Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

(FOTO) Obilježen Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja – Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na svečanoj sjednici

2020 9 29 dangrada 72

Povodom obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja održan je Mimohod pobjednika 1991. prema Barutani, gdje je upriličena koncelebrirana sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje koju je predvodio bjelovarsko – križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak. Nakon svete mise hrvatsku himnu izveo je vokalni sastav Sv. Matej Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske. Potom je uslijedilo polaganje vijenaca ispred novog Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su roditelji i obitelj poginulih hrvatskih branitelja te predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade RH Tomo Medved, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Miro Totgergeli, predstavnici Grada Bjelovara, Bjelovarsko – bilogorske županije, Općine Rovišće, kao i predstavnici drugih općina, političkih stranka i građani.

Po prvi puta u povijesti Grada Bjelovara na Spomen području Barutana održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada i Dana bjelovarskih branitelja.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara Ante Topalović.

– Drago mi je da smo danas na mjestu koje je iznimno važno za Bjelovar i sve Bjelovarčane. Barutana nažalost pokazuje koliko glupost i ludost mogu uništiti ljudske živote i živote njihovih obitelji. Riječ je o velikom teretu povijesti koji po mnogim pitanjima otežava razvoj budućnosti. Mi nikada ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali se moramo okrenuti stvaranju bolje, kvalitetnije i sigurnije budućnosti. Hrvatski branitelji, njihova žrtva i želja za stvaranjem samostalne države nikada ne smiju pasti u zaborav. Lijepo je vidjeti da Spomen područje Barutana ide u smjeru stvaranja pravog povijesnog muzeja. Puno se toga još mora odraditi, no vjerujem da ćemo zajedničkim snagama stvoriti mjesto spomena na ta ne tako lijepa vremena, ponajviše zbog onih koji su dali živote za svoj grad i svoju domovinu, rekao je Topalović.

Sve prisutne pozdravio je i domaćin, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

–  Na Barutani je 1991. živote izgubilo 11 bjelovarskih branitelja, 11 bjelovarskih vitezova. Upravo zbog njih 29. rujna obilježavamo kao Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Danas je Barutana mjesto pijeteta, spomena i susreta hrvatskih građana koji se žele pokloniti hrabrim hrvatskim braniteljima. Svi koji zakorače na spomen područje moraju znati što se ovdje prije 29 godina događalo. Cjelokupni projekt obnove Barutane vrijedan je 2,8 milijuna kuna. Zahvaljujem se ministru Tomi Medvedu i Vladi RH što su pronašli dodatna sredstva za uređenje i obnovu te Gradu Bjelovaru olakšali cijeli posao, koji je zapravo na samom početku. Korona kriza je pogodila cijeli svijet, pa tako i Grad Bjelovar. U početku su mnogi mislili da će određene investicije stati. Tu smo se istaknuli u pozitivnom smislu i pokazali da se neke stvari mogu razvijati i u kriznim vremenima. Time smo postali putokaz i nekim drugim hrvatskim gradovima. Jednostavno, nismo dopustili da se projekti i gospodarstvo zaustave. U periodu od dvije godine obnovili smo skoro sve škole i vrtiće na području grada, u tijeku je izgradnja novog vrtića u Gudovcu, ukinuli smo prirez, uveli transparentnost u gradski proračun, snizili smo cijenu vrtića u kojima smo osigurali i popodnevnu smjenu, otvorili smo senzorne sobe za djecu sa poteškoćama u razvoju, obnovili Borik, a polako se završava i obnova Doma kulture. Isto tako, važan nam je projekt „Zaželi“, ubrzanje digitalizacije određenih administrativnih procesa, izgradnja prvih bjelovarskih toplica, iskorištavanje obnovljivih izvora energije, otvorenje geotermalne elektrane u Velikoj Cigleni kao najveća tog tipa u ovom dijelu Europe vrijedna preko 50 milijuna eura i još mnogo toga. Svakako se moram osvrnuti na odličnu suradnju sa Vladom Republike Hrvatske, posebno u vrijeme korona krize. Vesele nas nadolazeći projekti, a posebno završetak brze ceste od Bjelovara prema Zagrebu. Bjelovarčani za time čeznu više od 15 godina i mislim da je zaista vrijeme da se ta priča privede kraju, zaključio je gradonačelnik Hrebak.

Povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, nazočnima se obratio i Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije u ime bjelovarskih branitelja.

– Danas ovdje stojimo sa velikim ponosom jer smo bili sudionici povijesnih događanja i osjećajem velike zahvalnosti prema svima onima koji su svoju mladost, iskustvo i znanje dali za svoju domovinu. Tada smo željeli slobodnu, neovisnu, pravednu Hrvatsku. Bili smo spremni na borbu i žrtvu da ti snovi napokon postanu stvarnost. Također, danas slavimo hrabrost i odlučnost da obranimo svoje od agresije i razaranja. Nitko u Domovinski rat nije otišao sa željom za bogatstvom, poručio je Zoran Maras.

Sve okupljene pozdravio je i bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs.

