Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Grad Bjelovar: Aglomeracija projekt vrijedan 200 milijuna kuna pred potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava

2018 aglomeracija 1

Predstavnici Grada Bjelovara, Općine Rovišće i Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar u srijedu 5. prosinca održali su konferenciju za novinare na temu aglomeracije. Naime, aglomeracija Bjelovar, Gudovac i Rovišće jedan je od najvrjednijih projekata; odnosno 200 milijuna kuna, od kojih 80 posto financira Europska unija. Izgradnja ili rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže realizirat će se u narednih nekoliko godina.

 – Ovo je veliki projekt koji je od iznimne važnosti za grad Bjelovar. 80 posto projekta financira Europska unija, a dio financiraju Hrvatske vode i Vodne usluge Bjelovar. Ovaj projekt će puno značiti za naše stanovnike. Postojeći dio kanalizacijske mreže bit će zamijenjen, a uz to će biti izgrađeno jako puno nove kanalizacijske mreže; po procjenama smo izračunali da bi to moglo biti oko 30 posto novih kapaciteta na području grada Bjelovara, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Oko projekta je pomogao i saborski zastupnik Branko Hrg koji je zadovoljan dosadašnjim napretkom.

– Drago mi je što su ovi projekti aglomeracije u principu riješeni na čitavom području kontinentalne Hrvatske; oko deset projekata je bilo pod upitnošću i svih deset je došlo do faze potpisivanja. Do kraja godine bi trebala ukupno biti potpisana oko 33 projekta aglomeracije i grupnih vodovoda na području Republike Hrvatske, a sljedeće godine bi trebalo biti njih još 55. Bjelovar je s partnerima uspio privesti kraju ovaj dio pripremnih radnji te sada slijedi potpisivanje ugovora između Ministarstva i distributera, a nakon toga natječaj, javna nabava i početak gradnje. Postojao je strah kod javnih nabava jer je u Velikoj Gorici javna nabava otišla nekoliko desetaka milijuna iznad planiranih sredstava, ali prije nekoliko dana je ugovor također potpisan u Rugvici i njihova javna nabava je bila u predviđenim okvirima – što je dobar znak i za Bjelovar, istaknuo je Hrg.

Alena Vlašić u ime Hrvatskih voda je kazala:

– Trenutno se očekuje poziv na dostavu projektnog prijedloga te se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Aktivnosti projekta uključuju izgradnju i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i odvodnje te projektiranje i nadogradnja ili izgradnja novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja. Kroz ovaj projekt ćemo se uskladiti s direktivama kvalitete vode namijenjene za ljudsku potrošnju, kao i s direktivom o pročišćavanju komunalnih, otpadnih voda.

2018 aglomeracija 12

 – Veseli me što smo došli pred kraj ovog ozbiljnog projekta. Ovo je samo jedna u nizu suradnji Općine Rovišće i Grada Bjelovara i siguran sam da ćemo u narednom vremenu biti vrlo uspješni. Ovo je za nas vrlo važno rješavanje pitanja dva vodovoda od 14 kilometara, čija je vrijednost nešto više od 10 milijuna kuna. Nisam zadovoljan što mi nije prošlo pitanje odvodnje, međutim na kraju smo uspjeli napraviti i plan za Bjelovar II, u kojem će se konačno riješiti i to pitanje, istaknuo je Slavko Prišćan, načelnik Općine Rovišće.

Ante Topalović, predsjednik GV Grada Bjelovara pohvalio je bjelovarski Komunalac.

– Važno je pohvaliti prijašnji bjelovarski Komunalac, odnosno sadašnju tvrtku Vodne usluge, što u Bjelovaru doista više ne postoji kućanstvo bez pitke vode. Doduše, još uvijek postoje područja u kojima odvodnja predstavlja problem stanovnicima, ali upravo ovaj projekt će riješiti taj problem. Europska unija će kroz ovakve projekte pokazati svoju pravu vrijednost jer je ovih 200 milijuna kuna ozbiljan iznos sredstava koji ozbiljno podiže standard našeg grada i susjedne općine.

2018 aglomeracija 16

Ivan Ivančić u ime tvrtke Vodne usluge d.o.o. pojasnio je projektni proces.

 – Konkretan povod za ovu tiskovnu konferenciju je činjenica da smo konačno dobili potvrdu resornog ministarstva i posredničkog tijela razine II da je naša aplikacija završena i da zadovoljava zadane kriterije za financiranje. U sljedećoj fazi očekujemo poziv na potpis ugovora o financiranju izgradnje predmetnog projekta. Važno je napomenuti da se prvenstveno radi o ispunjenju direktive Europske unije, a ono što je uspjeh svih nas je to što smo uz tu direktivu uspjeli ugraditi i dio potreba vezanih uz općenitu javnu infrastrukturu grada Bjelovara. Također, u projekt smo stavili i rekonstrukciju dijela mreže u gradu, u dužini od 2600 metara, kao i rekonstrukciju vodovoda na području grada; zamjena najstarijih dionica u dužini od 6 kilometara na užem području grada. Što se tiče vodovoda, u projektu je i dogradnja sustava javne vodoopskrbe općine Rovišće. Radi se o novih 14 500 metara vodovoda u naseljima koja do sad nisu imala riješen problem vodoopskrbe. Uz dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na III. stupanj,  na ekvivalent od 47 000 stanovnika, posebno veseli i nabavljanje opreme u vrijednosti od 12 milijuna kuna.

Gradonačelnik Hrebak se osvrnuo i na strahove oko javne nabave.

– Treba biti optimističan, posla ima za sve; vjerujem da kad se prvih desetak ugovora provede kroz javnu nabavu, da će onda sve ići puno lakše. Kad smo projektirali, ukalkulirali smo 20 do 30 posto veće cijene izvođenja, od prosječnih cijena bjelovarskih tvrki – stoga očekujemo da bi to doista trebalo biti realno. U svim drugim gradovima je najveći problem bio javni natječaj vezan uz izgradnju pročišćivaća voda. Zasad nam je bitno da se proces pokrene, a kako će to izgledati u budućnosti ćemo vidjeti. Opasnost uvijek postoji, ali imamo nekoliko primjera koji pokazuju da je situacija u redu. Iznimno mnogo znači što u Bjelovaru imamo stopostotnu pokrivenost vodovodom,   koliko bi tek značilo kada bismo imali i kanalizaciju na nekih 70 do 80 posto; to je onda stvarno jedan razvijen, urbani grad, naglasio je gradonačelnik.

 • 2018_aglomeracija_1
 • 2018_aglomeracija_3
 • 2018_aglomeracija_11
 • 2018_aglomeracija_12
 • 2018_aglomeracija_13
 • 2018_aglomeracija_16

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.