16. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Grad Bjelovar nastavlja sufinancirati obnovu pročelja i krovova zgrada – U ovu obnovu ulazi 11 zgrada

2021 04 08 bjelovar zgrade 3

Grad Bjelovar i u 2021. godini nastavlja sufinancirati sanacije i obnove pročelja i krovova građevina unutar kulturno – povijesne cjeline grada. Izvršit će se radovi na ukupno 11 građevina u ukupnom iznosu subvencije Grada Bjelovara od 1.124.033,05 kuna, dok ukupna vrijednost radova iznosi 2.308.935,48 kuna.

Više o ovoj temi doznali smo od predstavnika Grada Bjelovara i predstavnika stanara bjelovarskih zgrada u četvrtak 8. travnja.

2021 04 08 bjelovar zgrade 12
Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara

Ovaj program provodimo posljednje dvije godine. Svi znamo da Bjelovar ima jako puno starih i dotrajalih fasada i krovova na zgradama. Kako bismo građanima olakšali proces obnove, Grad Bjelovar im je odlučio pomoći kroz sufinanciranje radova. Naša želja je da se ponovno krenu obnavljati fasade, no stanari kroz svoje pričuve to ne mogu tako jednostavno odraditi. Uvijek određeni iznosi nedostaju i zbog toga smo se odlučili na provedbu Programa sufinanciranja sanacije i obnove pročelja i krovova građevina unutar kulturno – povijesne cjeline grada Bjelovara. To radimo kako bi nam grad bio ljepši, sigurniji, a naravno građane želimo motivirati da se uključe u ovu priču. Isto tako, kroz obnove pomažemo i našim građevincima koji odrađuju poslove. Radove planiramo isplatiti  kroz dvije proračunske godine, tijekom ove i slijdeće godine. Za deset građevina Grad Bjelovar će sufinancirati 80 posto od ukupnog iznosa, a za jednu 50 posto. Mislim da je to velika pomoć s naše strane. Nažalost, odaziv nije velik i mislim da je to dosta loše. Sve prijave koje smo zaprimili su prihvaćene, čak smo išli i na povećanje iznosa za sufinanciranje. Želimo da ovaj program što više zaživi i da se stanari što više krenu javljati na pozive. Vjerujem da ćemo već slijedeće godine, ukoliko ćemo imati priliku voditi Grad Bjelovar, imati zadovoljavajući broj zgrada prijavljenih za obnovu. Benefiti su ogromni, kako za grad, tako i za same stanare. Stare oronule fasade su jedan od velikih problema Bjelovara. Neke stanove u jako starim zgradama je Grad Bjelovar želio kupiti, no tu nailazimo na problem jer ih vlasnici ne žele prodati po procjenjenim vrijednostima, koje na kraju daju jako malu tržišnu cijenu, zaključio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Jedna od zgrada koju uskoro čeka obnova je i ona u Ulici J.J. Strossmayera br. 6 u Bjelovaru. Predstavnica stanara, Đurđa Pokos vrlo je zadovoljna modelom sufinanciranja od strane Grada Bjelovara.

2021 04 08 bjelovar zgrade 20

Mi smo namjeravali sami obnoviti zgradu, no ova mogućnost nas je iznenadila i naravno da smo ju objeručke prihvatili. Vrlo sam sretna što imam normalne i razumne susjede koji razmišljaju pozitivno. Procjenjujemo da će radovi iznositi više od 300 tisuća kuna, s tim da mi s većinom novčanih sredstava raspolažemo. Grad Bjelovar će osigurati 100 tisuća kuna. Naime, samoinicijativno smo povećali iznose pričuve. Fasadu s unutarnje zgrade fasade smo već napravili, upravo pomoću pričuve čiji iznos ovisi o kvadraturi pojedinog stana. Ja osobno plaćam 330 kuna pričuve za stan veličine 60 kvadrata. U zgradi je 30 stanara, redovito održavamo sastanke i oko svega se dogovaramo. Ljudi su korektni i drže se dogovora, poručuje gospođa Pokos.

Novi, ljepši izgled uskoro će dobiti i stambena zgrada na adresi Ante Trumbića 6 u Bjelovaru.

2021 04 08 bjelovar zgrade 23
Drago Potrebić, predstavnik stanara u stambenoj zgradi na adresi Ante Trumbića 6 u Bjelovaru

Posljednjih pet, šest godina imamo pojačanu pričuvu, što znači da trenutno na našem računu stoji oko 260 tisuća kuna. Na zgradi planiramo zamjeniti krovište, napraviti obnovu fasade i samog ulaza u zgradu. Zgrada je stara 60 godina i napokon je dočekala obnovu, jer se do sada ništa po tom pitanju nije radilo. Grad Bjelovar će nam pomoći sa 100 tisuća kuna, rekao je Drago Potrebić, predstavnik stanara.

Mario Brestovečki, direktor tvrtke Beming d.o.o. koja se bavi upravljanjem zgrada na području Bjelovara, detaljnije je govorio o problematici starih zgrada.

2021 04 08 bjelovar zgrade 36
Mario Brestovečki, direktor tvrtke Beming d.o.o.

U ovoj priči se ne radi samo o gradskoj vizuri, već i o opasnostima koje prijete putem starih, oronulih fasada, kako prolaznicima, tako i samim stanarima. Itekako pozdravljam ovaj program Grada Bjelovara, jer je sufinanciranje nužno kako bi se starije zgrade malo po malo krenule obnavljati. Beming dugi niz godina radi na upravo takvim projektima, a trenutno u pripremimi imamo nekoliko ozbiljnijih zahvata koji će podići vizuru grada u cijelosti. Pod našim upravljanjem u ovom trenutku imamo oko desetak zgrada koje bi trebale ući u proces obnove. Za slijedeći natječaj smo izdvojili nekoliko objekata u samom centru grada, a tijekom ove godine će se raditi na dva ozbiljnija projekta. Nažalost, natječaja od strane Europske unije nije bilo posljednje tri, četiri godine, a i sama pandemija je utjecala na njihovu objavu, pojasnio je Brestovečki.

2021 04 08 bjelovar zgrade 44
Milorad Kukolj, prokurist tvrtke Renova d.o.o.

– Pod našim upravljanjem imamo nekoliko zgrada u centru grada koje su u prilično kritičnom stanju. Stanari se nisu prijavljivali na natječaj i uvijek se surećemo sa istim problemom. Dakle, što je više stanara u zgradi, to se teže dolazi do zajedničkog dogovora. Neki stanari imaju druge životne prioritete, neki imaju mala primanja, neki pričuvu ne plaćaju redovito. Uglavnom najčešći problemi su novac i neslaganje. Program sufinanciranja je odličan potez Grada Bjelovara i osobno se nadam da će biti sve više stanara koji će se odlučiti za obnovu svojih zgrada. Mogu reći da situacija nije bajna, no problemi će se nekako morati rješavati, rekao je Milorad Kukolj, prokurist tvrtke Renova d.o.o.

 • 2021_04_08_bjelovar_zgrade_3
 • 2021_04_08_bjelovar_zgrade_5
 • 2021_04_08_bjelovar_zgrade_9
 • 2021_04_08_bjelovar_zgrade_8
 • 2021_04_08_bjelovar_zgrade_13
 • 2021_04_08_bjelovar_zgrade_38
 • 2021_04_08_bjelovar_zgrade_20

 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.