Crosst.hr

Grad Bjelovar: Kreće gradnja Dječjeg vrtića u Gudovcu vrijedna 8,3 milijuna kuna – U dvije godine uloženo 35 milijuna kuna za vrtiće

2019 bjelovarinfo gudovac vrtić škola 26

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak je sa suradnicima, izvođačem radova i nadzorom u ponedjeljak 25. studenoga u jutarnjim satima obišao prostor budućeg dječjeg vrtića u Gudovcu. Povod obilazka je početak izgradnje tog važnog projekta vrijednog oko milijuna kuna. Gradu je odobreno sufinanciranje u gotovo 79 postotonom iznosu, odnosno 6,3 milijuna kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Prostor budućeg vrtića nalazi se pored III. osnovne škole, područne škole Gudovac. Događaju je prisustvovao i Zdenko Matak, član Uprave Erste banke koja je ovom prilikom donirao financijska sredstva III. osnovnoj školi za opremanje Područne škole u Gudovcu.

– Vrtićem će upravljati Dječji gradski vrtić Bjelovar. U ovome trenutku bilježimo svakodnevne upite za upis, odnosno smještaj djece u naše objekte. Nakon više od 20 godina, zaživjeti će novi objekt. Veselimo se i sretni smo što se radi na poboljšanju predškolskih uvjeta u gradu. Do sada smo imali tri energetske obnove, stalno se rade novi planovi za stvaranje još boljih uvjeta, a sada je na redu i novi vrtić koji će imati oko 60-ero djece, u jednoj jasličkoj i dvije vrtićke skupine. U Dječjem gradskom vrtiću Bjelovar trenutno imamo oko 480 djece u redovitom programu, 20-ak djece u sklopu projekta „Vrtić po želji roditelja“ i više od 100 djece u programu predškole. Jako se veselimo i zbog obnove škole u Gudovcu, jer mi ovdje imamo program predškole, rekla je ravnateljica Dječjeg gradskog vrtića, Ana Lauš.

– Najvažnija današnja vijest je otvaranje još jednog gradilišta. Mislim da Grad nije se duže od 50 godina napravio niti jedan novi vrtić. Novi vrtić bit će vrijedan 8,3 milijuna kuna, a glavni nositelj projekta je Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Mjesto izgradnje je Gudovac jer vrtić mora biti sagrađen na ruralnoj lokaciji koje ne broji više od pet tisuća stanovnika. Ovdje smo vrlo brzo našli parcelu i prijavili projekt na natječaj za povlačenje sredstava. U vrtiću namjeravamo zaposliti desetak osoba. Vrtić sam po sebi nosi neke posebnosti za ovaj kraj koji se može samo nastaviti razvijati. Na ovom projektu planiramo i dodatno sufinanciranje iz Fonda za sufinanciranje. Ovo je idealan primjer u kojem Grad Bjelovar sa samo deset posto sudjelovanja u financiranju može provesti odlične projekte koji su od višestrukog značenja. Ovo neće biti jedini vrtić koji će Grad Bjelovar napraviti. U planu je i daljnja izgradnja, konkretno u naselju Sjever. Vjerujemo da ćemo slijedeće godine u jesen, u Gudovcu imati prve klince u novom vrtiću. Sa školama u Klokočevcu i Gudovcu imamo plan zajedničkog ulaganja u oformljavanje dodatnih učionica. Time bi učenici u ovim prigradskim naseljima prešli na jednosmjensku nastavu. To ćemo nastojati napraviti u svim mjestima u kojima možemo, a jedan od najvećih prioriteta u gradu je kroz koju godinu omogućiti jednosmjenski rad u svim školama, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo danas biti ovdje. Posebno sam vezan za Gudovac jer sam ovdje živio. Pohvaljujem inicijativu za izgradnju vrtića. Istina je da su vrtići potrebni svugdje, ali u ovakvim mjestima su posebno potrebni. Drago mi je da će mališani, učenici i njihovi odgajatelji i učitelji imati odlične uvjete za rad i boravak. Također sam sretan iz zbog toga što je stara škola napokon obnovljena. Potrebno je još dosta investicija u unutarnjem dijelu, pa mi je zadovoljstvo reći da će Erste banka donirati 25 tisuća kuna za tu potrebu, točnije uređenje unutrašnjosti škole. Edukacija je temelj svega i na tome svi zajedno trebamo raditi, poručio je Zdenko Matak, član Uprave Erste banke.

– Nadam se da će se najavljenim promjenama sumještane potaknuti na ostanak u ovome kraju. Cilj nam je naravno privući i nove stanovnike, a to možemo ostvariti jedino ulaganjem u razvoj ovog područja. Bez obzira što se nalazimo samo pet kilometara udaljenosti od Bjelovara, izgradnja vrtića i renovacija škole poticaj je mladima da ostanu ovdje živjeti. Ostalo je dosta starijeg stanovništva, dosta kuća je na prodaju, a neki mladi su i odselili, izjavila je predsjednica Mjesnog odbora Gudovac, Vesna Belošević.

– Energetska obnova škole je pri samom kraju. Zamjenjena je gradska ovojnica, imamo novo grijanje i struju, čime će se značajno smanjiti iznosi računa, prema procjenama i do 40 posto. Erste banci zahvaljujem na donaciji jer ćemo sa tim novcem privremeno organizirati dodatni radni prostor, odnosno učionice. Naime, u ovoj školskoj godini imamo jedan razred u kojem je manji broj učenika nego što je uobičajeno za Gudovac. Tim potezom dobivamo rad u jednoj smjeni. Donirana sredstva ćemo u jednom dijelu iskoristiti i za kupnju novog namještaja. U Gudovac uskoro dolazi i brzi internet, tableti za učenike, jedna pametna ploča i jedna interaktivna. Dakle, čim radovi budu gotovi, naša škola će postati e-škola. Cijeli projekt završava u travnju, no radovi će biti gotovi i prije postavljenog roka, sada u prosincu. Time će se svakako poboljšati uvjeti rada za učenike i učitelje. Naročito me veseli izgradnja vrtića u Gudovcu. Mala škola se do sada održavala u školi, pa ćemo program preseliti u vrtić, gdje mu je i mjesto, pojasnila je Goranka Preskočil, ravnateljica III. OŠ Bjelovar i PŠ Gudovac.
 • 2019_bjelovarinfo_gudovac_vrtić_škola_2
 • 2019_bjelovarinfo_gudovac_vrtić_škola_12
 • 2019_bjelovarinfo_gudovac_vrtić_škola_18
 • 2019_bjelovarinfo_gudovac_vrtić_škola_23
 • 2019_bjelovarinfo_gudovac_vrtić_škola_26
 • 2019_bjelovarinfo_gudovac_vrtić_škola_27
 • 2019_bjelovarinfo_gudovac_vrtić_škola_35
 • 2019_bjelovarinfo_gudovac_vrtić_škola_38
 • 2019_bjelovarinfo_gudovac_vrtić_škola_50

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.