Crosst.hr

(FOTO) Održana deseta svečana promocija stručnih prvostupnica i prvostupnika Veleučilišta u Bjelovaru

2022 05 20 promocija studenata bj 236

U petak 20. svibnja, u bjelovarskom Domu kulture održana je X. Svečana promocija stručnih provostupnica i prvostupnika Veleučilišta u Bjelovaru koje trenutno ima 805 aktivnih studenata. Od samog osnivanja, na VUB-u je diplomiralo ukupno 1 089 studenata, 207 na studiju Mehatronike, 860 na studiju Sestrinstva te 22 na studiju Računarstva. 

2022 05 20 promocija studenata 1 1
Održana deseta svečana promocija stručnih prvostupnica i prvostupnika Veleučilišta u Bjelovaru

Na današnjoj promociji, diplome je primilo 8 studenata studija Mehatronike, 118 studenata studija Sestrinstva te 13 studenata studija Računarstva. 

Svečanoj dodjeli nazočili su predstavnici Grada Bjelovara, Bjelovarsko – bilogorske županije, drugih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj nastavnih baza Veleučilišta,  gospodarstvenici, roditelji i članovi obitelji promovenata te ostali uzvanici. 

2022 05 20 promocija studenata bj 59
Zrinka Puharić, dekanica VUB-a

Vrijeme u kojem živimo, naše živote obilježava na mnoge i različite načine. Iako su okolnosti u kojima živimo i radimo složene, trudili smo se da brzom prilagodbom sustava, izuzetnim naporom svih djelatnika i suradnika, našim studentima omogućimo da sa što manje teškoća i prepreka postignu svoj cilj. Nadam se i vjerujem da će ovu godinu pamtiti po svom najvećem postignuću, stjecanju diplome. Svima vam zahvaljujem na razumijevanju i odgovornosti koju ste pokazali tijekom izvršavanja studentskih obveza, posebno u ovim zahtjevnim vremenima koja od nas zahtijevaju promjenu, načine razmišljanja i prioritete. Vjerujem da će vam diploma Veleučilišta u Bjelovaru osigurati put prema izgradnji karijere kakvu želite, poručila je Zrinka Puharić, dekanica VUB-a. 

Od posljednje promocije, Veleučilište u Bjelovaru napravilo je nekoliko važnih iskoraka. Studenti su tako sudjelovali na Izložbi inovacija, organizirana su brojna gostujuća predavanja, kao i Međunarodni program usavršavanja studenata studija Sestrinstva na kojem je sudjelovalo 18 nastavnika i 65 studenata iz raznih zemalja. U suradnji s Gradom Bjelovarom uspostavljeno je stipendiranje bjelovarskih studenata te će ove godine besplatnu školarinu  temeljem rezultata na državnoj maturi imati 12 najboljih kandidata. Deset studenata VUB-a ostvarilo je pravo na STEM stipendije. Također, stečen je i certifikat razvijenog sustava kao jedno od sedam visokih učilišta, od ukupno njih 115. Unatoč pandemiji, ostvareno je 217 dolaznih i odlaznih mobilnosti studenata i nastavnika. 

2022 05 20 promocija studenata bj 63
Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan

Vi ste završili jednu važnu etapu svoga života, čime vaše učenje ne prestaje. Nalazimo se u vremenu kada je cjeloživotno učenje postalo od neizmjerne važnosti. Kaže se da oni koji uvijek žele nešto naučiti, da nikada nisu besposleni. VUB je ustanova koja ima važnu ulogu u obrazovnoj strukturi ovog dijela Hrvatske. Nažalost, naša županija još uvijek nema dovoljan broj visokoobrazovanih ljudi, zato imamo obvezu učiniti sve kako bi se te brojke promijenile, ovom prigodom je rekao bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić

U sklopu današnje promocije, za autore najboljeg stručnog rada na studiju Mehatronike proglašen je Ivan Sebastijan, Marija Prebjeg sa studija Sestrinstva te Ivan Kranjec sa studija Računarstva. Za visok prosjek ocjena pohvaljeni su Marija Prša sa studija Sestrinstva i Ivan Šimunović sa studija Računarstva.

2022 05 20 promocija studenata bj 65
Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik

Uz sve nazočne, posebno pozdravljam ponosne roditelje naših promovenata i promoventica te nekadašnju gradonačelnicu, gospođu Đurđu Adlešić koja je zaslužna za pokretanje tadašnje Visoke tehničke škole, današnjeg VUB-a. Mi ćemo svoju snagu usmjeriti u osnaživanje veleučilišta i stvaranje jačeg brenda, kako bi zaista bio pravi pokretač razvoja grada Bjelovara. Naša ambicija je stvarati pametan grad i okruženje u kojem živimo, što ne možemo bez naših studenata i promovenata. Na našem VUB-u ne stvaramo ljude za Zavod za zapošljavanje, već osobe za tržište rada koje će biti zadovoljne sa svojom plaćom, karijerom i koje poslodavci zahvaljujući njihovom znanju i stručnosti te mukotrpnom radu znati cijeniti, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. 

2022 05 20 promocija studenata bj 1
Diplome je dobilo 139 prvostupnika i prvostupnica Veleučilišta Bjelovar
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_152
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_151
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_149
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_148
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_111
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_97
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_94
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_93
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_90
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_84
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_83
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_72
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_55
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_28
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_9
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_213
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_1
 • 2022_05_20_promocija_studenata_1_1
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_236
 • 2022_05_20_promocija_studenata_1_2
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_224
 • 2022_05_20_promocija_studenata_bj_240


Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.