Crosst.hr

Grad Bjelovar je u 2018. prijavio 68 projekata, a jedan od njih je najveći u Hrvatskoj “Vrtić po želji roditelja”

2019 grad projekti 9

Grad Bjelovar je u 2018. godini na europske i nacionalne fondove prijavio projekte u vrijednosti od 136 milijuna kuna. Za neke je sufinanciranje odobreno, a mnogi su još u evaluaciji. Također, u 2019. plan je nastaviti započete projekte, ali i upustiti se u neke nove.

Detaljnije o tome što je do sada učinjeno po pitanju prijava na fondove te što Grad Bjelovar očekuje u 2019. godini, rečeno je na konferenciji za novinare u petak, 4. siječnja 2019.

Na konferenciji je, uz gradonačelnika Grada Bjelovara Darija Hrebaka te predstavnike gradskoga EU tima, sudjelovao i državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kazao je kako je u 2018. godini Grad Bjelovar prijavio projekte ukupne vrijednosti 136 milijuna i 800 tisuća kuna, što čini 68 projekata; od čega je ukupna vrijednost prijamnih projekata za financiranje iz fondova Europske unije 129 milijuna kuna, odnosno 35 projekata, a na natječaje financirane iz državnog proračuna ukupne vrijednosti 7 milijuna i 600 tisuća kuna.

2019 grad projekti 7

– Ono što do kraja 2018. godine imamo kao odobreno; odobren je 21 projekt za koji iz vanjskih izvora financiranja ostvareno je ukupno financiranje od 21 milijun kuna. Ukupna vrijednost svih tih projekata je 52 milijuna kuna – 41 milijun kuna iz fondova Europske unije, preostali iznos se odnosi na projekte financirane iz državnog proračuna. Mi smo otprilike 20 milijuna kuna iz 2018. prebacili na 2019. godinu, ali ono što je najbitnije je da je taj novac osiguran. Na taj 41 milijun 700 tisuća kuna koje sme uspjeli izvući, trenutno očekujemo rezultate za 21 projekt koji iznosi 26,5 milijuna kuna. Dakle, od ovih 136 koje smo prijavili ukupno u 2018. godini, još 76 milijuna kuna očekujemo rezultate, dakle nisu nam projekti odbijeni, naglasio je Hrebak te je pojasnio o kojim projektima se radi, a spomenuo je i projekt Vrtić po želji roditelja, koji je najveći u Hrvatskoj, a vrijedi 13,8 milijuna kuna.

– To su projekti; energetska obnova u 2018., odnosno 6 projekata energetskih obnova zgrada, osnovna škola Ciglena, Nove Plavnice, Veliko Korenovo, Gudovac, Ždralovi i dječji vrtić u Radničkom naselju, ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna. Krajem godine razveselila nas je vijesti da je i područna škola Obrovnica isto tako projekt odobren, u vrijednosti od 272 tisuće kuna. Europski socijalni fond, Vrtić po želji roditelja– dakle popodnevna smjena u vrtićima, dobio sam informaciju da će sredinom prvog mjeseca biti potpisivanje ugovora, a odluku o financiranju smo dobili-13 milijuna 879 tisuća kuna bespovratnih, dakle 100 posto financiranja je osigurano iz Europskog socijalnog fonda. Europski fond za regionalni razvoj, ovdje smo dobili sufinanciranje za projekte Odvoji po boji, ukupna vrijednost milijun i 199 tisuća kuna, izgradnja reciklažnog dvorišta u Bjelovaru, odobreno 4 i pol milijuna kuna; sad zajedno s općinom Veliko Trojstvo idemo u projekt koji je odobren – sanacija otpada Grginac, odobreno 8 milijuna i 248 tisuća kuna, Fond europske pomoći za najpotrebitnije je milijun 337 tisuća kuna, Djetinjstvo bez gladifinanciranje besplatnih školskih obroka za djecu u riziku od siromaštva, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, izgradnja i opremanje dječjeg vrtića i jaslica u naselju Gudovac; 7 milijuna i 300 tisuća kuna, projekt Tehnološkog parka  WiFi for you, 12 tisuća kuna. Imamo i nacionalne projekte, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak i dodao kako je Grad godinu završio u plusu.

Što se tiče kredita, gradonačelnik je rekao:

– Što se kredita tiče, od 5 milijuna smo digli 3 milijuna kuna, 1 posto kamata i on će biti zatvoren u sljedeća 2 tjedna. Grad je završio godinu u plusu, ovo je najbolja godina do sad i mislim da možemo biti zadovoljni. Naime, normalna zaduženost je oko 30 milijuna kuna, a maksimalna preko 50 milijuna kuna. Mi možemo doći do 30 da Grad to uopće ne osjeti, pojasnio je gradonačelnik.

