Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

GRAD BJELOVAR – 3,5 MILIJUNA KUNA ZA MJESNE ODBORE

2016 06 gradbjelovar 103

Izgrađen je 281 kilometar od predviđenih 300 kilometara vodovodne mreže, a kanalizacijska mreža s izgrađenih 120 kilometara je trenutno na 65% ostvarenog plana.

U četvrtak 16. lipnja, predstavnici Grada Bjelovara predvođeni gradonačelnikom Antunom Korušecom posjetili su Mjesni odbor Patkovac. U Mjesnom domu u Patkovcu dočekali su ih Marija Birt, predsjednica MO Patkovac, Saša Karlovac, predsjednik MO Kokinac, te Vitomir Krčelić, predsjednik MO Stari Pavljani.

Administrativno područje Grada Bjelovara broji 38 Mjesnih odbora, od kojih su Mjesni domovi u Patkovcu, Kokincu i Starim Pavljanima upravo priključeni na gradski vodovod u cilju izjednačavanja uvjeta za život u gradskim i prigradskim naseljima kroz ulaganja u domove i komunalnu infrastrukturu.

Zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo Jasna Višnjević zahvalila se u ime gradskih predstavnika na gostoprimstvu. – Grad je zadnjih godina u Mjesne odbore koji gravitiraju istočno od rijeke Bjelovarske uložio 500.000 kuna, a danas se nalazimo u Patkovcu gdje je Grad u zadnje dvije proračunske godine u mjesni dom i stočnu vagu uložio 200.000 kuna, a do kraja godine planiramo još radova u vrijednosti od 45.000 kuna. Izvršena je i rekonstrukcija glavne prometnice kroz Patkovac, a i gotovo cijelo naselje je pokriveno vodovodom, osim dijela vezanog uz magistralni vod koji je pod nadležnošću Županije. Međutim, nadamo se da će uskoro i to biti riješeno. Što se tiče mjesnog doma u Kokincu, uz priključak na vodovod, prošlih godina sanirano je krovište i uređeno je parkiralište ispred groblja i staza na groblju, a ove godine je kroz cijelo naselje prošao asfalt. Nastavak radova planiramo i iduće godine. U Starim Pavljanima nastavljamo ulaganje u rekonstrukciju elektičnih instalacija da stvorimo preduvjete za ozbiljnije uređenje tog doma. Također smo prošlih godina ulagali u asfaltiranje i uređenje groblja – nabrojala je Jasna Višnjević, te napomenula kako je Grad u proračunu za 2016. godinu predvidio 3,5 milijuna kuna ulaganja u mjesne odbore, odnosno mjesne domove.

Grad također radi i na komunalnoj infrastrukturi, te je tako trenutno izgrađen 281 kilometar od predviđenih 300 kilometara vodovodne mreže, a kanalizacijska mreža s izgrađenih 120 kilometara je trenutno na 65% ostvarenog plana. Radovi se financiraju iz Kohezijskih fondova EU, Hrvatskih voda, i Vodnih usluga.

Predsjednica MO Patkovac Marij Birt zahvalila je na posjeti predstavnicima Grada, i ostalim predsjednicima Mjesnih odbora.
–Prezadovoljna sam što je Grad ostvario tolika ulaganja u naš Mjesni odbor. Nadam se da ćemo i dalje surađivati na dobroj bazi, te da ćemo dobiti potrebna ulaganja. U prvom redu to je uređenje stolarije na mjesnom domu, a ako će biti moguće i uređenje prometnice i križanja prema Dautanu zbog problematičnog izlaza na glavnu cestu – dodala je Marija Birt.

Pročitajte još