Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Grad Bjelovar dočekao ekipe lađara

2017 8 prijemladjara 19

I ove godine na Neretvi je održan maraton lađa, a Bjelovar se mogao podičiti činjenicom da su ga u muškom i ženskom maratonu predstavljale ukupno četiri ekipe. Ženska posada Nereide osvojila je sjajno drugo mjesto na svom prvom nastupu, a u muškoj konkurenciji prošlogodišnji prvaci Argonauti osvojili su također odlično drugo mjesto, dok su za njima slijedili bjelovarski Šumari na šestom mjestu i ekipa Argo II na jedanaestom mjestu. Grad Bjelovar organizirao je doček ekipa u velikoj vijećnici Grada Bjelovara, u ponedjeljak 14. kolovoza. Ekipe je dočekao gradonačelnik Dario Hrebak sa zamjenicom Valnom Bastijančić Erjavec.

 • Čestitam svim ekipama na odličnim rezultatima. Ove godine odlučili smo ih sve ugostiti jer na svojevrstan način svaka od njih je bila iznenađenje na ovogodišnjem maratonu. Ponosan sam vašim rezultatima i ponovo ste svi osvjetlali ime Bjelovara. Pravo osvježenje ove godine bila je i ženska ekipa, kojoj posebno čestitam na drugom mjestu u prvom nastupu, i na zdušnom navijanju za naše dečke. Osobno sam već šesti godinu zaredom na maratonu i nakon neozbiljnog shvaćanja postali smo strah i trepet ovog maratona. Doista je impozantan rezultat svake od ekipa pa čestitam i Šumarima na njihovom najboljem rezultatu dosad a to je šesto mjesto, ekipa Argo II koja je prvim nastupom osvojila sjajno jedanaesto mjesto, i naravno najveće čestitke Argonautima na izvrsnom drugom mjestu. Mislim da za Bjelovar nema bolje promocije u tom dijelu Hrvatske od nastupa na maratonu lađa. Zbog toga vam se zahvaljujem za sve ove godine na sudjelovanju i čestitam vam još jednom – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak i poručio u šali Argonautima da nagodinu ponovo mogu biti prvaci, nakon što su ove godine pustili drugima da osvoje maraton lađa.

Nazočnima se u ime ekipe Šumara umjesto kapetana obratila predsjednica Hrvatskog šumarskog društva ogranak Bjelovar Martina Pavičić. Ekipa Šumara je inače i dio Hrvatskog šumarskog društva.

 • Pozdravljam i čestitam svim Bjelovarčanima na trudu i zalaganju te na osvojenim mjestima. Čestitam naravno i svim našim Šumarima koji treniraju cijelu godinu uz puno odricanja. Uz silne uspone i padove, ovo je doista izvrstan rezultat i podržavamo ih da samo tako nastave i dalje – poručila je Martina Pavičić.

Kapetanica ženske ekipe Nereida Marijana Tomola Perković zahvalila se prvenstveno svojim članicama ekipe na timskom radu koji je rezultirao ovim plasmanom.

 • Mi smo bile najsložnija ekipa, i zato smo već u prvom nastupu osvojile drugo mjesto. Želim se zahvaliti i Argonautima čija je ideja i bila da se osnuje ženska ekipa. Iz te ideje proizašla je naša sportska udruga, a Argonauti su nam pomagali od početka i kraja. Ne smijemo zaboraviti zahvaliti našim trenerima, pogotovo kondicijskom treneru Marku Šoli. Zahvaljujem i svim sponzorima koji su nam omogućili da uopće odemo na ovo natjecanje. Bile smo debitantice, startale smo s četvrtog mjesta i borile smo se zajedno, nedostajalo nam je samo malo snage da izbijemo na prvo mjesto. Također moram istaknuti da smo imali veliku podršku navijača, od naših muških ekipa do naših sugrađana koji su nas pratili na maratonu. Imali smo takvu navijačku ekipu da su bili glasniji od domaćina do te mjere da su i domaći počeli navijati za nas. Zahvaljujemo i organizatorima koji su nas ugostili, i ne možemo reći da nešto nije bilo dobro. Nadam se da je sveukupna slika pomogla u cilju da Bjelovar pojača svoju veslačku poziciju i da se ovaj sport više popularizira, od rekreacije do natjecateljskog dijela – rekla je Marijana Tomola Perković.

Bruno Popović, prošlogodišnji član Argonauta ove godine poveo je na maratonu lađa kao kapetan ekipu Argo II, s kojom je osvojio jedanaesto mjesto.

 • Nova smo ekipa i zahvaljujem dečkima na cjelogodišnjem radu i treniranju. Zahvaljujem i našim trenerima Nikici Ljubeku i Marku Šoli, te Bori Jelčiću i Goranu Đuriću za puno savjeta oko vođena trke i svega ukupno – dodao je Popović.

Za kraj se nazočnima obratio i kapetan ekipe Argonauta Tomislav Smrček Čonč koji se zahvalio na podršci Gradu, Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar i svim sponzorima.

 • Drago mi je da smo dogurali do ovdje gdje jesmo, jer smo pred deset godina kad smo krenuli u ovu priču doista svugdje dočekivani s podsmjehom iako smo svima bili simpatični i dragi. Na neki način se očekivalo da će se ta priča kroz par godina ispuhati i da će Bjelovar ostati bez ekipe, ali upornim radom i kvalitetnim ljudima razvijalo se do toga da prije ili kasnije dođemo do dobrog rezultata. U međuvremenu su se pojavile i popratne ekipe. Što se tiče cura nismo znali ni kakva je konkurencija ni kako će ići maraton. Vjerovao sam po kvaliteti njihovog treninga da mogu biti prve, ali kad sam vidio start i kako je to sve posloženo zbilja nemam što reći osim da vam skidam kapu do poda. Sad je potrebno odmoriti se, iskoristiti stečeno iskustvo i pustiti da se slegnu dojmovi, a nakon što napravite plan vjerujem da ste dogodine zlatne. Što se Argonauta tiče, vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Naša organizacija je ukupno narasla do četrdesetak ljudi, sve je kompleksno, skupo i troši dosta vremena. Pitanje je da li smo se ispuhali i da li smo više željni tih medalja. Tako je to nakon maratona. Sad više nitko ne želi ni pomišljati na novi maraton, ali znam kako će se to nastaviti i što ću ja reći za dva tjedna a to je da počinju nove pripreme i počinje nova borba za zlato – poručio je Tomislav Smrček Čonč.

S porukom da im želi sreću i da se dogodine vide na istom mjestu gradonačelnik Dario Hrebak pozdravio je ekipe i njihove kapetane. Za kraj dočeka kao iznenađenje za ekipe pripremljena je torta koju su svečano prerezali i s kojom su se ekipe počastile.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.