Andrea Posarić iz gradskog tima za projekte pojasnila je koji projekti su u tijeku.

2019 grad projekti 14

– Ono što je trenutno aktualno; u postupku je snimanje filma o bjelovarskim herojima u obrani Domovine-to radimo u suradnji s HVIDR-om, koja je nositelj, dok je Grad Bjelovar izradio projektni prijedlog i osigurava sufinanciranje tog projekta. Ono što je također u provedbi je uređenje senzorne sobe i dječjeg igrališta prilagođenog djeci s teškoćama u razvoju u okviru dječjeg vrtića Bjelovar. Ono što ćemo izraditi do sredine godine je projektna dokumentacija za izgradnju novih jaslica u naselju Sjever. Što se tiče plana u 2019. godini, u ovom trenutku pripremamo nekoliko projekata; do negdje travnja ove godine prijaviti ćemo ih nekoliko. Ono što čekamo je objava plana natječaja financiranih iz fondova Europske unije za 2019. godinu. Pripremamo i veliki projekt za koji čekamo otvaranje natječaja – Unaprjeđivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici, kao podrška procesu deinstitucionalizacije u okviru kojega ćemo prijaviti izgradnju rehabilitacijskog centra Mali svemir za djecu s teškoćama u razvoju, dok će sama vrijednost projekta iznositi oko 20 milijuna kuna. Taj projekt će se financirati iz europskog fonda za regionalni razvoj, dok je nositelj samog poziva Ministarstvo regionalnog razvoja fondova Europske unije. Trenutno smo u pripremi projektne dokumentacije izvođenja građevinske dozvole. Također pripremamo nekoliko projekata za energetsku obnovu, gdje očekujemo ponovno otvaranje poziva 5. veljače, za financiranje energetske obnove javnih zgrada u kojima se obavlja društvena djelatnost. Isto tako pripremamo 2 projekta u okviru europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti do 4 milijuna kuna. Kao nastavak projekta u ovoj godini je i projekt Sinergijom do uspješnije zajednice, koji je odobren u 2017. godini iz Europskog socijalnog fonda za osiguranje pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju, istaknula je Andrea Posarić te dodala:

– Što se tiče nacionalnih projekata, do kraja drugog mjeseca imat ćemo izrađen glavni projekt za uređenje spomen područja Barutana. U travnju 2019. godine završit ćemo i projekt energetske obnove dječjeg vrtića na Matoševom trgu.

 

Ivana Jurković Piščević – direktorica bjelovarskog Tehnološkog parka, rekla je kako je Tehnološki park udružio snage sa sličnim inozemnim tehnološkim parkovima.

2019 grad projekti 16

– U prethodnoj godini prijavljivali smo projekte na programe zajednice; Obzor, Kreativna Europa, Cosme i sve ostalo koji se financiraju i prijavljuju direktno u Bruxelles, a krajem godine Interreg Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska- projekt za uređenje poduzetniške infrastrukture, što je zapravo jedan od elemenata digitalnog inovacijskog centra, gdje će se zgrade u vlasništvu grada staviti u funkciju poduzetnicima uz opremanje i stvaranje laboratorija. Uspostavili smo mrežu partnerstva sa sličnim tehnološkim parkovima, što u Hrvatskoj, ali i Sloveniji, Mađarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Cipru, Malti, Španjolskoj i Portugalu i svi zajedno krećemo prema razvoju novih stvari. Ono što je bitno je to da uz poduzetnike i pisanje projekata za poduzetnike radi se i na ispunjavanju implementacije elemenata u digitalizaciji prema naputcima Grada Bjelovara. Ukupna vrijednost projekata koje smo prijavili u drugoj polovici prethodne godine iznosi 4 milijuna eura, sad je plan u naredna 2 tjedna prijaviti još 2 projekta ukupne vrijednosti 9 milijuna eura s partnerima koji su uključeni na Interreg Mediteran i Interreg Dunavske regije čije otvaranje se očekuje svaki tren, istaknula je Jurković Piščević.

Ivana Bekavac iz gradskog tima za projekte predstavila je projekt Vrtići po želji roditelja u čijem okviru je zamišljeno uvođenje poslijepodnevne smjene u sve bjelovarske vrtiće, ali i još neke promjene.

