11. svibnja 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

(FOTO) Županija osigurala najveću financijsku potporu za UDRUGE U KULTURI

2019 bjelovarinfo udruge županija 31

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao je prvi set ugovora vezan za županijski Javni poziv o dodijeli financijske potpore za kulturu i udruge u kulturi za 2019. godinu, u ponedjeljak 25. studenoga.

Putem navedenog Javnog poziva sredstva je ostvarilo 76 korisnika u iznosu od 1,7 milijuna kuna što je duplo veći iznos od godine ranije. Sredstva su ostvarena za brojne projekte, bilo da je riječ o izdavačkoj djelatnosti, manifestacijama u kulturi, očuvanju sakralne baštine ili pak kulturno-umjetničkom amaterizmu.

Župan Damir Bajs prve ugovore po tom Javnom pozivu potpisao je s udrugama s područja grada Bjelovara, točnije s osamnaest korisnika koji su putem Javnog poziva dobili 276 tisuća kuna, a uoči potpisivanja ugovora zahvalio je svima koji u udruge ulažu svoje vrijeme, trud, a često i novac, naglasivši da je na njemu kao županu da podupre takve aktivnosti.

Svi koji rade u udrugama rade za društveno dobro. 2019. godine odlučili smo Javni poziv, koji je u prvotnom prijedlogu bio 840 tisuća kuna, pretvoriti u ugovore vrijedne 1,7 milijuna kuna. To znači da smo udvostručili iznose potpora udrugama s našeg područja. Ovaj iznos koji ćemo potpisati prelazi ukupnost potpora Općina i Gradova naše županije. To je jedna poruka da su udruge dobro došle i da možemo zahvaliti na aktivnostima koje postoje, rekao je župan istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da  Županija ove godine, s najvećim iznosom u povijesti, podupire udruge s ovog područja.

2019 bjelovarinfo udruge županija 10

Vladimir Strugar, upravitelj Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Bjelovaru ugovor je potpisao u ime udruge HAZU za projekt naziva „Redovan rad zavoda u Bjelovaru i tisak monografije“. Tim povodom zahvalio je županu na pomoći i rekao nešto više o samoj djelatnosti udruge.

U ovoj godini izdali smo 12. broj časopisa Radovi, a  što je najvažnije je da se taj 12. Broj, kao mnogi prije njega, nalazi u šest svjetskih baza, što znači da ljudi u svijetu koji se bave znanošću znaju za ono što mi radimo, a to u isto vrijeme znači da predstavljamo i grad i županiju. Osim toga, uz Dan Bjelovarsko-bilogorske županije imali smo znanstveni skup pod nazivom „Gospodarstvo Bjelovarsko-bilogorske županije: kojim putem ići, poručio je Strugar dodavši i da su planirana sredstva namijenjena izdavanju monografije Povijest Grubišnog Polja.

2019 bjelovarinfo udruge županija 18

Udruga žena Gudovac financijsku potporu dobila je za projekt „Život na daskama“, o čemu je nešto više rekla predsjednica Udruge Gudovac Vesna Belošević.

Zahvaljujem se u ime Udruge žena Gudovac na prepoznavanju našeg rada kojeg smo ove godine proširile tako da djeluje dramska sekcija koja prikazuje različitost sela od grada i gdje smo sa svojim predstavama bile dostupne i u domovima umirovljenika. Sa sredstvima Županije, koja će nam biti potrebita i ove godine, predstavljale smo županiju u Njemačkoj i prezentirale svoj rad, kazala je Belošević.

2019 bjelovarinfo udruge županija 21

 

Među potpisnicima ugovora bila je i predsjednica Bjelovarskog kazališta Margareta Fabičević, koja je tom prigodom u ime Kazališta zahvalila na potpori projekta „Edukacija i dramsko lutkarski-glazbeni odgoj djece 2019./2020.“.

Naše Bjelovarsko kazalište broji preko 80 članova. Imamo osam novih predstava, a sredstva su nam potrebna i za nove dramske voditelje koji će se baviti djecom i mladima. Neophodna su nam sredstva za opremanje novih predstava. Od ove godine imamo i lutkarsku sekciju odraslih tako da sve više i kvalitetnije radimo. Hvala na svemu što nam pružate, a to je mogućnost da budemo bolji, a mi ćemo to iskoristiti i biti bolji, kvalitetniji i uspješniji, kazala je Fabičević.

2019 bjelovarinfo udruge županija 25

Udruga ženskog pjevačkog zbora Vox Femminae u projektu sudjeluje s „Vox feminae-glazbeni dar BBŽ“, a njihova predsjednica Ružica Kuštić Melkić kazala je da je Udruga konstantno zaposlena.

Zahvaljujemo na pomoći u organizaciji ovogodišnje županijske razine natjecanja. Nakon županijske, uz pomoć Županije, otišli smo na državno natjecanje za koje mogu ponosno reći da smo osvojile zlatnu plaketu. Također, nagrada koja nama puno znači je od Društva hrvatskih skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora. Ove godine prvi put smo nastupile na međunarodnom natjecanju u Tuhelju, gdje smo ostvarile srebrnu plaketu. U planu je organizacija tradicionalnog Adventskog koncerta te sudjelovanje na natjecanjima, poručila je Kuštić Melkić.

Potpisan prvi set ugovora po Javnom pozivu za kulturu, programi su raznoliki:

 

R.BRNAZIV UDRUGENAZIV PROJEKTA/PROGRAMA
1.HORKUD „Golub“ Bjelovar„Slatki  jadi gospojice Karoline“-silvestarski glazbeno-scenski kuplet
2.Ženski pjevački zbor Vox feminae„Vox feminae-glazbeni dar BBŽ“
3.Tradicijski kulturni centar Bjelovar“Otvorena vrata tradicijskog kulturnog centra”
4.KUD „Bjelovar““Otvorena vrata kud-a Bjelovar“
5.Udruga žena Gudovac“Život na daskama”
6.Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorjaIzdavanje knjižničnog časopisa Svezak br 21. za 2019. godinu
7.Češka obec Bjelovar“Dani češke kulture”
8.Športski plesni klub „H-8“ Bjelovar„Trofej grada Bjelovara“-natjecanje u standardnim i latino-američkim plesovima i nastup mažoretkinja u Francuskoj
9.Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva“Kulturni vremeplov”
10.Udruga „Žene u Domovinskom ratu“ BBŽSjećanja iz Domovinskog rata na slikarskom platnu
11.HAZU Bjelovar„Redovan rad zavoda u Bjelovaru i tisak monografije“
12.Bjelovarsko kazalište“Edukacija i dramsko lutkarski-glazbeni odgoj djece 2019./2020.”
13.Društvo esperantista BjelovarMonografija „110 godina esperanta u Bjelovaru“
14.Udruga Bedem ljubavi u ratu i miruTiskanje monografije
15.Vijeće Ogranka Matice hrvatske BBŽRedovan rad vijeća
16.Udruga “Zadovoljna žena”Bojama kroz prirodu
17.Zajednica Mađara grada Bjelovara“Redovito cjelogodišnje djelovanje udruge- amaterizam”
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_1
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_4
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_5
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_6
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_7
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_8
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_10
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_18
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_27
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_28
 • 2019_bjelovarinfo_udruge_županija_31

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.