Crosst.hr

GRAD BJELOVAR: Nastavlja se projekt VRTIĆI PO ŽELJI RODITELJA

2021 01 18 grad vrtići 35

Projekt poslijepodnevne smjene i produženoga boravka koji se pod nazivom “Vrtići po želji roditelja”, u svim bjelovarskim vrtićima provodi drugu godinu zaredom, izvrsno je prihvaćen među građanima zbog čega Grad Bjelovar planira njegov nastavak. Za spomenuti projekt dobiveno je stopostotno financiranje iz Europskog socijalnog fonda. 

O funkcioniranju bjelovarskih vrtića i nastavku projekta više je riječi bilo na konferenciji održanoj u ponedjeljak 18. siječnja na kojoj su sudjelovale ravnateljice pet bjelovarskih vrtića i gradonačelnik Dario Hrebak.

2021 01 18 grad vrtići 5 1

Grad Bjelovar je uz Grad Zadar iz Europskog socijalnog fonda povukao najviše u Hrvatskoj, oko 14 milijuna kuna. Otprilike 50 posto tog iznosa išlo je za plaće 50-ak osoba zaposlene na projektu posljednje dvije godine. Trideset posto otišlo je za pokrivanje materijalnih troškova, a preostalih 20 za ulaganje u podizanje infrastrukture interijera samih vrtića, kao što je uređenje kuhinje i prostorija, nabavka didaktičke opreme i slično. U sklopu projekta odrađene su i edukacije za djelatnike vrtića, kako bi se dodatno podigla kvaliteta njihovog vlastitog potencijala. Tijekom posljednje tri godine, Grad Bjelovar je u vrtiće uložio ogromnih 80 miljuna kuna iz vlastitih i europskih izvora. Oko 33 milijuna kuna uloženo je u infrastrukturu, od izgradnje vrtića u Gudovcu vrijednog osam milijuna kuna, energetske obnove Dječjeg vrtića Bjelovar na Trgu A. G. Matoša i u Ulici Alojzije Stepinca, pa do izgradnje senzornog igrališta i senzorne sobe. Svake godine iz gradskog proračun smo za vrtiće izdvojili 16 milijuna kuna, što je najveći iznos do sada. Podsjećam da smo i cijenu vrtića koja je iznosila 750 kuna smanjili na 500. Roditelji koji imaju dvoje djece  na taj način godišnje uštede šest tisuća kuna. Danas u državi svaki treći grad ili općina nema zgradu vrtića, a dvije trećine djece u RH uopće ne pohađa vrtić. To je vrlo zastrašujuća situacija. Kroz posljednje tri godine povećali smo participaciju u našim vrtićima za 250-ero nove djece. Glavni problem kojim se u Bjelovaru moramo pozabaviti je činjenica da 1 500 djece u raznim kategorijama, ne ide u vrtić. U DV Bubamara smo protekle godine omogućili mjesta za 24 nova mališana, u DV Osmijeh za 20, dakle naš cilj je konstantno podizanje standarda. Vjerujem da ćemo  izgradnjom vrtića u Gudovcu smanjiti listu čekanja za 60-ero djece, dok na EU fondove planiramo prijaviti projekt završetka zgrade novog vrtića u Ulici Viktora Bubnja, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

2021 01 18 grad vrtići 25

Sredinom veljače se prijavljujemo na natječaj „Nastavak unapređenja usluga za djecu u sustavu ranog predškolskog odgoja i obrazovanja“. Maksimalan iznos prijave je šest milijuna kuna. U prvoj fazi projekta predvidjeli smo poslijepodnevni boravak za 160-ero djece, da bi krajem prošle godine zabilježili 180-ero djece koja su tijekom dvije godine pohađala popodnevni program vrtića i produženi dnevni boravak. Isto tako, putem projekta smo osigurali zapošljavanje 50 djelatnika u popodnevnoj smjeni i 46 osoba za rad u produljenom dnevnom boravku. Također, prijavit ćemo i jednu novu aktivnost, a to je produljenje radnog vremena vrtića za minimalno dva sata ili više. Nadamo se da ćemo biti uspješni te da ćemo u narednih godinu i pol nastaviti provoditi fazu II. projekta „Vrtići po želji roditelja“, pojasnila je Ivana Bekavac, viša stručna suradnica za provedbu programa Europske unije i međunarodnu suradnju.

O dosadašnjem iskustvu bjelovarskih vrtića, odgojitelja, mališana i njihovih roditelja sa projektom „Vrtići po želji roditelja“ govorile su ravnateljice vrtića.

2021 01 18 grad vrtići 31

Projekt je u našem vrtiću obuhvatio između 20 i 30 djece i pokazao se odličnim jer smo zahvaljujući njemu dobili dodatne programe i stručne suradnike. U suprotnom ih ne bismo imali. Projekt je jako dobro prihvaćen i roditelji su jako zadovoljni. Sa Gradom Bjelovarom smo prošli petak imali sastanak na kojem smo okvirno dogovorili programe koji će biti drugačiji od ovih sada. Mislim da je Grad Bjelovar u zadnjih nekoliko godina zaista puno uložio u vrtiće. U novom vrtiću u Gudovcu biti će zaposleno deset osoba, što nikako nije mala stvar, rekla je Anna Lauš, ravnateljica DV Bjelovar.

2021 01 18 grad vrtići 35

Svako ulaganje u predškolski odgoj je iznimno važno za zajednicu, najviše za djecu. Svi europski strateški dokumenti ističu važnost ranog predškolskog odgoja u cjelini, što znači da je iznimno važno da radimo na povećanju kapaciteta vrtića, provedbi raznih projekata i programa koji će podići razinu svijesti djece i roditelja o važnosti predškolskog odgoja. Mnoga istraživanja pokazuju da djeca koja pohađaju ustanovu ranog i predškolskog odgoja itekako kasnije imaju bolje razvijene vještine, od same uspješnosti, afirmacije u društvu do socijalnih postignuća. Kao privatni osnivač vrtića mogu potvrditi jako dobru suradnju sa Gradom Bjelovarom. Pomaci su vidljivi i to pozitivni, istaknula je Senka Ivanušec, ravnateljica DV Ciciban.

2021 01 18 grad vrtići 42

Prvenstveno se zahvaljujem Ivani Bekavac i gradonačelniku jer su nas od samog početka bodrili na sudjelovanje u ovom projektu. Iskreno, na samom startu sam bila prilično skeptična, no on se vrlo brzo pokazao potrebnim i korisnim. Projekt nam je omogućio niz edukacija koje su inače jako skupe, stoje čak i po 12 tisuća kuna. Rijetko koji vrtić i odgojitelj si to u današnje vrijeme može priuštiti. Sada je pred nama druga faza projekta, držimo palčeve da sve uspije onako kako je planirano, rekla je Marina Hehet Valentić, ravnateljica DV Osmijeh.

2021 01 18 grad vrtići 27

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.