2019 grad projekti 20

– Drago mi je što danas mogu predstaviti projekt Vrtići po želji roditelja jer je baš za njega u zadnje vrijeme veliki interes javnosti. U svibnju prošle godine Grad Bjelovar je aplicirao na natječaj Vrtići za skladniji životprojekt Vrtići po želji roditelja, i odobreno nam je nešto više od 13 milijuna i 800 tisuća kuna. U okviru projekta zamišljeno je uvođenje poslijepodnevne smjene u sve dječje vrtiće, kao i produljeni boravak; odnosno dječje igraonice gdje će svako dijete moći izvan svoje smjene ostati nekoliko sati u vrtiću. Što se tiče poslijepodnevnog rada, planirani su poludnevni i desetosatni ostanci djece u vrtićima i to će biti jednako primarnom redovnom programu. Ovim projektom će se to omogućiti na 2 godine i u okviru toga je planirano zapošljavanje 57 osoba; 26 odgajatelja, 14 spremačica, 10 kuharica, imati ćemo i 2 edukacijska rehabilitatora. U našem gradskom vrtiću, u okviru senzorne integracije imat ćemo stručno osoblje i sve potrebno da bi djeca s teškoćama u razvoju u vrtiću imala osiguran kvalitetan smještaj i kadar koji brine o njima. Također, i drugi vrtići će u svojim mješovitim skupinama primati djecu s teškoćama u razvoju. Planiramo razvijati i brojne projekte koji će se kasnije provoditi u vrtićima, od poduzetništva u vrtićima, STEM područja, programa za darovite do igraonica s elementima montessori pedagogije. Sve to, uključujući i obnovu samih vrtića, je uključeno u taj projekt kojim će se podignuti standard u svim vrtićima, pojasnila je Ivana Bekavac.

Velimir Žunac – državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije istaknuo je kako ugovorenost europskih projekata na državnoj razini raste.

2019 grad projekti 24
Velimir Žunac – državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

– Rukopis Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije postoji u mnogo toga; kako u nacionalnim programima tako i u europskim fondovima. Ono što je važno za reći, u mandatu ove Vlade 1. siječnja 2017. godine, ugovorenost svih europskih projekata na razini Republike Hrvatske, od ukupne omotnice od 10,7 milijardi eura bila je na 9 posto, 1. siječnja 2018. godine smo došli na 35 posto, a cilj je bio premašiti 60 posto, što smo i uspjeli 1. siječnja 2019. godine. To je samo ugovorenost, projekti su zahtjevni i oni traju, ali ono što je zacrtano to se i događa. Hrvatska do kraja 2020. godine mora ugovoriti sva raspoloživa sredstva, a provedba ide do kraja 2023. godine. Vrlo smo zadovoljni što su mnogi naši gradovi prepoznali važnost europskih fondova jer lokalni proračuni nisu dovoljni da bi se gradovi i općine razvijali na zadovoljavajući način, istaknuo je državni tajnik Žunac i dodao:

– Mi ćemo i u ovoj godini nastavljati maksimalno pomagati što većem broju općina i gradova, ne samo u ovoj županiji. Nama je cilj da se Republika Hrvatska ravnomjerno razvije i da se one slabije razvijene malo potakne kako bi sustigli razvijene. Također, imamo povijesno velike lokalne proračune, teško ih je usporediti s nekim prijašnjim godinama, i to sigurno ne može završiti loše jer će mnogi projekti biti poticaj ljudima da ne napuštaju ovaj prostor da svi zajedno razvijamo ovu našu županiju na najbolji mogući način, poručio je Žunac, te je pojasnio kako ni Varaždinska, a ni Bjelovarsko- bilogorska županija nisu u vrhu povlačenja sredstava iz europskih fondova te da nemaju razloga za brigu.

– Oni su u puno manjem problemu nego barem pola ostalih hrvatskih županija, ali na tome se radi i sigurno ćemo naći rješenje, tako da nitko neće biti oštećen ni spriječen da se dalje javlja na natječaje europskih fondova.

 

Za sam kraj je gradonačelnik Hrebak je konstantirao kako je ukupna vrijednost europskih projekata, što se gradova tiče, u razdoblju od samo 2 godine udesetostručila.

– Ako pogledamo samo gradove; samo prije 2 godine, ukupna vrijednost europskih projekata koju su prijavili gradovi je bila 30 milijuna eura, a u 2017. godini bila je 300 milijuna eura. Sad nastaje problem jer treba to sve administracija obraditi, Država to sve treba pripremiti; 250 milijuna kuna, koliko je fond za sufinanciranje do sad bio se nikad nije potrošio, zaključio je gradonačelnik.   

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.