješenja postoji preduga lista čekanja. Kao primjer je naveo nekoliko projekata koje Grad Bjelovar nije u mogućnosti isporučiti na vrijeme upravo zbog te kočnice; cesta u Starim Plavnicama, čija rekonstrukcija traje već tri godine, a Grad je tek prije nekoliko dana dobio odluku o ispravnosti nabave. Tu je i projekt energetske obnove škole u Gudovcu, čiji je završetak bio najavljen za listopad ove godine, a ugovor iz Ministarstva stigao je tek prije dva ili tri tjedna, tako da se tek sada kreće s raspisivanjem javne nabave. Tu je i aglomeracija koja je tek sad završena, a od Ministarstva se već dva tjedna čeka samo pečat.

– Tu molim da nas shvatite, i opozicija i pozicija, to su problemi na koje ja ne mogu utjecati. Imamo presporu državnu administraciju koja to jednostavno voli usporavati, pojasnio je gradonačelnik.

Što se mjesnih odbora tiče, kazao je kako Grad svima pokušava ravnomjerno podijeliti sredstva, ali još uvijek postoje i oni koji su zakinuti. Stoga nastoje i to poboljšati.

2018 mjesni odbori grad bjelovar 10

Slobodan Žganjer, predsjednik mjesnog odbora Gornje Plavnice zadovoljan je situacijom u mjesnom odboru.

– S Gradom vrlo dobro surađujemo, imali smo nekoliko kapitalnih ulaganja, od novog doma, dječjeg igrališta do asfaltiranja. Još nas muči kanalizacija, ali svjesni smo toga da svaki mjesni odbor ima vlastite potrebe. Jedina primjedba je to što tekuće održavanje malo šteka, kao na primjer održavanje graba i slično.

2018 mjesni odbori grad bjelovar 9

Predsjednica mjesnog odbora Hrgovljani, Dragica Valentić napomenula je da su u Hrgovljanima asfaltirane tri ulice te da se još čeka na rekonstrukciju u ulici Josipa Kozarca. Prioritet im je sanacija dva poljska puta i adaptiranje krova na zgradi doma.

Željko Pavleković iz mjesnog odbora Stjepan Radić je pak izuzetno nezadovoljan ishodom prošlogodišnjeg projekta, te naglašava kako i ove godine očekuje vrlo malo.

– Nažalost, od svega što su rekli nije napravljeno ništa. Stoga očekujem da će ovo također biti neka tragi- komična predstava gdje će ti glavni glumci opet pokušati pokazati da je nešto vrlo malo u stvari veliko, a mi kao publika ćemo to sve pratiti, na kraju ćemo im i zapljeskati i otići kućama. Neće se najvjerojatnije desiti ništa, slikovito je prikazao Pavleković te istaknuo kako im je od svih zatraženih stavki isporučeno jako malo. Poput rekonstrukcije kanalizacije, što bi, smatra Pavleković trebao biti normalan tijek koji bi se trebao svake godine obnavljati.

Zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić napominje kako Grad na rapolaganju ima 10 milijuna kuna za održavanje cesta, 16 milijuna kuna za nove nove investicije i izgradnju i 1,5 milijuna kuna za održavanje mjesnih domova, što je u gradskom proračunu najviše do sad, poglavito za nove investicije i izgradnju.

2018 mjesni odbori grad bjelovar 20

– Nastojimo udovoljiti svim zahtjevima, to su uglavnom životne potrebe. Jasno da ne može biti svugdje, radi se o financijama i financijskom planu. Ne možemo napraviti sve što bismo htjeli, ali pokušavamo uvažiti što više zahtjeva, mislim da nam uglavnom to i uspjeva. Uvijek nastojimo ravnomjerno ulagati, a pokušavamo izvući i što više novca iz Europskih fondova, kaao je Brajdić.

Na komentare Željka Pavlekovića odgovara kako nisu točni, naime Grad je uz rekonstrukciju kanalizacije izgradio i parkiralište. Dodao je i kako su svi mjesni odbori dio Grada Bjelovara te da ulaganje u jedan mjesni odbor ne isključuje drugi. Ulaganje u sve mjesne odbore je ulaganje u Grad Bjelovar, naglasio je Brajdić.

__________________________________________________________________

 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_5
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_7
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_14
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_15
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_23
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_26
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_35
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_39
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_40
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_32
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_10
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_9
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_20
 • 2018_mjesni_odbori_grad_bjelovar_33

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.