Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Grad Bjelovar: Kreće energetska obnova područnih škola u Novim Plavnicama i Velikom Korenovu

2019 grad škole 32

Gradu Bjelovaru je krajem prošle godine odobreno sufinanciranje energetskih obnova za šest odgojno-obrazovnih objekata na području Grada. Među njima su zgrade područne škole u Velikom Korenovu te u Novim Plavnicama. Oba projekta sufinancirana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Za zgradu u Velikom Korenovu odobreno je 523.907,21 kuna i to bespovratno. Ukupna vrijednost radova na energetskoj obnovi iznosi 1.157.123,89 kune.  Ukupna vrijednost radova na zgradi u Novim Plavnicama pak iznosi 1.852.771,84 kune, a odobreno je 921.168,34 kuna.

Tim povodom je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, u četvrtak 21. ožujka potpisao ugovore s izvođačima radova za te projekte.

 – Zadnju godinu dana govorimo o potrebi za obnovom svih škola na području Bjelovara – dosta smo uspješni u tome, realizirali smo puno projekata, a jedan od toga je i projekt energetske obnove vrtića, za kojeg nam samo malo nedostaje da ga prezentiramo kao završen projekt.

Krećemo u novi set energetskih obnova, svakih nekoliko dana ćemo potpisivati ugovore za 5 osnovnih škola i energetsku obnovu vrtića u Radničkom naselju. Danas je na redu energetska obnova zgrade područne škole Veliko Korenovo i energetska obnova zgrade područne škole Nove Plavnice. U novom setu energetskih obnova dobili smo i obnovu škole u Gornjim Plavnicama i energetsku obnovu škole u Obrovnici. Također, odobrenje za energetsku obnovu dobili smo za još neke škole, uključujući 1. i 5. osnovnu školu, rekao je gradonačelnik Hrebak i dodao kako obnove nisu samo energetske.  

2019 grad škole 7

„Ja vjerujem da mi u ove 2 godine možemo u potpunosti obnoviti i sanirati, ne samo energetski – u svaku obnovu dodajemo i dio stvari koje nisu prihvatljive za energetsku obnovu kako bismo poboljšali uvjete. Obnavljamo kompletno školstvo na području grada Bjelovara, a ako pri tome u obzir uzmemo i vrtić, mislim da je to jedan veliki investicijski ciklus u obrazovni sustav na području Bjelovara.

Projekt škole Veliko Korenovo se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj; ukupna vrijednost radova na energetskoj obnovi iznosi 1.157.123,89 kune, a Grad Bjelovar sufinancira iznos od 633.216 kuna. Radove će izvoditi bjelovarska tvrtka Demaring d.o.o.. Javna nabava je završila, a u radove je uključeno povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja. Škola je stara preko 100 godina i doista mislim da će ova energetska obnova biti učinkovita.

Nakon provedba mjera energetske obnove planirano je ostvarenje uštede od 58,25 posto – zgrada će iz G prijeći u C energetski razred.

Energetska obnova zgrade područne škole Nove Plavnice; projekt se također financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost radova iznosi 1.852.771,84 kune, od čega Grad financira iznos od 931 tisuće kuna. Radove izvodi tvrtka Česma usluge d.d., također iz Bjelovara, a radovi obuhvaćaju iste stvari kao na školi u Velikom Korenovom. Procjenjena razina uštede je 69,51 posto kod toplinske energije čime će zgrada prijeći iz G u B energetski certifikat.

2019 grad škole 23

Posebno mi je drago što će većinu radova izvoditi bjelovarske tvrtke, to je samo dokaz da se i građanska operativa u Bjelovaru polako diže. Možemo biti zadovoljni što ćemo obnoviti postojeće škole i učiniti ih boljima i štedljivijima.

Ministarstvo obrazovanja će motivirati i poticati energetsku obnovu svih škola na način da nam neće smanjivati dotacije, odnosno decentralizirana sredstva za materijalno ulaganje škola, usprkos tome što postižemo određenu učinkovitost. I dalje ćemo dobivati isti iznos novca koji će ravnatelji preusmjeravati u one potrebe koje su bitne za daljnje ulaganje u škole, a ova energetska ušteda će i dalje ostati, poručio je gradonačelnik.

Ravnateljica III. osnovne škole Bjelovar, Goranka Preskočil kazala je kako je izuzetno zadovoljna projektom energetske obnove područe škole Veliko Korenovo.

2019 grad škole 34
Goranka Preskočil, ravnateljica III. osnovne škole Bjelovar

– Škola je osnovana 1920. godine i od tada nije bilo većih zahvata na školskoj zgradi. Ovim projektom će se izraditi kompletna vanjska ovojnica, unutarnja izolacija, vanjska stolarija, stropovi, sustav rasvjete i grijanja, što će donijeti uštedu koja će se iskoristiti za nabavu didaktičkog materijala jer od iduće školske godine sve škole ulaze u projekt Škola za život. Samim time će se poboljšati i uvjeti rada dviju učiteljica koje tamo rade i 22 učenika. Također se nadam da će roditelji djecu voditi u područnu školu, a ne centralnu – što se je znalo događati zbog nepovoljnih uvjeta rada.

Dobit ćemo pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja u opremanju škole digitalnom tehnologijom, tako da bismo onda za početak iduće školske godine bili spremni svi uvjeti kako bi se uspješno provela kurikularna reforma, istaknula je ravnateljica Goranka Preskočil.  

 

Ravnateljica I. osnovne škole Bjelovar Tatjana Landsman kazala je da će ovaj projekt pomoći u zadržavanju učenika u područnoj školi Nove Plavnice.

– Škola Nove Plavnice je star objekt – isto oko 100 godina i dosadašnja ulaganja su bila minimalna, što je uvjetovalo dotrajalosti objekta. Ovo je izvanredan projekt; uspjeh će biti vidljiv i u financijskom smislu, a mislim da će to poboljšati i samu nastavu. Škola ima oko 60 učenika i radimo u dvije smjene; do sada smo imali 8 razrednih odjela, ali unazad nekoliko godina se broj razrednih odjela smanjuje. Upravo zbog tih uvjeta u kojima učenici borave u školi, roditelji sve više pribjegavaju tome da djecu upisuju u matičnu školu, što i nama otežava rad. Smatram da će se ovime učenici zadržati u svojoj područnoj školi i da roditelji neće tražiti promjene jer će to uvelike pomoći u poboljšanju uvjeta rada u školi, istaknula je ravnateljica Landsman.

CashExpert web banner 633x87px

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.