19. lipnja 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Grad Bjelovar: Lađarska torta i šampanjac za bjelovarske lađarice i lađare, a uskoro i lađarska noć

2018 foto bjelovar argonauti 144

Četiri ekipe bjelovarskih lađara sudjelovale na Maratonu lađa 2018.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak u utorak 21. kolovoza ugostio je u velikoj vijećnici Grada Bjelovara trofejne ekipe Nereida i Argo, zajedno s ekipom Šumara i ekipom Argo II, nakon još jednog uspješnog Maratona lađa koji je održan pred desetak dana na Neretvi. Ekipa lađarica Nereide osvojile su tada po prvi puta prvo mjesto u maratonu, dok su Argonauti dva dana kasnije na cilj stigli na izvrsnom drugom mjestu. Slijedili su ih Šumari na sedmom mjestu i Argo II na osmom mjestu.

Podsjetimo, 9. kolovoza 2018. na 5. Maratonu lađarica od Metkovića do Opuzena, Bjelovarčanke Nereide osvojile su zlato u konkurenciji među ukupno šest ženskih ekipa. Kapetanica i osnivačica bjelovarskih lađarica Nereida, Marijana Tomola Perković rekla je da su vrlo zadovoljne i čestitala svim djevojkama koje su fenomalno izvele ovu utrku.

2018 foto bjelovar argonauti 63

___________________________________________________________________

Svaka čast curama, jer uvijeti za treninge su loši, a kako se pripremaju pojasnila je kapetanica.

__________________________________________________________________

Hrebak: Postali smo grad o kojem se priča i u dolini Neretve

2018 foto bjelovar argonauti 2

– Svakako mi je drago što imamo tako uspješne ekipe. Zahvaljujem vam na predstavljanju Grada i samih sebe u ime svih građanki i građana Bjelovara. Već sam šest godina zaredom na Maratonu lađa i svake godine oborimo neki rekord. Postali smo tako i u dolini Neretve grad o kojem se priča, i naši lađari su doista napravili najviše za marketing Bjelovara u tom dijelu Hrvatske. Posebno mi je drago jer smo zbog toga počeli razvijati i suradnju među gradovima, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Tu su i prijateljstva koja su stvorena upravo zahvaljujući maratonu. Upravo zato napustiti maraton je teško, međutim dio lađara će prepustiti natjecateljski dio mlađima iz ekipe II, i to već slijedeće godine.

Hrebak se osvrnuo na pitanje o nagrađivanju zaslužnih građana rekavši kako Grad redovno sufinancira djelovanje ekipa, te da također planiraju u listopadu organizirati i veliku proslavu povodom ovako dobrih rezultata svih ekipa, a posebice Nereida, te kako bi to ujedno bio i oproštaj za trofejnu ekipu Argonauta.

2018 foto bjelovar argonauti 96

Hrebak je također rekao da ne voli davati obećanja, ali je ipak pojasnio što planira Grad Bjelovar.

___________________________________________________________________

Članica Nereida i ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole Nataša Vibiral podsjetila je kako je sve krenulo sa željom domicilnog stanovništva da sačuva neretvansku lađu.

2018 foto bjelovar argonauti 43
Nataša Vibiral: Nadamo se da ćemo dogodine ponoviti dobar rezultat na maratonu

– Pretpostavljam da nitko od njih nije mislio da će se upravo ta lađa najviše ukorijeniti u gradu koji se nalazi oko 320 kilometara dalje, u gradu koji nema ni rijeke ni jezera. Međutim, neretvanska lađa je kod nas svakako ušla u povijest. Nadamo se da ćemo dogodine ponoviti dobar rezultat na maratonu koji nažalost nije bio toliko medijski popraćen u odnosu na muški, te se također održava tek peti put dok je muški bio održan 21. put. To nas ipak ne sprječava da se borimo za najbolje moguće mjesto, objasnila je Nataša Vibiral.