–  Mi želimo modernu Hrvatsku, moderan grad i županiju. Mnoge investicije i projekti su značajni za razvoj Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije. Oni vrijede oko 400 milijuna kuna i to su kapitalni projekti. Istaknut ću najveće. To su energetska obnova bolnice, izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, Regionalnog centra kompetentnosti i nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog. To će biti veliki doprinos gradu Bjelovaru, posebno svim Bjelovarčanima, kao i žiteljima Bjelovarsko – bilogorske županije. Nadajmo se najboljem, jer radimo najbolje što trenutno možemo. Za kraj, svima čestitam Dan Grada Bjelovara, Dan bjelovarskih branitelja i Dan policije koji se obilježava na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije, rekao je župan Damir Bajs.

Svim nazočnim obratio se i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Miro Totgergeli.

–  Na današnji dan Bjelovar se izborio za svoju slobodu. Nesebičnu žrtvu naših branitelja nikada ne smijemo zaboraviti, jer da nije bilo njih, mi danas ne bi imali svoju slobodnu, samostalnu i suverenu Hrvatsku. Zbog toga se moramo boriti za boljitak naše zemlje. Bjelovar iz godine u godinu ide naprijed, razvija se za dobrobit svojih građana. Drago mi je vidjeti da je Grad Bjelovar uspješan u povlačenju sredstava iz europskih i nacionalnih fondova, uz veliku potporu Vlade RH. Ta sredstva najviše su usmjerena na školstvo, zapošljavanje, zdravstvo, prometnu infrastrukturu. Projekt brze ceste od Bjelovara do Zagreba pomalo se bliži ostvarenju. Dobro je da se stvaraju nove vrijednosti i očuvaju postojeća, poručio je saborski zastupnik Miro Totgergeli.

 

Čestitke povodom proslave Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja uputio je i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

–  Na spomen braniteljima uređeno je i ovo velebno spomen područje Barutana. To je danas uspomena na vremena kada su branitelji položili svoju žrtvu i hrabro se suprotstavili agresoru na drugoj strani. Nikada to ne smijemo zaboraviti, u želji da se nešto takvo više nikada ne ponovi. Želim da Bjelovar ide u smjeru kvalitetnog razvoja, perspektivne budućnosti, posebno za mlađe generacije. Oni su naši nasljednici i kreatori dobrog, inovativnog i uspješnog društva, rekao je ministar Tomo Medved.

 

Osim što je svečana sjednica održana prvi put na spomen području Barutana u povijesti Grada Bjelovara bit će zapisano i to da je prvi put u Bjelovaru na svečanoj sjednici prisustvovao i predsjednik države. Danas se i to dogodilo, pa će novija povijest Grada Bjelovara zabilježiti da je aktualni predsjednik Zoran Milanović nazočio svečanoj sjednici  povodom Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja.

–  Svjestan sam da nakon skoro 30 godina ne možemo znati baš svaki detalj događanja na Barutani. No, možemo biti sigurni i znati da ćemo sa Beogradom morati razgovarati malo drugačije i to nije nikakva prijetnja, već realnost. Često se pitam što djecu u Srbiji uče o majoru Tepiću, kako im se prenose njegova bolesna djelovanja i postupci. Taj čovjek je čak dobio i svoju ulicu u glavnom gradu Srbije. Za mene je to neprihvatljivo. Što se tiče Bjelovara, s njim sam povezan i više nego što mislite. U mladim danima ovdje sam dolazio kod svoga bratića, želio sam i nadao se da ću upoznati legendu svjetskog rukometa Hrvoja Horvata, izlazio sam u poznate kafiće Sedmicu i Neš. U Bjelovaru sam upoznao divne ljude koje je krasio talent, inicijativa, želja za uspjehom i afirmacijom. Situacija koju danas vidim u Bjelovaru djeluje odlično i obećavajuće. Dajete priliku bistrima, pametnima i sposobnima. Jedino tako se gradi put prema uspjehu i kvaliteti, na samom kraju je rekao hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

 • 2020_9_29_dangrada_1
 • 2020_9_29_dangrada_14
 • 2020_9_29_dangrada_40
 • 2020_9_29_dangrada_44
 • 2020_9_29_dangrada_47
 • 2020_9_29_dangrada_27
 • 2020_9_29_dangrada_64
 • 2020_9_29_dangrada_65
 • 2020_9_29_dangrada_72
 • 2020_9_29_dangrada_81
 • 2020_9_29_dangrada_83
 • 2020_9_29_dangrada_87
 • 2020_9_29_dangrada_93
 • 2020_9_29_dangrada_99
 • 2020_9_29_dangrada_104
 • 2020_9_29_dangrada_108
 • 2020_9_29_dangrada_109
 • 2020_9_29_dangrada_113
 • 2020_9_29_dangrada_123
 • 2020_9_29_dangrada_129
 • 2020_9_29_dangrada_133
 • 2020_9_29_dangrada_137
 • 2020_9_29_dangrada_143
 • 2020_9_29_dangrada_147
 • 2020_9_29_dangrada_154
 • 2020_9_29_dangrada_162
 • 2020_9_29_dangrada_180
 • 2020_9_29_dangrada_187
 • 2020_9_29_dangrada1_1
 • 2020_9_29_dangrada_17
 • 2020_9_29_dangrada1_2
 • 2020_9_29_dangrada1_5
 • 2020_9_29_dangrada1_6
 • 2020_9_29_dangrada_12
 • 2020_9_29_dangrada1_13
 • 2020_9_29_dangrada1_15
 • 2020_9_29_dangrada1_14

 

 
 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.