08. prosinca 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

(FOTO) Županija: Predstavljen projekt izgradnje NOVE GLAZBENE ŠKOLE vrijedan 20 milijuna kuna

2020 24 1 glazbena škola 10

Bjelovarsko-bilogorska županija u projektu je izgradnje nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna, a za isti je napravljena sva potrebna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola.

U skladu s tim, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima je danas obišao privremene prostorije Glazbene škole u Đačkom domu u Bjelovaru, jednoj od dvije lokacije gdje se sada održava nastava. Nakon čega je u prostoru male županijske vijećnice održana i prezentacija projekta nove Glazbene škole.

Naime, u planu je izgradnja nove zgrade bruto površine od 2730,53 četvorna metra, koja će se prostirati na četiri kata i u kojoj će svoje mjesto naći 400 učenika osnovne i srednje škole te tridesetak stalno zaposlenih profesora i 7 vanjskih suradnika, a izgradnjom nove škole stvorit će se uvjeti za jednosmjensku nastavu. Također, u sklopu građevine predviđena je i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje.

Zgrada nove Glazbene škole nalazit će se na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Glazbena škola „Vatroslav Lisinski“ ima gotovo stogodišnju tradiciju i nama je na ponos i diku. Međutim, škola je to koja ima problem,a to je prostor. Mi smo odlučili da gradnja nove zgrade ove škole bude jedan od naših projekata. Sukladno uvidu u druge škole u Hrvatskoj, to će biti tek treća novoizgrađena škola u zadnjih trideset godina. Riječ je o reprezentativnom objektu 21. stoljeća. Mislim da će vam to biti i najbolji poklon jer iduće godine škola slavi 100 godina od osnivanja, istaknuo je župan Damir Bajs, poručivši da se radi o samo jednom od mnogih ulaganja na području Bjelovara.

U tijeku su radovi na novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar, spremamo i natječaj za Centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar. Možemo reći da će kapitalne investicije Bjelovarsko-bilogorske županije u gradu Bjelovaru prijeći  350 milijuna kuna, napomenuo je župan.

Ravnateljica Glazbene škole „Vatroslav Lisinski“ Sonja Štefanac ne krije zadovoljstvo ovim značajnim projektom.

Svi smo sretni i zadovoljni što smo došli do ovog koraka. Novi prostor će sasvim sigurno biti adekvatan za izvođenje naše nastave. Mogu zaželjeti da sve ovo što nam slijedi ide svojim tijekom te da se za 101. godišnjicu možemo obratiti iz novog prostora. Hvala Županiji, kazala je Štefanac, istaknuvši kako se i sami učenici vesele ovoj promjeni.

Želimir Matić, predsjednik Školskog odbora smatra da će novi prostor doprinijeti kvalitetnijem provođenju nastave te još boljim ostvarenjima.

Moram priznati da nama entuzijazam raste iz dana u dan. I dalje radimo na dvije lokacije i bit će sjajno kada se napokon uspijemo objediniti i kada svi budemo zajedno u prostoru koji odgovara nama i djeci, rekao je Matić.

U ime roditelja ovaj projekt pohvalio je i Zoran Bišćan, predstavnik roditelja i član Školskog odbora.

Mogu reći u ime svih roditelja da nam je izuzetno drago što su prepoznata naša djeca i naši divni profesori, naša ravnateljica te Glazbena škola „Vatroslav Lisinski“ kao jedna kulturna i strateška institucija županije i grada Bjelovara, poručio je Bišćan.

Profesor Zlatko Subotičanec zadovoljan je što će škola, nakon mnogo vremena, konačno imati dovoljno prostora za sve potrebe učenika i nastavnika.

Osjećam veliko zadovoljstvo dok gledam ovaj projekt jer vidim da su poštovani svi najnoviji standardi. U Glazbenoj školi sam od 1971. godine i sve to vrijeme imali smo premalo prostora, a iz ovog projekta koji nam je jako lijepo prezentiran vidim da ćemo imati dovoljno prostora i da će biti primjeren onome što našim učenicima treba, poručio je Subotičanec.

Na 1. katu nove bjelovarske glazbene ljepotice bit će smještena velika koncertna dvorana s 2 ulaza, 3 učionice za teoretsku nastavu, manja dvorana za probe orkestra, backstage i učionica za udaraljke ili komorne sastave te sanitarije.

Na 2. katu zgrade bit će smještena galerija dvorane (režija), 3 učionice za teoretsku nastavu, učionica za probe zbora, 3 učionice za individualnu nastavu te sanitarije.

Na 3. katu zgrade bit će smještene 1 učionica za individualnu nastavu ili komorne sastave, 3 veće učionice za individualnu nastavu (klavir), 10 manjih učionica za individualnu nastavu te sanitarije.

Na 4. katu zgrade bit će smještena 1 učionica za individualnu nastavu ili komorne sastave, 3 veće učionice za individualnu nastavu (klavir), 10 manjih učionica za individualnu nastavu te sanitarije.

Treba spomenuti kako će u sklopu izgradnje biti uređen i okoliš zgrade te će se osigurati minimalno 27 parkirnih mjesta.

  • 2020_24_1_glazbena_škola_1
 • 2020_24_1_glazbena_škola_3
 • 2020_24_1_glazbena_škola_5
 • 2020_24_1_glazbena_škola_6
 • 2020_24_1_glazbena_škola_7
 • 2020_24_1_glazbena_škola_9
 • 2020_24_1_glazbena_škola_10
 • 2020_24_1_glazbena_škola_11
 • 2020_24_1_glazbena_škola_12
 • 2020_24_1_glazbena_škola_13
 • 2020_24_1_glazbena_škola_17
 • 2020_24_1_glazbena_škola_18
 • 2020_24_1_glazbena_škola_20
 • 2020_24_1_glazbena_škola_21
 • 2020_24_1_glazbena_škola_23
 • 2020_24_1_glazbena_škola_29
 • 2020_24_1_glazbena_škola_32
 • 2020_24_1_glazbena_škola_36
 • 2020_24_1_glazbena_škola_41
 • 2020_24_1_glazbena_škola_48
 • 2020_24_1_glazbena_škola_50
 • 2020_24_1_glazbena_škola_51
 • 2020_24_1_glazbena_škola_53
 • 2020_24_1_glazbena_škola_56
 • 2020_24_1_glazbena_škola_61
 • 2020_24_1_glazbena_škola_65

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.