Vibiral je također podsjetila da je ženama puno teže nositi se s bavljenjem ovakvim sportom, od skupljanja sponzora, do toga da svakim treningom ostavljaju obitelj koja ovisi o njima i susreću se s pitanjem „Zašto se baš ti moraš baviti time“, dok muškarci na nailaze na takve reakcije. Ipak, nadahnute velikom podrškom publike za koju kažu da su u velikom broju navijali za njih, Nereide su osvojile svoj povijesni rezultat.

Najavljena lađarska noć u Bjelovaru

 

2018 foto bjelovar argonauti 82
Tomislav Smrček Čonč: Rezultat je plod kvalitetnog i poštenog rada

– Drago mi je što smo doista uspjeli napraviti ovakav sportski podvig. Cure su osvojile fenomenalno prvo mjesto a naše tri ekipe su ušle u među prvih deset od ukupno 26 ekipa. Pretvorili smo se u neretvansku velesilu! Imamo kvalitetan sustav treniranja, a rezultat je plod kvalitetnog i poštenog rada. Iako treniramo na ribnjacima iza nas su sad medalje i doista ne možemo reći da smo hendikepirani zbog toga što nemamo iste uvjete za trening kad osvajamo odlična mjesta, objasnio je kapetan ekipe Argo Tomislav Smrček Čonč.

Podsjetivši nazočne još jednom kako je sve krenulo, Tomislav Smrček Čonč je napomenuo kako je od samog početka želio oformiti više ekipa kako bi bila bolja selekcija za kasnije, te kako bi se naravno s vremenom stariji mogli povući i imati kome ostaviti ekipu. Čonč je također prokomentirao činjenicu da ima sve manje neretvanskih ekipa objasnivši kako su u dolini Neretve ekipe vezane uz sela iz kojih dosta mladih ljudi odlazi, međutim, isto tako je napomenuo kako se osjeća i određena doza zasićenja maratonom. To pak, dodaje, ne utječe na kontinentalne ekipe kojih iz godine u godinu ima sve više. Argonauti su pak posljednje dvije godine nastupali s dvije ekipe kako bi dio starijih članova od slijedeće godine mogao usporiti ritam u pustiti upravo mlađu ekipu da nastupa pri čemu će im on logistički i trenerski nastaviti pomagati. Konkretne planove za daljnje projekte najavit će 7. listopada, na najavljenoj lađarskoj noći koja će biti organizirana u Bjelovaru.

Šumari su pak nadolazeća ekipa koja iz godine u godinu ima kontinuirani uspon u svom rezultatu. U ime ekipe nazočnima se obratio Hrvoje Zeman. Zahvalio je Gradu što imaju sluha za sportaše.

2018 foto bjelovar argonauti 71

– Za nas je ovo bio sedmi nastup, i osvojeno sedmo mjesto. Ovo je jedno jako lijepo druženje koje se ponavlja iz godine u godinu, i koje iskreno košta jako puno novaca, živaca i vremena. Ja sam bio član prvotne ekipe Vatrogasaca, međutim, moramo priznati da kad nas je Čonč preuzeo je to stvarno zaživjelo na ovaj način na koji postoji danas i da nije bilo njega ne bi bilo ni Argonauta, ni Nereida, ni Šumara. Kaže da se oprašta od maratona, ali ja mu ne vjerujem. Siguran sam da će on svoju energiju ako ništa drugo usmjeriti u sve ostale segmente organizacije. Zahvaljujem i njemu na trudu, rekao je Hrvoje Zeman.

Grad Bjelovar na prijemu je ekipe počastio velikom lađarskom tortom i šampanjcem u čast postignutog uspjeha i najavama za još boljim rezultatima dogodine.

2018 foto bjelovar argonauti 162

 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_144
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_155
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_162
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_167
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_169
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_172
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_175
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_176
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_179
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_187
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_192
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_47
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_26
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_28
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_29
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_33
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_38
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_39
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_43
 • 2018_foto_bjelovar_argonauti_44

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.